Zo bak je een gezonde taart

Jezelf trakteren op een lekker stukje taart, zonder dat je je daarna schuldig hoeft te voelen! Een gezonde en lekkere taart bakken is veel makkelijker dan je denkt. Je vervangt je bakmeel door amandelmeel, dit is van nature glutenvrij en heeft een romige milde notensmaak. Deze smaakvolle toevoeging aan je taart is rijk aan gezonde vetten, eiwitten, voedingsvezels en het bevat Vitamine B en E. Daarnaast zijn amandelen een bron van magnesium en andere mineralen. Wanneer je op dieet bent is het vervangen van bijvoorbeeld bloem door amandelmeel aan te raden omdat het koolhydraatarm is. De gezonde vetten in amandelmeel hebben een gunstig effect op je cholesterol en je hart en bloedvaten. Zo bak je een gezonde taart. 

Gezonde taart

Wanneer je regelmatig een taart bakt weet je dat bloem zorgt voor luchtigheid. Amandelmeel zorgt voor een wat steviger eindresultaat. Je kan er daarom voor kiezen om de eerste paar keer dat je met amandelmeel experimenteert het amandelmeel voor de helft te mengen met bloem. Op deze manier profiteer je van de kwaliteiten die beide ingrediënten te bieden hebben, de luchtigheid van bloem en de rijke smaak van de amandelen in het amandelmeel. 

Voor sporters is amandelmeel ook een hele goede uitkomst omdat het veel eiwitten bevat en geen koolhydraten. Naast het bakken van taart is amandelmeel een veelzijdig product waar je nog veel meer lekkere dingen mee kunt maken. Dit gezonde meel, gemaakt van gemalen amandelen, kan je ook gebruik bij het maken van pannenkoeken, (bananen)brood, macarons, ontbijtmuffins, cake en koekjes.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *