Bak de lekkerste frietjes thuis

By Frieda dinsdag, augustus 16, 2022 0 , , , Permalink 0

De frituurpan. Het blijft super handig in het weekend of wanneer je geen zin hebt om te koken. Iedereen vindt het lekker en je hebt na het eten weinig afwas. Je hoeft de deur niet uit en je hoeft geen eten te bestellen om de lekkerste frietjes thuis te eten. Maar wat is nu een goede frituurpan en waar moet je op letten? In dit artikel worden de beste frituurpannen van nu voor thuisgebruik uitgelicht, zodat jij niet lang hoeft te twijfelen over jouw frituurpan. Vanaf nu bak jij de lekkerste frietjes thuis.   

De beste frituurpannen

Er zijn zoveel verschillende frituurpannen, dat het handig is om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een frituurpan. Welke maat je kiest is een persoonlijke voorkeur. Zo zijn er kleine frituurpannen, deze zijn ideaal wanneer je niet heel veel ruimte over hebt voor een frituurpan. Toch kan je met een kleine frituurpan voor maar liefst maximaal 4 personen friet bakken en is de inhoud 1 tot 3 liter. 

Dit zijn een aantal van de beste kleine frituurpannen:

INVENTUM GF431 RVS

Princess Black Fryer 182727 friteuse

Tomado TDF3001S – Frituurpan

Naast kleine frituurpannen zijn er ook dubbele frituurpannen. Deze frituurpannen hebben twee mandjes en twee aparte bakken. Dit is ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld frietjes en snacks tegelijk wilt bakken. Dit zijn een aantal van de beste dubbele frituurpannen.

Princess 185000 Friteuse

Inventum GF461

Tefal FR3610 Frituurpan Zwart

 

Waar moet je nog meer op letten?

Naast de maat die je wilt is het belangrijk om op de volgende dingen te letten bij de aanschaf van een frituurpan.

  • De koude zone. Wanneer een frituurpan een koude zone heeft dan blijft je frituurvet veel schoner. Dit komt omdat de koude zone er voor zorgt dat aangebrande restjes verleden tijd zijn. De temperatuur onder het verwarmingselement is veel lager dan waar de frietjes en snacks zich bevinden. 
  • Extra veiligheid. Wanneer je veiligheid belangrijk vindt bijvoorbeeld vanwege de kinderen, dan is het aan te raden te kijken naar een frituurpan met een koude wand en handvatten. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *