Verhoog je weerstand met Physalis Quercetine

Nu de dagen korter en kouder zijn is het extra belangrijk om je weerstand op peil te houden zodat je minder vatbaar bent om ziek te worden. Hoe hoger je weerstand, hoe beter je beschermt bent tegen ziekten. De hoogte van je weerstand hangt af van je immuunsysteem, het systeem dat continue virussen en bacteriën bestrijdt die je lichaam binnendringen. Het begint bij een gezonde levensstijl, voldoende slapen, bewegen, weinig stress en goede voeding. Maar ook een gezonde levensstijl kan wel een steuntje in de rug gebruiken met een supplement. Nieuwkomer bij Physalis is Quercetine forte, een hoogwaardig supplement dat Quercefit® en PureWay-C® (vitamine C) bevat. Quercetine forte ondersteunt het immuunsysteem en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Ik ben eigenlijk nooit ziek (afkloppen natuurlijk) en ook C is mij al die tijd nog bespaard gebleven. Trouw slik ik dagelijks mijn supplementen waar ik sinds kort Quercetine aan toe gevoegd heb. Verhoog je weerstand met Physalis Quercetine.

BIOFLAVONOÏDEN VOOR DE WEERSTAND Quercetine is één van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en komt van nature voor in voedingsmiddelen als ui, appel, groene thee, broccoli, bessen en kappertjes. Voor onze gezondheid leveren bioflavonoïden als quercetine talrijke gezondheidsvoordelen op.

Omdat quercetine niet wateroplosbaar is, wordt het niet gemakkelijk door het lichaam opgenomen. De hoeveelheden die nodig zijn voor een optimaal effect liggen daarbij tot wel 10 à 60 keer hoger dan wat er in onze dagelijkse voeding te vinden is. Suppletie is daarom de ideale manier om deze bioflavonoïde binnen te krijgen.

Physalis Quercetine

Physalis Quercetine forte is geformuleerd met quercetine die afkomstig is van de Japanse honingboom (Sophora japonica). Dankzij het gebruik van Phytosome® technologie is de opneembaarheid van de quercetine wel twintig maal verbeterd. Een verbinding met fosfolipiden zorgt ervoor dat deze vorm van quercetine (Quercefit®) gemakkelijk de darmwand kan passeren en de actieve bestanddelen vervolgens af kan geven aan de bloedbaan.

QUERCETINE heeft een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen die vooral kunnen helpen bij verkoudheid en griep.

  1. Immuunregulerende en anti-allergische werking. Quercetine heeft een regulerende werking op de immuunrespons wanneer ons lichaam aangevallen wordt door ziektekiemen. Het stimuleert immuuncellen maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen overreactie plaatsvindt, zoals bij een allergie.
  2. Antioxidantwerking. Quercetine is een antioxidant met een zeer krachtige werking. Antioxidanten houden onze cellen en weefsels gezond, omdat ze beschermen tegen oxidatieve schade. Dit is de schade die kan optreden door agressieve zuurstofdeeltjes, ook wel ROS (Reactive Oxygen Species) genoemd. Antioxidanten maken deze zuurstofdeeltjes onschadelijk.
  3. Antivirale werking. Quercetine werkt in op virussen via verschillende mechanismen. Zo remt het de vermeerdering van virussen, voorkomt het dat virussen in cellen kunnen binnendringen, vermindert het gastcel-virus interacties en blokkeert het cruciale virusenzymen. Vooral verkoudheids- en griepvirussen zijn gevoelig voor quercetine.
  4. Ontstekingsremmende werking. Quercetine heeft een ontstekingsremmende werking in het lichaam vanwege zijn afremmende werking op ontstekingsbevorderende stoffen zoals cytokines. Deze eigenschappen zijn gunstig bij de behandeling van bijvoorbeeld COVID-19.

PUREWAY-C®

Physalis Quercetine

PureWay-C® is een actieve vorm van vitamine C die zeer goed opneembaar is in het lichaam. Het is ingekapseld in citrus bioflavonoïden en vetzuren waardoor het wel 233% beter opgenomen wordt en langer in het lichaam blijft. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en een belangrijke antioxidant. Bovendien helpt vitamine C bij de aanmaak van vitamine E (ook een krachtige antioxidant). Vitamine C is belangrijk voor een goede werking van ons immuunsysteem. Het stimuleert de productie en het goed functioneren van lymfocyten en fagocyten (witte bloedcellen die zijn betrokken bij onze afweer). Daarnaast speelt het een belangrijke rol in ons energiemetabolisme.

Samenstelling per tablet

Quercetine forte 250 mg Quercefit® waarvan 100mg quercetine 250 mg Vitamine C (PureWay-C®)

Gebruik: 1 tablet per dag. Innemen bij de maaltijd met wat water. Nierpatiënten mogen niet meer dan 200 mg vitamine C per dag innemen.

Physalis supplementen hebben een clean label:

  • Ze bevatten geen kunstmatige kleur-, bewaar-, smaak-, zoetstoffen, lactose, gist, gluten.
  • Ze zijn minimaal bewerkt.
  • Ze zijn voorzien van een vereenvoudigde ingrediëntenlijst met een ondubbelzinnige en volledige vermelding van elk ingrediënt.

Consumentenadviesprijs: € 17,29 (30 tabletten) Het Physalis assortiment is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via www.hollandandbarrett.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *