10 voordelen van Citroenwater

By Frieda woensdag, december 24, 2014 3 , , , Permalink 2

Lauwwarm citroenwater in de ochtend, een goed begin van de dag.

Dit is zo simpel en zo gezond! Voor iedereen haalbaar om iedere ochtend te doen. Misschien dat sommige van jullie de dag al beginnen met een glas water op de nuchtere maag, heel goed om je lichaam te ontgiften, maar met een vleug citroensap is het nog beter!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zodra ik maar in de buurt kwam van iemand die lichtelijk snotterig of verkouden was, kon ik er wel zo’n beetje op wachten of ik had dat gezellige virusje ook leuk opgepikt.

Die tijd is nu dus mooi voorbij!!! Afkloppen, maar het gaat nog steeds goed!

Sinds een aantal maanden neem ik, op de nuchtere maag, een glas lauwwarm water met een kwart uitgeperste citroen.  Ik vind het persoonlijk niet vies, maar als je dit te ver vindt gaan op de vroege ochtend kun je het ook met koud water drinken natuurlijk, dat is beter te doen. Citroensap in lauwwarm water is alleen wel beter voor je spijsvertering en je lichaam hoeft het koude water niet op te warmen naar je lichaamstemperatuur.

De 10 voordelen op een rij:

 • Citroenen zitten vol met vitamine C en mineralen, wat een enorme boost geeft aan je immuunsysteem.
 • In citroenen zit veel kalium, dit stimuleert je hersenfunctie en is tevens goed om je bloeddruk onder controle te houden.
 • Citroenwater is een echt beautydrankje, het zuivert je bloed wat resulteert in een mooie gave huid. Je rimpeltjes worden zachter en oneffenheden worden minder.
 • Citroenen ontgiften je lichaam, waardoor alle afvalstoffen worden weggespoeld. Citroenzuur zorgt voor een goed werkende lever, die vervolgens jou lichaam ontdoet van alle gifstoffen.
 • Citroenen kunnen helpen bij het afvallen, ze zitten vol met pectine vezels, welke je hongergevoel doen verminderen.
 • In citroenen zit veel calcium en magnesium. Calcium is goed voor sterke tanden en botten en magnesium is goed voor je hart- en bloedvaten en voor het ontspannen functioneren van je spieren, zenuwen en bloedvaten.
 • Citroenen zorgen voor een goede spijsvertering. Het zuur in de vrucht zorgt er voor dat je darmen schoon worden. Dit voorkomt opstoppingen en een opgeblazen buik.
 • Citroensap heeft een alkaliserende werking. Alkaliserend betekend ontzurend. Citroenen zijn zuur, maar zodra ze de weg in ons lichaam hebben doorlopen hebben ze een ontzurende (alkaliserende) werking. Ons lichaam raakt verzuurd door bv witte suikers, koffie en alcohol.
 • Ontstoken tandvlees? Citroensap heeft een positief effect op je tandvlees.  Ook voorkomt het een slechte adem.
 • Citroenen zitten bommetje vol met antioxidanten. Antioxidanten elimineren vrije radicalen. Vrije radicalen vernietigen DNA, hierdoor hebben verschillende soorten kanker meer kans.

Tip; om je tandglazuur te sparen is het verstandig om het citroensap met een rietje te drinken.

Hoe begin jij de dag? Zou jij citroenwater proberen voor een gezond begin van de dag? Let me know! XO

2
3 Comments
 • Simone
  december 24, 2014

  He wat leuk dat je ook aan het bloggen bent geslagen Frieda! Ik ben benieuwd! Ik ga je volgen! Fijne feestdagen!

  • facebook-profile-picture
   Frieda
   december 27, 2014

   Hi Simone, wat leuk dat je een reactie geeft. Ik ga snel één van jou mooie gerechten proberen! Mooie jaarwisseling voor jou en je Fam. XO

 • Angela
  januari 2, 2015

  You post very interesting posts here. Your page deserves much bigger audience.
  It can go viral if you give it initial boost,
  i know very useful service that can help you, just type in google: svetsern traffic tips

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *