Spicy Mango Smoothie

By Frieda woensdag, juli 12, 2017 0 , , , Permalink 8

Heb jij een favoriete smoothie die je altijd maakt? Voor mij is dat een smoothie met appel, banaan, avocado, matcha poeder en als topping blauwe bessen of frambozen. Deze is lekker romig en zoet en vinden de kinderen ook erg lekker. Maar wat als je de dag een keer begint met wat meer spice?

Bij een smoothie denk je niet direct aan spicy, maar het toevoegen van wat meer pittige ingrediënten aan je eten is goed voor je gezondheid. Pittig eten versterkt je immuunsysteem waardoor je minder vatbaar bent voor een verkoudheid of griep. Daarnaast versnelt het je stofwisseling, is het goed voor je hart en versterkt het je bloedvaten.

Dit smoothie recept is zeer spicy en zit vol met gezonde voedingsstoffen. Het bevat rode peper dat meer vitamine C bevat dan een sinaasappel en gaat bacteriën te lijf. Gember helpt je lichaam te ontgiften en zit bommetje vol met mineralen en vitamines. 

Spicy Mango Smoothie.

Spicy Mango Smoothie

Ingrediënten. 

  • 1 banaan
  • halve rode peper
  • 1 kop karnemelk (of amandelmelk, maakt het wat zachter)
  • stukje gember (2cm)
  • bevroren stukjes mango (250 gram)

Snijd de rode peper in stukjes, inclusief zaadjes. Snijd de gember in hele kleine stukjes of plakjes en doe alle ingrediënten tegelijk in de blender totdat het glad is.

De smoothie is lekker koud door de bevroren mango en romig door banaan en karnemelk. XO Frieda. 

8

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *