Op zoek naar een sedumdak?

Sedumdak

Wil je een sedumdak aanschaffen? Bekijk dan eens de groendaksystemen van NatureGreen! Zij hebben als missie om de grijze daken van Nederland om te toveren tot mooie groene daken. Dit doen ze door hun klanten voordelig een sedumdak aan te bieden en ze te begeleiden in het proces van uitkiezen, aanschaffen en aanleggen. Adviseurs staan graag voor je klaar! Op zoek naar een sedumdak? Hieronder leg ik voor je uit wat een sedumdak precies is.

Waar bestaat sedum uit?

De sedum cassettes bestaan uit verschillende lagen, waarvan op de bovenste laag sedumplantjes groeien. Sedums zijn kleine vetplantjes met een hoge waterbergende capaciteit. Dit houdt in dat ze veel regenwater kunnen opslaan in hun blaadjes, wat goed is tijdens periodes van droogte of zware regen. Ze zorgen zo namelijk voor minder overlast van overtollig regenwater en hoeven bijna niet te worden bijgesproeid wanneer het lange tijd heet en droog is. Het zijn dan ook hele robuuste plantjes!

Zelf aanleggen of laten leggen?

Wanneer je een sedumdak koopt, moet je er voor kiezen of je het dak zelf aanlegt of dat je dit laat doen. Wanneer je geen zin hebt om zelf het dak op te gaan, kun je er voor kiezen het sedumdak te laten leggen. Hoewel je dan wel kosten kwijt bent, weet je wel zeker dat het helemaal goed gebeurd. Zeker wanneer je niet zoveel tijd hebt of zelf niet het dak op wil kan dit een uitkomst zijn. Twijfel je? Ga dan eens in gesprek met de adviseurs van NatureGreen. Zij kunnen je verder helpen met het maken van een keuze die bij je past!

We zien je graag terug bij NatureGreen!

Bij NatureGreen hebben ze een handig overzicht gemaakt van de mogelijkheden voor subsidie voor een groen dak. Zo kun je in één oogopslag zien of jouw gemeente in aanmerking komt en aan welke voorwaarden je eventueel moet voldoen! Dat scheelt je een hoop zoekwerk. Daarnaast vind je op de website ook informatie over de verschillende groendaksystemen die ze aanbieden, de verschillende projecten die ze hebben mogen uitvoeren en informatie over de toepassingen van een groen dak.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *