Lady Speed Stick en Secret Deodorant

Heel eerlijk, ik vind deodorants voor vrouwen helemaal niets, vaak zit er een irritant overheersende geur aan wat de boel alleen maar verergerd. Parfumvrije deodorants zijn al beter, maar zodra ik dezelfde deodorant een tijdje gebruik merk ik dat de werking minder wordt, als laatste strohalm gebruik ik dan de deodorant van manlief maar dat is natuurlijk ook niet ideaal. Sinds ik veel positieve reviews heb gelezen over de deodorants van de Amerikaanse merken Lady Speed Stick en Secret kon ik natuurlijk (als huge America fan) niet achter blijven om deze deodorants te proberen. Ieder jaar kom ik in Amerika maar deze deodorants zijn mij al die jaren totaal ontgaan, voordat we nu weer in Amerika zijn is het februari dus heb ik besloten deze deodorants online te kopen bij Exclusive Scents.

Lady Speed Stick en Secret Deodorant.

ady Speed Stick en Secret Deodorant

Er zijn meerdere soorten van de Lady Speed Stick en de Secret deodorant in zowel een stick als in een spray, ik heb van beide merken een stick getest.

Lady Speed Stick Shower Fresh.

Lady Speed Stick DeodorantIk heb de Lady Speed Stick in de geur Shower Fresh, dit is gelukkig geen overheersende geur maar juist heel zacht, fris en een beetje zoet (alsof je net uit de douche bent gestapt). Het fijne van deze deodorant is dat het geen witte strepen geeft op je kleding en geen inwerk tijd nodig heeft. De deodorant belooft 24 uur bescherming tegen zweten.  

Lady Speed Stick Deodorant

In tegenstelling tot andere deodorants die vaak alleen maar de zweetgeur proberen weg te nemen, gaat de Lady Speed Stick ook het transpireren tegen. Deze stick bevat namelijk 15,4 % van het ingrediënt Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly, dit is een ingrediënt dat overmatige zweetproductie actief tegen gaat, het zorgt er namelijk voor dat de zweetklieren een soort van dicht geknepen worden zodat er geen transpiratie meer vrij kan komen.

Er zijn geruchten dat dit ingrediënt kan worden gelinkt aan borstkanker omdat op deze manier de gifstoffen zich kunnen opstapelen in je lichaam, maar laat het je niet afschrikken hier is namelijk nooit enig bewijs voor geleverd, je zweet natuurlijk niet alleen onder je oksels en deze gifstoffen kunnen je lichaam ook op andere plekken verlaten (dat gaat met name via je lever en nieren). Maak voor jezelf een keuze of je dit bezwaarlijk vindt of niet, het zit nagenoeg in alle gangbare deodorants alleen het percentage verschilt per deodorant en in deze deodorants is dat percentage hoog.

Lady Speed Stick Deodorant

Ik vind een stick heel fijn, maar dit is ook weer persoonlijk, deze stick draai je gemakkelijk uit de verpakking en ik vind de structuur precies goed, niet te hard en niet te zacht.

Secret Invisible Solid Powder Fresh.

Secret Deodorant

Deze deodorant ruikt echt heerlijk naar babyzeep en ook deze stick draai je uit de verpakking. De sticks lijken veel op elkaar, ook deze stick geeft niet af op je kleding en beschermt lange tijd tegen transpiratie en nare geurtjes.

Secret Deodorant

Deze deodorant van Secret beschermt nog beter want hier zit namelijk maar liefst 18% Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly in.

Secret DeodorantDe structuur van deze stick is hetzelfde als die van Lady Speed Stick, geeft voldoende product af en trekt snel in de huid.

Conclusie.

Beide sticks zijn ontzettend fijn, ruiken heerlijk en zijn zuinig in gebruik. De vlieger van 24 uur niet transpireren gaat voor beide deodorants niet op maar het houdt zeker zweetplekken en overmatig transpireren buiten de deur. Aan de hand van de hoeveelheid Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly zou je zeggen dat de deodorant van Secret beter is tegen transpireren maar dit verschil vind ik echt minimaal. Het allerbelangrijkste vind ik de geur, niets ergers dan nare luchtjes, beide deodorants laten je de hele dag fris ruiken. De Lady Speed Stick heeft mijn voorkeur omdat deze echt heerlijk ruikt, maar ik wissel ze lekker af zodat mijn oksels ook niet zo snel wennen aan één bepaald product.

Lady Speed Stick deodorant is te koop bij Exclusive Scents en kost € 8,99 (65 gram).

Secret deodorant is te koop bij Exclusive Scents en kost € 8,99 (73 gram).

Was jij al bekend met deze populaire deodorants uit Amerika? Let me know XO.

0
2 Comments
 • sabrina
  juni 18, 2015

  De lady speedstick heb ik gekocht in Amerika laatst. Daar heb ik ook suave gekocht, die vind ik zelfs nog een beetje fijner! Het is echt ideaal!

  • facebook-profile-picture
   Frieda
   juni 21, 2015

   Hoi Sabrina, thanks voor de tip! Die ga ik zeker weten ook aanschaffen wanneer we weer in Amerika zijn. XO

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *