Vitamine D supplement van het jaar

Vorige maand maakte het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) bekend dat vitamine D is uitverkozen tot voedingssupplement van het jaar 2021. Jaarlijks doet deze instantie onderzoek naar het gebruik van en trends in voedingssupplementen. Dit jaar gaf maar liefst 70% van de 2.500 respondenten aan een vitamine D supplement te gebruiken. Met name de rol die vitamine D speelt om de weerstand te bevorderen, was een belangrijke reden voor de uitverkiezing.

Vitamine D

Zonvitamine Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Maar wat nu als de zon – bijvoorbeeld in de winter – niet voldoende op onze huid schijnt of we – zoals in deze tijden van lockdown – veel binnen moeten blijven? Dan is het innemen de aangewezen manier om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Andere groepen die er goed aan doen een vitamine D supplement te gebruiken zijn jonge kinderen (0-4 jaar), vrouwen in de overgang, senioren (70+), gesluierde vrouwen en mensen met een donkere huidskleur. Ook zwangere vrouwen en mensen die niet buiten komen door chronische ziekten zijn gebaat bij het slikken van vitamine D.

Vitamine D3 suppletie

Physalis Vitamine D

 

Vitamine D kent drie verschillende varianten: calciferol (D1) die in kleine hoeveelheden voorkomt in vette vis en eidooier. Ergocalciferol (D2) is de plantaardige variant. Vitamine D3 of cholecalciferol is veruit de belangrijkste vorm en kan in het menselijk lichaam worden geproduceerd onder invloed van zonlicht. Toch is die productie niet altijd optimaal en zijn we aangewezen op suppletie met vitamine D3. Dit wordt mede onderschreven door het Gezondheidscentrum.

Wetenschappelijke ontwikkelingen

Een winterdepressie, botontkalking, spierverslapping en ook de weerstand kunnen verbeteren door suppletie met vitamine D3. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar verschillende aandoeningen in relatie tot vitamine D tekorten. Zo wordt er onderzoek gedaan naar het verband met Multiple Sclerose, depressie, chronische pijn, hart- en vaatziekten en diabetes type 1. De resultaten zijn veelbelovend.

Physalis Vitamine D3 forte is een hoog gedoseerd voedingssupplement van 25 microgram cholecalciferol dat dagelijks kan worden gebruikt om het vitamine D niveau in het lichaam op peil te houden en tekorten aan te vullen.

Physalis: Clean Label

Physalis voedingssupplementen hebben een Clean Label. Dat betekent dat ze geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, gist, gluten bevatten. Ze zijn minimaal bewerkt en voorzien van een ingrediëntenlijst met een ondubbelzinnige en volledige vermelding van elk ingrediënt.

Consumentenadviesprijs: Physalis Vitamine D3 forte € 10,19 (100 capsules) verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via de webshop www.hollandandbarrett.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0
4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *