Vega(n) restaurant Rozey opent vestiging in Amersfoort

Vorige week was ik uitgenodigd om te komen eten bij het succesvolle vega(n) restaurant Rozey. Bij dit restaurant is het duurzaam & verantwoord genieten in een succesvol all-in dining concept. Vega(n) restaurant Rozey opent haar derde vestiging in Amersfoort. Na twee prachtige zaken in Rotterdam en Delft, krijgen nu ook Amersfoorters de kans om onbeperkt te genieten van wel 56 verschillende luxe veggie en vegan gerechtjes bij restaurant Rozey. En dat voor een vaste, zachte prijs; doordeweeks voor €34,50 pp en in het weekend voor €39,50 pp inclusief dranken. Rozey Amersfoort vestigt in een industrieel hoekpand met grote ramen, waardoor er veel lichtinval is en mooi uitzicht op de rivier de Eem. In de zomer is het goed vertoeven op het terras aan de kade, waar je kunt genieten van de zon en de voorbij varende bootjes. Het restaurant heeft ruimte voor circa 80 gasten. 

All-in vega(n) genieten

vega(n) restaurant Rozey
Het stylish dining concept komt uit de koker van de bekende foodstylist Roos Rutjes. Voor de nieuwe pas geopende zaak in Amersfoort zijn ze een samenwerking aangegaan met de gepassioneerde horecaondernemers Hans en Lisanne Bommer, wie tevens broer en zus zijn. Het menu is hetzelfde als bij de andere locaties. Bij Rozey is 75 procent van de kaart vegan en 25 procent vega. Alle 56 gerechtjes van het all inclusive-menu zijn gecreëerd met eerlijke producten, waarbij vleesvervangers, heerlijke sauzen en verse groenten de boventoon voeren. Alvast een voorproefje wat op de menukaart staat: van de vegan bitterbal, de vegan coquilles met beurre-blanc saus en carpaccio van knolselderij tot en met saté en burgertjes. En de dessertjes zoals warme chocolade lava en kokos panna cotta zijn om je vingers bij af te likken!

Verantwoorde producten van duurzame leveranciers

vega(n) restaurant Rozey
De bedenkers van Rozey hebben als uitgangpunt dat zowel ingrediënten en producten als leveranciers zo min mogelijk belastend zijn voor mens, dier en planeet. Roos vroeg leveranciers naar de meest verantwoorde producten uit hun assortiment. Daardoor werken ze nu met de biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, groenten en fruit van het oer-Hollandse bedrijf Van Gelder, thee van Pukka, havermelk van Oatly, BOS icetea, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de mooie planten van Ogreen. Op de wijnkaart staan de natuurwijnen van Terra Vites. In het restaurant is een mini-Rozeyshop geopend, waar je heerlijke vegan cosmetica van We love the planet kunt vinden, zoals zonnebrandcrème, deodorant en lippenbalsem. Ook vind je er mooie, duurzame Rozey-waterkaraffen.

Over Rozey

vega(n) restaurant Rozey
Rozey is een uniek en toegankelijk food concept van foodstylist Roos Rutjes en horecareus Roland Hogenelst. Rozey wil iedereen laten kennismaken met de veelzijdigheid van de lekkerste veggie- en vegangerechten. Rozey is het allereerste food concept in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs, inclusief alle binnenlands gedestilleerde dranken. Rozey heeft drie locaties, in Rotterdam, Delft en Amersfoort.

Meer informatie over Rozey Amersfoort

Rozey
Adres: Eemlaan 73, Amersfoort
Telefoon: 033 331 00 22
Email: amersfoort@rozey.nl
Openingstijden: Dagelijks van 17:00 tot 22.00
Website: www.rozey.nl
Facebook: https://www.facebook.com/rozey.nl/ 
Instagram: https://www.instagram.com/rozey.amersfoort/ 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *