Zo maak je de perfecte foto in de zomer

Als blogger ben ik naast het schrijven van artikelen ook altijd bezig met het maken van de juiste foto. Voor de klant, maar ook voor mijzelf wanneer het gaat om een opdracht voor Instagram. Nu het zomer is, is het maken van de juiste foto een nog grotere uitdaging. Wanneer de felle zon hoog aan de hemel staat geeft dat grotere contrasten en het licht is vrij hard. Golden hour is bij velen favoriet, het maakt de foto zacht, contrasten zijn verkleind en er zijn geen harde schaduwen. Zo maak je de perfecte foto in de zomer. 

De perfecte zomer foto

De zomermaanden blijven het lastigst wanneer het op fotograferen aankomt. Dat is jammer want de zomer is het meest fotogenieke seizoen, dit zijn de maanden dat je op vakantie gaat en je die perfecte locatie wilt vastleggen. Fotografeer in ieder geval niet midden op de dag, maar doe dat het liefst aan het begin of aan het einde van de dag. Dan staat de zon minder hoog en is het licht zachter. 

De juiste lens

Canon lenzen

Wanneer je op zoek bent naar de juiste lens is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je wilt gaan fotograferen. Is het voor een mooie reis of fotografeer je liever vogels, landschappen of portretten? Canon heeft een groot scala aan verschillende lenzen. Canon lenzen richten zich op een bepaald specialisme binnen het vak fotografie.  

Wegwerpcamera

Op vakantie of tijdens een dagje weg is het niet altijd fijn om een elektronische camera mee te nemen. In sommige gevallen voldoet een wegwerpcamera ook prima, zoals bijvoorbeeld de Kodak wegwerpcamera. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse bruiloft, hoe leuk is het als je gasten een foto kunnen maken van elkaar en zichzelf met een wegwerpcamera. De Kodak wegwerpcamera is geschikt voor het maken van foto’s van spontane gebeurtenissen en zo maken jouw gasten de leukste foto’s van het feestje.

Makkelijke tips voor de perfecte zomerfoto

Naast het gebruik van de juiste camera en juiste lens zijn er nog een aantal kleine tips die ik je kan meegeven voor de perfecte zomerfoto. 

  • Gebruik de flitser. Dat klinkt misschien tegenstrijdig om op een zonnige dag je flitser te gebruiken, maar het is een goede manier om harde schaduwen te voorkomen. Omdat je nog iets meer licht toevoegt aan de foto worden schaduwen minder hard. 
  • Gebruik de lucht. De lucht is in de zomer vaak strak blauw, het maakt dan niet uit wat je fotografeert, het geeft altijd die fijne zomerse vibe. Gebruik de lucht ook zeker bij zonsondergang, zomerse avonden geven de mooiste kleurrijke luchten. Blijf ook nog even staan nadat de zon helemaal onder is gegaan, vaak kan je die mooie roze of gouden gloed nog wel een tijdje zien. 
  • Gebruik kleur. In de zomer komen alle kleuren tot leven. Bloemen, planten, bomen en de mooie luchten zijn op zijn mooist, maak hier gebruik van. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *