Krijg je beste huid weer terug met Esse Skincare

De schade aan je huid herstellen in 30 dagen met Esse Skincare. Met de #30dayrewild challenge van Esse Skincare brengt je huid terug naar hoe deze oorspronkelijk zou moeten zijn. Ooit was het ecosysteem van onze huid in balans en gezond, maar in de loop der jaren zijn we onze beste huid kwijt geraakt. Ons geperfectioneerde microbioom zijn we kwijt door afhankelijk te worden van chemische producten. Ik ben de #30dayrewild challenge aangegaan en vertel je graag over het proces en hoe mijn huid dat heeft ondergaan. Krijg je beste huid weer terug met Esse Skincare. 

#30dayrewild Challenge Esse Skincare

Esse 30 day rewild

Ik noemde al chemische producten als negatieve invloed op de gezondheid van onze huid, maar ook stress, milieuvervuiling en slechte voeding beïnvloeden de conditie van je huid. Met de #30dayrewild challenge moedigt Esse Skincare je aan om je huid te rewilden, in plaats van de opgelopen schade te bedekken met talloze producten. Het rewilden van je huid heeft als doel het microbioom van je huis weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat, toen het gezond en weerbaar was. De producten van Esse Skincare bevatten pre- en probiotica en zijn pH-neutraal, de microbioom van je huid wordt weer hersteld met behulp van probiotica en groene chemie. 

Wa krijg je er voor terug na 30 dagen rewilden:

  • Hydratatie is verbeterd met een zachtere en gladdere huid.
  • Roodheid vermindert en de huid is gekalmeerd.
  • Je huid is beter beschermt tegen vervuiling en ziekteverwekkers.
  • Elasticiteit is verbeterd en rimpels verminderen.
  • Je huid is weerbaarder en meer in balans.

Wat houdt de challenge in?

Esse 30 day rewild

De #30dayrewild challenge is milieuvriendelijk, effectief en eenvoudig. Speciaal voor de challenge heeft Esse een starterspakket samengesteld die nog tot en met deze maand verkrijgbaar is. Het pakket is voldoende voor 30 dagen en de bedoeling is dat je in deze tijd alle producten van het pakket gebruikt en andere producten elimineert. Op deze manier geef je je huid en microbioom de kans terug te laten keren naar de staat waarvoor ze zijn geëvolueerd. Na 30 dagen begin je verbetering te zien van je huid. 

Het starterspakket bestaat uit 5 producten van Esse, allen geformuleerd om de huid terug te brengen naar zijn natuurlijke staat. Geschikt voor alle huidtypes, ook voor de meest gevoelige huid. 

  • Sensitive Cleanser 50 ml
  • Gevoelige toner 50 ml
  • Nourish Moisturiser 30 ml
  • Beschermolie 12 ml
  • Resurrect Serum 12 ml

Mijn ervaring

Esse

Ik gebruikte al wel vaker af en toe een product van Esse maar nooit een maand lang trouw alleen maar Esse producten. De eerste paar dagen gebeurde er niets bijzonders, de producten van Esse vind ik allemaal erg prettig aanvoelen op de huid. Na twee weken ongeveer begon mijn huid wat onzuiverheden te vertonen. Iets wat volkomen normaal blijkt te zijn omdat je huid gaat detoxen, je huid is namelijk een van de 5 organen die zorgen voor ontgifting. Wanneer je huid niet meer optimaal werkt en gifstoffen door chemische producten zich hebben opgestapeld, zul je merken dat wanneer je biologische producten gebruikt je huid hard moet werken om deze giftige laag weer weg te krijgen. Het is even een periode waar je doorheen moet maar waar je tegelijkertijd blij mee moet zijn omdat het betekent dat je huid hard aan het werk is. Bij mij bleven de onzuiverheden zich een kleine week vertonen, daarna werd mijn huid weer mooie egaal en voelde deze enorm gehydrateerd en gevoed aan. Naast pukkeltjes kan je huid ook andere symptomen vertonen van de detox, zoals gevoeligheid, een vette of juist een hele droge huid. Allemaal symptomen waar je even doorheen moet voordat je huid weer de beste versie van zichzelf gaat worden. 

Mijn lieve vriendin Claudia van Beautytag.nl heeft ook mee gedaan aan de 30 Day Rewild Challenge en schreef er een artikel over.

Het starterspakket is te koop voor € 68,00 (een korting van maar liefst 50%) bij je dichtstbijzijnde Esse salon en online. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *