Kiehl’s Superbly Efficient Deodorant

By Frieda maandag, januari 18, 2016 0 , , Permalink 1

Ik heb een hele tijd de deodorants Lady Speed Stick en Secret gebruik, dit zijn deodorants uit Amerika waar een hoog percentage Aluminium in zit. Aluminium in deodorants werkt als een anti transpiratie middel en is al een tijdje in opspraak. Het wordt namelijk steeds vaker gelinkt aan borstkanker en Alzheimer, alhoewel hier nog geen bewijs voor is geleverd kiezen wel steeds vaker mensen voor een “gezondere” deodorant. Het is waar dat Aluminium in deodorants je zweetklieren en poriën sluit zodat er geen zweet meer doorheen kan komen, hierdoor zouden gifstoffen zich kunnen opstapelen in je lichaam. Ik vind het lastig, gifstoffen verlaten je lichaam ook op andere plekken in je lichaam en dan voornamelijk via je nieren en lever, maar het is wel iets wat mij bezig houdt. Aluminium zit in heel veel dingen, in eten en drinken, zelfs in kraanwater. Bewezen is wel dat een hoge concentratie Aluminium in je lichaam kan leiden tot gezondheidsrisico’s.

Tip: Wanneer je een deodorant gebruikt met Aluminium zorg er dan voor dat je je oksels ’s avonds voor het naar bed gaan hebt geschoren, in de ochtend neemt je huid dan veel minder Aluminium op. 

Eigenlijk was ik dus op zoek naar een deodorant waar geen Aluminium in zit en ben toen uitgekomen op de Sanex Zero % deodorant, helaas biedt deze te weinig bescherming voor mij en ruik ik er na een tijdje gewoon door heen. Nog een keer sprayen heeft dan ook geen zin meer en lijkt het alleen maar erger te maken.

Kiehl’s Superbly Efficient Deodorant.

Kiehl's Superbly Efficient Deodorant

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de deodorant van Kiehl’s, ook hier zit Aluminium in maar dan wel stukken minder als in de Lady Speed Stick en Secret deodorant. De deodorant is een crème dat heel zacht is voor je huid, het kalmeert de huid onder je oksels en zorgt voor een langdurige bescherming. De tube bevat een inhoud van 50ml en de crème is geurloos. 

Kiehl's Superbly Efficient Deodorant

Met de applicator kan je een klein beetje direct op je huid aanbrengen. De crème is dun en trekt snel in je huid.

Ingrediënten.

Kiehl’s Superbly Efficient Deodorant bevat naast Aluminum chlorohydrate ook natuurlijke ingrediënten zoals; sinaasappel-, citroen- en lijnzaadextract. Goed om te weten; Kiehl’s test niet op dieren.

Conclusie.

Deze deodorant beschermt echt de hele dag, zweet en naar luchtjes blijven weg en ik vind het fijn dat de deodorant zelf geurloos is. Luchtjes in een deodorant werken voor mij niet. De crème is heel zacht, trekt lekker snel in en verzorgt de huid onder mijn oksels, hierdoor voelen mijn oksels gladder aan na het scheren. 

Kiehl’s Superbly Efficient Deodorant is te koop bij Space.NK voor € 16,00 (50ml).

Gebruik jij een deodorant zonder Aluminium? Let me know XO.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *