E-sigaretten gebruiken om te stoppen met roken

Om maar direct met de deur in huis te vallen, ik ben een anti-roker. Natuurlijk heb ik vroeger, als puber, met een vriendinnetje wel eens een sigaret opgestoken, omdat we dachten dat dat stoer was. Maar ik heb het nooit lekker gevonden, smerig zelfs, dus voor mij was die zogenaamde “stoere” fase snel voorbij.

Ik ben er dus geen voorstander van, het is ongezond, je vingers zien er smerig uit, je ziet het aan je huid en de rooklucht blijft overal hangen. Ik had het als heel klein kind al dat ik het ontzettend smerig vond. Toen was het namelijk heel gewoon dat mijn ouders met verjaardagen asbakken op tafel gingen zetten voor de rokers, terwijl ze zelf niet rookte! Zaten we dan de volgende dag, vaak op zondag, in een stinkend huis. In de lucht van een ander! Gelukkig hebben ze dat niet lang volgehouden. 

Vroeger had men het er niet over hoe slecht roken voor je was. Natuurlijk snapte iedereen wel dat het geen gezonde bezigheid was, maar je was bijna uniek als je niet rookte. De laatste jaren roken steeds minder mensen. Iedereen is zich er steeds meer van bewust hoe schadelijk het is voor je gezondheid. Ook mag je op steeds minder plekken roken. Maar wat nou als je de grootste moeite hebt om te stoppen met roken?

E-Sigaretten

e-cigarette

Veel mensen zijn gestopt met roken met behulp van een e-sigaret. Met een zogenaamde e-smoker inclusief e-liquids kan je de behoefte aan nicotine geleidelijk afbouwen. Een e-smoker kopen inclusief een e-liquid voor de smaak maakt stoppen een stuk eenvoudiger. 

De meningen van e-sigaretten zijn behoorlijk verdeeld. Uit onderzoek is gebleken dat e-sigaretten niet zonder gezondheidsrisico’s zijn, maar dat ze waarschijnlijk wel veel minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten. De e-sigaret is een beter alternatief voor een gewone sigaret, en zo is deze ook bedoeld.

Stoppen met roken?

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om te stoppen met roken:

  • CBD-olie. Laatst heb ik hier een heel stuk over geschreven. CBD-olie heeft een positief effect op het lichaam en kan ook helpen bij het stoppen van roken. Het heeft een gunstig effect op eventuele afkickverschijnselen zoals prikkelbaarheid en zweetaanvallen. 
  • E-Smoker. Bij Smokesmarter bieden ze premium merken e-sigaretten aan en heel veel verschillende smaken e-liquids, zoals fruit en zoet, maar ook mentholsmaken als daar je voorkeur naar uitgaat. 
  • Medicijnen of nicotinepleister. Bij je huisarts kan je ook terecht wanneer je moeite hebt om te stoppen. Deze zal dan medicijnen voorschrijven waardoor je minder zin hebt om te roken. Ook nicotinepleisters nemen deze behoefte af en zo kun je je verslaving geleidelijk afbouwen.
  • Acupuntuur. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar ook acupuntuur kan je helpen bij de ontwenningsverschijnselen. Daarnaast vergroot het de wilskracht om te stoppen en wordt de tabaksmaak als vies ervaren. 
  • Lasertherapie. De moderne vorm van acupuntuur en geheel pijnloos. Met een softlaser worden meerdere drukpunten behandeld dat samen zorgt voor ontgifting, ontwenning en een verbeterde stofwisseling.

XO Frieda

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.