Paleis Soestdijk decor van De Maaltuin

Vorige week heb ik met een aantal bloggers mogen genieten van een unieke horeca beleving in een royale ambiance, de Koninklijke tuinen van Paleis Soestdijk is het nieuwe decor van De Maaltuin. In mei en juni heb je de kans om de tuinen van Paleis Soestdijk op een unieke manier te ontdekken. Vanaf 19 mei vindt hier pop-up horeca beleving de Maaltuin plaats, een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Na een succesvolle editie eerder dit jaar in Trompenburg, strijkt De Maaltuin nu neer in de paleistuinen van Soestdijk. Bezoekers maken hier op culinaire wijze kennis met de verborgen en bijzondere verhalen van de koninklijke tuinen. Behalve dat zij worden getrakteerd op bijzondere gerechten en bijpassende dranken, krijgen bezoekers ook een voorproefje van de hedendaagse kunsttentoonstelling Voorlopers. De Maaltuin belooft een heerlijke avond uit te worden met lange eettafels in de kassen op het landgoed, kunst, spoken word en een silent disco; een prikkelende en inspirerende beleving op een bijzondere locatie.

Unieke horeca beleving in Koninklijke tuinenPaleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

De Maaltuin

De Maaltuin laat bezoekers op een unieke en culinaire manier kennismaken met speciale locaties. Tijdens de editie in de kassen van Paleis Soestdijk worden bezoekers meegenomen in de koninklijke omgeving en krijgen zo meer te weten over het verleden, heden en toekomst van het paleis en de tuinen. Vanaf de poort van het paleis wandel je door de paleistuinen langs de watertoren, het bordes en langs de vijver terwijl je door middel van een podcast, kunst en creatieve uitingen de bijzondere verhalen van de locatie leert kennen. Uiteindelijk kom je aan bij de kassen van Paleis Soestdijk waar iedereen plaatsneemt aan lange eettafels en geniet van een heerlijk, speciaal samengesteld 5-gangen diner. De chef heeft zich voor het menu laten inspireren door de kunstexpositie Voorlopers, ingrediënten uit het seizoen en de bijzondere architectuur van het paleis. De gerechten worden begeleid door een bijpassend drankarrangement van wijnen en mocktails. Elke avond worden de bezoekers verrast met een silent disco beleving en spoken word, waarmee de verhalen over Soestdijk worden verteld.

De Maaltuin

De Maaltuin

De Maaltuin

Tuinen van Paleis Soestdijk

Al sinds 1650 wordt Paleis Soestdijk bewoond, verbouwd en vernieuwd door stadhouders, graven en koninginnen. Dat klinkt misschien wat ouderwets, maar niets is wat het lijkt. Het paleis was haar tijd altijd al vooruit. Nieuwe uitvindingen, innovaties en technologieën zijn altijd onderdeel geweest van het landgoed. Ook de tuinen van het paleis kregen in de 19de eeuw een nieuwe verschijning. Met dit nieuwe ontwerp brak Paleis Soestdijk de traditie van de voorgaande strakke en zeer hoffelijke Franse tuinstijlen. De tuinen kregen slingerende paden, grillige waterpartijen en moest er zo organisch mogelijk uitzien. Ondanks dat dit als zeer landelijk werd beschouwd, was het ook vernieuwend en werden de tuinen gezien als ‘een voorbode van de revolutie’, of liever gezegd ‘de uiting van een vrijere denkwijze’.

Voorlopers expositie

De tradities worden voortgezet met de toekomstplannen voor Paleis Soestdijk. Het prachtige paleis en zijn uitgestrekte landgoed wordt vanaf 2025 een onafhankelijk podium voor de allerbeste en nieuwste innovaties van de Nederlandse maak- en kennisindustrie. Hierdoor wordt Paleis Soestdijk dé plek waar inspiratie, natuur, cultuur en innovatie samen komen. Tijdens De Maaltuin krijg je daar een kunstig én culinair voorproefje van door middel van de Voorlopers kunsttentoonstelling, waarbij de paleistuinen vol staan met bijzondere hedendaagse kunst. Vijftien Nederlandse kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en verrassen, zoeken de grenzen op met bio-design, videokunst en robotica.

Over De Maaltuin

De Maaltuin

De Maaltuin

De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere en verborgen verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. Naast Paleis Soestdijk is de Maaltuin vanaf 9 juni te vinden op Vliegbasis Soesterberg, vanaf 16 juni bij het Maritiem Museum, vanaf 4 augustus op het Muiderslot en vanaf 11 augustus bij Trompenburg.

Aankomende edities

  • Paleis Soestdijk 19 mei – 12 juni
  • Vliegbasis Soesterberg 9 juni – 10 juli
  • Maritiem Museum 16 juni – 17 juli
  • Muiderslot 4 augustus – 4 september
  • Trompenburg Tuinen 11 augustus – 11 september

Over Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan. Het landgoed wordt de komende jaren grondig gerestaureerd en klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. In 2025 opent het nieuwe Paleis Soestdijk | Made By Holland: een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, congressen en een educatief aanbod worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het publiek. Meer info: www.paleissoestdijk.nl

Meer informatie over De Maaltuin

Tickets: tickets

Data: 19 mei t/m 12 juni

Tijd: van 18:00 tot +/- 22:00 uur

Ticketprijs: €84,95
Website: www.demaaltuin.nl

Instagram: instagram.com/demaaltuin/
Facebook: facebook.com/demaaltuin/

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *