Verschillende variaties voor een salade met kip

Nu het buiten weer warmer is, is het heerlijk om voor het avondeten een salade op tafel te zetten. Een salade als volwaardige maaltijd met gezonde ingrediënten en belangrijke voedingsstoffen. Met een salade kan je eindeloos variëren, je maakt het kleurrijk en eet de salade koud, lauwwarm of warm. In dit artikel vind je verschillende variaties voor een salade met kip.

Pastasalade

Wist je dat je darmen baat hebben bij het eten van een koude pasta? Wanneer je de gekookte pasta helemaal laat afkoelen verandert het zetmeel van structuur. De bacteriën in je darm zijn dol op deze zetmeel structuur en zetten het om in gezonde voedingsstoffen. 

Deze lichte maaltijd is in de zomer vooral lekker als lunch. Deze pastasalade met kip eet je koud en heeft een heerlijke honing-mosterd dressing. Ook deze kleurrijke pastasalade ziet er heerlijk uit. Mijn kinderen zijn gek op pesto en pijnboompitten en ik houd erg van tomaatjes met mozzarella, deze salade heeft het allemaal.

Quinoa salade

In plaats van pasta is het ook lekker om quinoa in je salade te verwerken. Bekijk ook even deze frisse quinoa salade met wortel en gerookte kip. Quinoa wordt meestal bereid als een graansoort, maar eigenlijk is deze volwaardige proteïne familie van bietjes en de spinazie plant, het zaadje is wat we eten.

BBQ salade

Nu het zomer is pakken we natuurlijk graag de bbq er bij, een salade met kip van de bbq is zo gemaakt. Braad de kip op de bbq en snijd deze vervolgens in stukjes om door de salade heen te doen. Gebruik gemengde sla met de nodige groenten en maak af met een bbq saus.

Snel op tafel

Met een salade zet je snel een gezonde en goedgevulde maaltijd op tafel. Met slechts een paar basisingrediënten zoals bijvoorbeeld, tomaat, ui, mais, komkommer, avocado en een proteïne zoals kip, heb je een heel smaakvol gerecht. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *