Boost je eCommerce brand

By Frieda maandag, mei 30, 2022 0 , , , Permalink 0

Heb je een webshop en verkoop je online producten, dan is het belangrijk dat het hele proces van orderafhandeling vlekkeloos verloopt. Boost je eCommerce brand. De online wereld groeit hard, niet alleen consumenten kopen veel aankopen online, maar ook bedrijven zoeken steeds vaker het gemak van online winkelen op. Er zitten heel veel voordelen aan online winkelen, geen openingstijden waar je rekening mee hoeft te houden, keuze uit een groot assortiment, alle informatie is beschikbaar, snelle levering en vaak de keuze om achteraf te betalen. 

Maar hoe laat je de orderafhandeling bij je eigen webshop zo goed mogelijk verlopen? Hieronder vind je een aantal handige artikelen voor elke uitdaging en de juiste logistieke oplossing. 

Verpakkingsmateriaal

Alles wat je verkoopt moet worden vervoerd naar de klant en daarbij is een goede verpakking belangrijk. Denk aan diverse kartonnen dozen, verzendzakken en enveloppen. Omdat we steeds meer denken aan onze planeet, is het fijn waneer de kartonnen dozen 100% recyclebaar zijn. Daarnaast is het goed om te kijken naar opvulling ter bescherming van de producten in de doos, zoals opvulpapier, en -schuim.

Pallets

Wat over de hele wereld een makkelijke manier is om veilig een vracht van A naar B te vervoeren zijn pallets. Je kan kiezen uit pallets van gebruikt hout of nieuwe kunststof pallets. De bekendste pallet is die van europallet, te herkennen aan het brandmerk op het hout. 

Magazijnartikelen

Ben je inmiddels al zo gegroeid dat je een magazijn hebt voor je voorraad, dan moet deze professioneel en georganiseerd zijn. Denk aan magazijnartikelen zoals stellingen, hiermee kan je in de hoogte werken, en magazijnbakken zodat je losse producten kunt opslaan, vergeet niet de etiketten zodat duidelijk is wat er in de bak zit. Ook een inpaktafel is onmisbaar, deze kun je naar eigen wens samenstellen en zijn modulair op te bouwen. Misschien is een stap verder noodzakelijk, afhankelijk van de grote van je magazijn, zoals een steekwagen of een elektrische palletwagen. 

Kantoorartikelen

Je wilt plannen en organiseren, printen en opbergen, maar ook koffie en thee zijn belangrijk. Natuurlijk doe je veel op de computer of laptop, maar het schrijven van notities is nog steeds iets wat effectief werkt, een schrijfblok of post-it is daarbij een must. Bij het opbergen van belangrijke papieren gebruik je ordners, zodat je alles overzichtelijk kan opbergen.  

Kantoormachines

Bij het verzenden van post en pakketten is het handig om een labelprinter te hebben. Daarnaast moet je bij kantoormachines denken aan een printer, scanner, papiervernietiger en rekenmachine. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *