By Terry Cover Expert Foundation

Ik had het er in mijn vorige blogpost over dat ik eindelijk de beste foundation ooit heb gevonden, of eigenlijk het beste merk ooit voor wat betreft foundation. Dit merk heeft verschillende foundations die, wat mij betreft, de beste foundations op de markt zijn tot nu toe.

By Terry Cover Expert Foundation

Ik heb het over het fijne merk By Terry, oprichtster Terry de Gunzburg heeft jaren met Yves Saint Laurent gewerkt als Makeup Designer en ze is de uitvinder van de beroemde Touche Éclat (need I say more!). Het merk By Terry is inmiddels uitgegroeid tot een populair merk met hele fijne producten, ik ben met name fan van haar foundations Sheer-Expert en Cover-Expert. De foundations lijken qua formule veel op elkaar maar ik behandel alleen de Cover-Expert omdat daar SPF 15 in zit en ik dat tegenwoordig erg belangrijk vind in mijn foundation. 

Wat Terry de Gunzburg zelf zegt over haar foundations.

“AN INTELLIGENT COMBINATION OF SKINCARE AND COLOUR, THE BY TERRY FOUNDATIONS BLEND SEAMLESSLY WITH THE COMPLEXION FOR A SECOND-SKIN EFFECT. CAREFULLY DESIGNED TO ADAPT TO ALL NEEDS, THEY’RE ESSENTIAL TO DELIVER A FRESH, PERFECTLY CORRECTED, EVEN-TONED COMPLEXION THAT DAZZLES WITH RADIANCE”.

By Terry Cover Expert Foundation.

By Terry Cover Expert Foundation

De foundation zit in een donkerblauwe tube met zilveren letters en heeft een inhoud van 35ml. Meestal heeft een foundation een inhoud van 30ml, de Cover Expert is niet goedkoop maar je hebt maar een klein beetje nodig per keer. 

By Terry Cover Expert Foundation

De formule van de By Terry foundations zijn als geen ander, de IMC® Technology (Intensive Mimetic Camouflage) in de foundation zorgt er voor dat de foundation zich aanpast aan je huid met een optimale dekking maar met een natuurlijk ogend en fluweelzachte finish. 

De multi-corrigerende IMC® technologie bestaat uit het volgende:

  • Vervaagt fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering en camoufleert vermoeidheid.
  • Microcapsules zorgen er voor dat de foundation zich op natuurlijke wijze mengt met de huid.
  • Hoge concentratie van pigmenten en soft focus garanderen een dekking met een fluwelen matte finish.
  • Hyaluronzuur en andere regenererende werkstoffen vullen rimpels en fijne lijntjes op.

By Terry Cover Expert Foundation

De Cover Expert foundation is er in 10 verschillende tinten, ik heb de tint Vanilla Beige, deze tint heeft een gele ondertoon. 

By Terry Cover Expert Foundation

Vanilla Beige. Cover Expert foundation is geschikt voor alle huidtypes. 

Conclusie.

By Terry Cover Expert Foundation Vanilla Beige

Mijn huid wordt heel blij van deze foundation, het zorgt voor een natuurlijk finish en tegelijkertijd verzorgt het mijn huid en beschermt het mijn huid tegen de zon. De textuur is geweldig en glijdt heel soepel over je gezicht tijdens het aanbrengen, waar het zich vervolgens samen smelt met je huid. De finish is vrij mat, maar niet zo mat dat het lijntjes gaat accentueren, het geeft zelfs een mooie glow. Ik heb een gecombineerde huid en veel foundations zijn aan het einde van de dag van mijn huid afgegleden, deze foundation blijft echt de hele dag mooi zitten. Ook ga ik er niet snel van glimmen, ik poeder mijn gezicht hooguit nog 1x per dag bij. Cover Expert heeft een medium tot hoge dekking, mijn huid is mooi egaal en ik hoef alleen nog maar wat concealer onder mijn ogen te doen als extra. De foundation is goed op te bouwen wanneer je op sommige plekken wat meer dekking wilt zonder dat het cakey wordt. Hyaluronzuur zorgt voor een liftend effect wat deze foundation helemaal perfect maakt, niet goedkoop maar ik vind het de prijs waard. 

By Terry Cover Expert Foundation is te koop bij IciParisXL.nl voor € 49,00 (35ml). Tip wanneer je de kleur Warm Ebony (voor de donker huid) hebt is deze in de sale bij Space.NK voor maar € 15,00.   

Wat is jou favoriete foundation en kende je deze al van By Terry? Let me know XO.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *