Physalis natuurlijke remedies bij verkoudheid

Het c-virus houdt de gemoederen al een tijdje bezig, maar naast dit virus is er ook nog steeds de “gewone” griep en het verkoudheidsvirus. Vooral in deze donkere en koude maanden heb je een verkoudheid snel te pakken. Een aantal weken terug had ik flink last van zo’n verkoudheid, dit keer was het geen neusverkoudheid maar had ik last van mijn keel. Over het algemeen heb ik een goede weerstand en ben ik eigenlijk nooit ziek, daarnaast was mijn laatste verkoudheid jaren geleden.

Dat viel dus even tegen, keelpijn, hoesten een uiteindelijk een vervelende kriebelhoest. Het is fijn dat er natuurlijke middelen zijn om al deze klachten het hoofd te bieden. Ik heb heel veel baat gehad bij het uitgebreide assortiment van Physalis Eucalyforce® op basis van eucalyptus, kruiden, heilzame plantenextracten en essentiële oliën. Wat ik het meeste heb gebruikt is de keelspray, siroop en de keelpastilles. De keelspray gebruikt ik overdag wanneer mijn keel zeer deed, net zoals de pastilles. De siroop gebruikte ik voordat ik ging slapen. 

VERZACHT EN KALMEERT KEEL EN LUCHTWEGEN

Eucalyforce® – Kruidenthee Consumentenadviesprijs: € 3,95 (20 theezakjes)

Wat is er heerlijker dan het drinken van een kop verwarmende, heilzame thee als je een kou(tje) te pakken hebt? Eucalyforce® kruidenthee bevat eucalyptus, tijm en echte heemst, die de keel verzachten en je helpen vrij te ademen.

Eucalyforce® – Keelspray Consumentenadviesprijs: € 8,50 (30 ml)

Eucalyforce® - Keelspray

Vaak wordt je keel door het vele hoesten rauw en pijnlijk. Om je keel te verzachten bevat deze 100% natuurlijke spray propolis en plantenextracten van o.a. tijm en weegbree. Daarnaast zijn er essentiële oliën als eucalyptus en munt aan toegevoegd om je keel te kalmeren en beschermen. 

Eucalyforce® – Neusspray Consumentenadviesprijs € 7,50 (30ml)

Deze spray op basis van zeewater bevochtigt op een natuurlijke wijze de slijmvliezen en reinigt de neusholtes. De 100% natuurlijke spray bevat plantenextracten van tijm, geranium, cistusroos, echinacea en kamille. Daarbij bevat de spray essentiële olie van eucalyptus om het ademen te vergemakkelijken.

Eucalyforce® – Bio Siroop Consumentenadviesprijs € 10,00 (150ml)Eucalyforce® - Bio Siroop

Deze keelverzachtende siroop bevat plantenextracten van tijm en pelargonium (een geraniumsoort) die de luchtwegen kalmeren en helpen herstellen. Daarbij helpen essentiële oliën van eucalyptus, tijm, munt en grove den de keel te verzachten en het ademen te vergemakkelijken. De toegevoegde Propolis is een bijenproduct dat het immuunsysteem ondersteunt. De siroop is ook verkrijgbaar in een suikervrije variant. 

Eucalyforce® – Keelpastilles Consumentenadviesprijs: €10,00 / 30 pastilles

Eucalyforce® - Keelpastilles

Extracten van vlier, rode zonnehoed, echte heemst, echte tijm en eucalyptus ondersteunen de natuurlijke weerstand en het comfort van de bovenste luchtwegen. Bevat propolis en vitamine C om het immuunsysteem te ondersteunen. Maximaal drie maal daags een pastille in de mond laten smelten en de keel komt tot rust. 

Eucalyforce® – Bio gummies Consumentenadviesprijs: € 4,95 (45 gr)

Zachte gummies met natuurlijke eucalyptus, menthol en ravintsara. Deze kruiden kunnen verlichtend werken wanneer je last hebt van je keel of verkouden bent. 

VRIJ ADEMEN MET ESSENTIËLE OLIËN

Eucalyforce® – Essential mix Consumentenadviesprijs: € 12,50 (30 ml)

De weldaad van maar liefst 12 biologische essentiële oliën (drie soorten eucalyptus, akkermunt, ravintsara, pepermunt, rozemarijn, grove den, laurier, lavendel, munt, oregano) die de keel verzachten en kalmeren, en de luchtwegen en neus weer vrij maken om makkelijker te kunnen ademen. Deze mix kun je voor een massage of in bad gebruiken (los hiervoor enkele druppels op in een plantaardige olie) of verstuiven in de leefruimte. Ook kun je deze olie – in zeer kleine hoeveelheden – innemen. Dagelijks 1 à 2 druppels verdund in een theelepel honing of in een kruideninfusie en je zal snel merken dat het ademen weer comfortabel voelt.

Eucalyptusoliën Consumentenadviesprijs: Eucalyptus radiata (€ 7,69), Eucalyptus globulus (4,99) en Eucalyptus smithii (€ 6,89)PHYSALIS EUCALYFORCE®

Eucalyptusolie wordt al eeuwen gebruikt om de luchtwegen te verzachten en om vrijer te kunnen ademen maar heeft als massageolie ook een verwarmend effect op je spieren en gewrichten. Nog een mooie eigenschap van eucalyptus is dat de geur insecten op afstand houdt!

Physalis Aromatherapy heeft maar liefst drie soorten eucalyptus olie voor de luchtwegen: Eucalyptus radiata is het meest geschikt voor kinderen, Eucalyptus globulus is ideaal voor volwassenen en Eucalyptus smithii is bovendien ideaal voor verwarmende massages voor spieren en gewrichten. 

Gebruik van essentiële oliën:

  • Oraal: dagelijks 1 à 2 druppels verdund in een theelepel honing of in een kruideninfusie en je zal snel merken dat het ademen weer comfortabel voelt.
  • Huidmassage of in bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
  • Verstuiving: 2 à 5 druppels al naar gelang de smaak of de grootte van de ruimte.

Het Physalis assortiment is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via www.hollandandbarrett.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *