Powervrouwen in Beauty – Leslie en Monique van Squalan

De komende weken komt er iedere week een interview online met Powervrouwen die in de Beauty Industrie zitten en hun eigen merk hebben gerealiseerd. Dit keer zelfs twee Powervrouwen, Leslie en Monique van Natural Skincare brand Squalan. 

Met hun eigen bedrijf brengen ze plant-based skincare producten op de markt. Key ingrediënt in al hun producten is de bijzondere stof squalaan, hier vertellen ze verderop in het interview uitgebreid over. Daarnaast vertel ik jullie binnenkort meer over hun nieuwste product Squalan Gold, een Facial Serum dat werkt als een natuurlijke botox. Deze ben ik op het moment aan het testen en zal daar later een uitgebreide blogpost over plaatsen, in het interview vertellen de twee powervrouwen je al wat meer over dit anti-aging serum. 

SQUALAN

Squalan

Frieda – Hoe ziet een werkdag voor jullie eruit als oprichters van Squalan?

Leslie – Ik probeer de dag te beginnen met een wandeling in het park met mijn zoontje (bijna 4) en de hond van mijn moeder. Ik vind het heerlijk dat ik nog geen wekker hoef te zetten omdat ik nog geen schoolverplichtingen heb dus ik geniet even extra hiervan. Al heeft mijn zoontje een vroege biologische klok ;). Daarna maak ik koffie met cashewmelk en schuif ik achter mijn laptop.

De inhoud van een werkdag is heel verschillend maar afgelopen jaar bestond vooral uit blogs schrijven, online marketingplannen maken en bijhouden, plannen bedenken om meer mensen verliefd te maken op Squalan en te zorgen dat we online groeiden. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in onderzoek en testen van ingrediënten en het bedenken van nieuwe recepturen. Wekelijks overleggen we met ons team en meestal dagelijks met elkaar. We hebben beiden onze eigen taken en specialiteiten en dingen die we gezamenlijk doen.

Monique – Helaas heb ik die luxe niet! Waar ik voorheen wel een uitslaper was, sta ik tegenwoordig veel vroeger op. Met twee puber dochters in huis die van alles ‘moeten’ in de ochtend begint mijn dag meestal wanneer de dames ook opstaan. Dan maak ik (meestal) even eten voor ze en begin ik de dag met mail beantwoorden en een goed ontbijt! Hoogtepunt van de ochtend is dan uurtje later mijn koffie met (ongezoete) opgeklopte amandelmelk, heeeerlijk!

Frieda – Kunnen jullie met ons delen waar jullie rekening mee houden bij het creëren van producten.

Squalan

Onze ingrediënten moeten huidvriendelijk zijn. We werken nauw samen met Allergy Certified tijdens de productontwikkeling en controleren elk ingrediënt eerst bij hun. De toxicologen en dermatologen hebben toegang tot de laatste onderzoeken en weten daarom precies welke ingrediënten huidvriendelijk zijn. Onze ingrediënten moeten dus Allergy Certified zijn.

Dit betekent ook dat onze producten nooit parfum of essentiële oliën bevatten, deze zijn niet huidvriendelijk, zelfs de hypo allergene parfums niet. Hypo allergeen betekent ‘minder allergenen stoffen’ en minder is voor ons nog steeds teveel. We willen helemaal geen allergenen.

Daarnaast willen we geen dierlijke producten in onze producten en alleen plantaardige ingrediënten. We zijn dus een Vegan merk, niet omdat plantaardige ingrediënten altijd beter zijn maar vooral omdat we het ook niet nodig vinden om dierlijke ingrediënten te gebruiken als er zoveel mooie plantaardige varianten zijn. Dit betekent dus ook dat alle ingrediënten cruelty free zijn.

Ook kijken we naar het aantal ingrediënten, we willen alleen ingrediënten die echt nodig zijn in een product en geen vul ingrediënten om een product goedkoper te maken. Dit betekent dat de meeste producten slechts een handjevol mooie ingrediënten bevatten. De SUN producten bevatten er wel meer maar dit is nodig om het een goed en veilig zonproduct te maken. Ook willen we ons favoriete ingrediënt squalan olie in al onze producten.

Frieda – Hebben jullie een persoonlijke favoriet onder jullie eigen producten?

Squalan

Leslie – Ik ben echt verliefd op ons nieuwste product, Squalan Gold, een heerlijk anti-aging serum dat je huid een zijde zacht gevoel geeft.

Monique – Mijn favoriet is de Cleanser en de SUN15. Cleanser gebruik ik vaak als masker wanneer mijn huid meer te verduren heeft. Dan laat ik het lekker een uur zitten. De SUN15 is een heerlijk dagverzorging die ervoor zorgt dat ik mooi bruin wordt ondanks mijn rossige huid.

 Frieda – Wat vinden jullie het meest uitdagend als ondernemer?

Leslie – Ik vind het soms lastig om even van bovenaf te kijken. We hebben zoveel te doen dat ik soms vooral druk ben met de dagelijkse zaken en dat ik vergeet te kijken naar het grote plaatje en de plannen voor de komende 1, 5 en 10 jaar. Ook vergeten we soms om stil te staan bij hoe geweldig het eigenlijk gaat en hoe bijzonder het is dat we na 7 jaar echt een merk hebben staan, met prachtige producten en blije klanten. Dit soort interviews en de overweldigende reacties over de Gold maken je weer even bewust van wat je bereikt hebt.

Monique – De grootste uitdaging vind ik dat je soms van veel factoren en personen afhankelijk bent. Als deze dan niet helemaal lopen zoals ik het in mijn hoofd heb of ze werken op een totaal andere manier of laten steken vallen dan heb ik daar soms enorm moeite mee.

Frieda – Ik voel mij het mooist wanneer…

Leslie – Mijn zoontje me verliefd aankijkt.

Monique – Ik lekker in mijn vel zit.

Frieda – Vertel ons wat meer over jullie key ingrediënt squalaan.

Squalan

Squalaan is de stabiele versie van squaleen, de termen worden door elkaar gebruikt maar dit blog is heel duidelijk denken wij. https://squalan.com/squalaan-vragen/

Het is een heel bijzondere stof die elk organisme op aarde in zich heeft. De eerste 1-cellige organismen hadden ook al squaleen in zich. Bij haaien bevindt het zich in de lever en bij mensen in de huid. Je kunt het ook uit planten winnen en wij kwamen erachter dat de versie uit suikerriet de meest duurzame variant is. Je kunt op de verpakking van een product helaas niet zien waar de squalaan vandaan komt want de INCI van alle varianten is squalane.

Helaas wordt er veel gemengd waardoor de grondstof goedkoper is en zo kan het zomaar zijn dat je een variant hebt die uit haai en olijf bestaat. Wij kopen onze squalaan rechtstreeks in bij de ontdekker en patenthebber van de suikerriet versie en wij hebben een goede band met de CEO dus dat is heel fijn. Daarnaast zijn onze producten Allergy Certified en alleen op toxicologisch niveau kun je echt zien of het pure squalaan is uit suikerriet.

Squalaan wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen – het is identiek aan het huideigen squaleen – waardoor de huid verbetert. Het is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. De stof is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en de huid niet afsluit. Squalaan is een droge olie en trekt snel in en blijft niet op de huid liggen. Het zorgt er daarnaast voor dat andere ingrediënten dieper in de huid kunnen dringen en beter opgenomen worden.

Frieda – Laatst kreeg ik een mooi product van jullie opgestuurd, de Squalan Gold, een natuurlijke botox. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen?Squalan Gold

Graag haha, we zijn ontzettend blij met onze andere producten zoals de Pure en Moisturizer maar we worden zelf ook een dagje ouder. Daarnaast heeft de huid dagelijks zoveel te verdragen, denk aan milieuschade (bijv smog), zonschade, blauw licht, hormonale veranderingen. We wilden als aanvulling op de Pure en Moisturizer een product dat een aantal ingrediënten bevatte die iets extras zou doen voor de rijpere huid en die goed zou zijn voor de schades die we dagelijks oplopen zoals hierboven vermeld (milieu, zon etc).

Er wordt in anti-aging land veel beweerd en beloofd maar wat vooral belangrijk is, is dat je de huid sterk houdt en beschermt tegen schade van binnen en buiten. We kozen daarom voor ingrediënten zoals Moringa en Baobab die boordevol vetzuren, vitamines en anti-oxidanten zitten om de huid te helpen met het verslaan van vrije radicalen. Daarnaast ontdekten we zeewieren die de barrière functie van de huid versterken en herstellen en de huid straktrekken. Dit in combinatie met vitamine E en onze squalaan is volgens ons de perfecte combinatie om de huid gezond te houden en om zo mooi mogelijk ouder te worden met een stralende glowy skin. De Gold is daarnaast ook heerlijk voor de droge huid omdat daarbij de huidbarrière niet optimaal werkt.

Frieda – Wat zijn de grootste uitdagingen om natuurlijke producten op de markt te kunnen brengen?

Veel ingrediënten lijken fijn maar blijken dan helemaal niet huidvriendelijk (Allergy Certified) te zijn. Ook hebben veel natuurlijke oliën een bepaalde geur van zichzelf die niet altijd prettig is. Je wilt de ingrediënten ook niet ontgeuren omdat je dan ook een deel van de goede dingen weghaalt. Het is dus echt precisie werk om te kijken welke verhouding je moet gebruiken om resultaat te zien zonder dat je een stinkend product hebt.

Daarnaast is het een zoektocht naar duurzame ingrediënten. Niet elke moringa wordt bijvoorbeeld duurzaam gewonnen dus je moet uitzoeken waar je het inkoopt.

Waar we ook vaak tegenaan lopen als merk is dat er zoveel greenwashing is tegenwoordig. Zoveel merken beweren groen, plantaardig, biologisch, hypoallergeen en duurzaam te zijn maar dit is vaak helemaal niet waar. Daarnaast betekent het niet dat een product daarmee goed is voor je huid, er komt zoveel bij kijken. Misleidende marketing claims zijn echt iets waar je gek van wordt.

Kijk voor de producten en meer informatie over dit mooie natuurlijke merk op Squalan.com.

XO Frieda 

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *