Physalis Zinc forte ondersteunt meer dan je weerstand alleen

By Frieda maandag, maart 30, 2020 0 , , , Permalink 0

In deze Coronatijd is het meer dan ooit belangrijk om goed op jezelf te passen en zo gezond mogelijk te leven en te eten. Het ondersteunen van je immuunsysteem is nu nog belangrijker geworden. Zink is een mineraal dat een boost geeft aan je immuunsysteem, het zit in noten, vlees en vis. Vooral schelp- en schaaldieren, zoals oesters, bevatten veel zink. Maar ook spinazie, asperges, champignons en courgettes bevatten zink. 

Zink is een mineraal dat van belang is voor talloze processen in je lichaam. Het ondersteunt je immuunsysteem en is cruciaal voor de werking van een groot aantal hormonen, waaronder insuline. Daarnaast is het goed om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Maar dat is niet het enige: ook je huid, haar en nagels zijn gebaat bij een gezonde dosis zink.

Physalis Zinc fortePhysalis Zinc-forte

Het voedingssupplement Physalis Zinc forte bevat 22,5 mg zink in een biobeschikbare vorm. Dit betekent dat het de darmwand probleemloos kan passeren. Bij Physalis ontwikkelde men een complex met behalve zink ook koper (1 mg) en vitamine B6 (6 mg) in hun best opneembare vorm. Koper zorgt ondermeer voor een gezonde huidpigmentatie, het ondersteunt talloze enzymen en beschermt cellen tegen oxidatieve stress. B6 is belangrijk voor een goed functionerend zenuwstelsel en immuunsysteem en ondersteunt hormonale activiteit. Daarnaast bevat het supplement Maritech® optimized Fucoïdan uit duurzaam geoogst blaaswier, een stofje met veelbelovende eigenschappen waar sinds enkele jaren veel wetenschappelijke interesse voor is. Fucoïdan vult de eigenschappen van zink in dit complex perfect aan.

Zink in voeding

Zink

Het is niet vanzelfsprekend dat je voldoende van deze stof binnenkrijgt, omdat het niet altijd even gemakkelijk de darmwand kan passeren. Een stofje als fytinezuur, uit volkoren granen bijvoorbeeld, kan dat al verhinderen. Ook bepaalde medicijnen of darmaandoeningen kunnen de zinkopname doen afnemen. Daarbij komt dat zink niet in je lichaam kan worden opgeslagen dus je hebt geen reservevoorraad. Daarom is het belangrijk dagelijks voldoende zink binnen te krijgen, dan kan een kuurtje met zink een uitkomst bieden. 

Voldoende zink

Wanneer we voldoende zink innemen worden virussen en bacteriën efficiënter bestreden. Dankzij de werking van zink vermindert bijvoorbeeld de duur van de symptomen van een verkoudheid en versnelt het wondhelingsproces. Zink is cruciaal voor het functioneren van veel hormonen zoals bijvoorbeeld insuline. Ook op het gebied van vruchtbaarheid speelt zink een belangrijke rol. Het is namelijk essentieel voor het behoud van een gezonde testosteronspiegel bij mannen. Bij vrouwen is zink betrokken bij het groeiproces van de eicellen.

Clean Label en CO2Neutral®

Physalis Zinc forte neem je 1x per dag bij de maaltijd met wat water. Beperk het gebruik tot een kuur van enkele weken tot enkele maanden.

Physalis voedingssupplementen hebben een Clean Label. Dat betekent dat ze geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, suiker, zout, gist of gluten bevatten. Ze zijn minimaal bewerkt en voorzien van een ingrediëntenlijst met een ondubbelzinnige en volledige vermelding van elk ingrediënt. Bovendien heeft KeyPharm het internationale CO2Neutral® label dat alleen kan worden verkregen dankzij werkelijke klimaatinspanningen. Dit garandeert dat KeyPharm actief de lokale en globale klimaatimpact berekent, vermindert en compenseert.

Physalis is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Ik geloof dat de Zinc forte online is uitverkocht maar nog wel in de winkel verkrijgbaar is.

Consumentenadviesprijs: Physalis Zinc forte € 13,50 (30 tabletten).

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *