De waarheid over injectables

By Frieda maandag, oktober 21, 2019 0 , , , Permalink 0

Ooit wel eens nagedacht over een injectable behandeling? Hiermee bedoel ik fillers en botox, eigenlijk alle behandelingen met producten die met een naald in je huid worden gebracht. 

Ikzelf denk er wel eens over na. Nu ik ouder word stoor ik mij bijvoorbeeld aan een rimpel naast mijn mond en ook mijn mondhoeken mogen wel wat gelift worden. Maar ik ben als de dood dat het er onnatuurlijk uit gaat zien. Dit is waarschijnlijk de reden dat veel mensen twijfelen, je wilt het meest natuurlijke resultaat behalen en niet met een strakgetrokken “pokerface” of “duck lip” eindigen. 

Injectables

De juiste cosmetische arts zal altijd zeggen, veel minder is meer. Met teveel kan je er zelfs ouder uitzien. 

Goed om te weten is dat permanente fillers sinds 2015 niet meer zijn toegestaan, men zal dus altijd natuurlijke en oplosbare fillers gebruiken. Natuurlijke fillers bevatten huideigen stoffen zoals hyaluronzuur, dat van nature in ons lichaam voorkomt. Hyaluronzuur maakt je huid elastisch en geeft stevigheid.

Botox/fillersinjectables

Wat is nu precies het verschil tussen een filler en botox? Botox is een uit de natuur verkregen eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te laten ontspannen. Botox blokkeert direct het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en de spiertjes in de huid. Hierdoor kunnen de spiertjes in de huid niet meer (volledig) worden aangespannen. De werking van de spieren neemt af of komt stil te liggen. Wanneer Botox correct wordt gedaan, kan je nog steeds glimlachen en fronsen. 

Botox kan ook de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen blokkeren. Hierdoor wordt voorkomen dat deze klieren zweet produceren in bijvoorbeeld de oksels. Ook kan Botox worden gebruikt tegen tandenknarsen en migraine. Een van de mogelijke oorzaken voor migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren in het gezicht.

Fillers op basis van hyaluronzuur zijn geschikt om volume te geven en rimpels op te vullen. Waar botox spieren ontspant, vult een filler tijdelijk een rimpel of frons op. Een filler is ideaal voor fijne rimpeltjes rondom je mond, wallen en lippen. Met een filler kunnen deze heel “dun” worden opgevuld.

Ook worden fillers ingezet bij het herstellen van de contouren in je gezicht. Jukbeenderen lijken weer meer aanwezig, wat een jeugdige uitstraling geeft. Bij het contourherstel worden ook vaak wangen, neuslippenplooi, mondhoeken en kaaklijn aangepakt. 

Hoe lang plezier?

De behandelingen zijn natuurlijk best prijzig en je wilt dan weten hoe lang het resultaat zichtbaar blijft. Bij Botox is dat gemiddeld 3 tot 6 maanden. Hoe vaker je Botox gebruikt, hoe langer de tijd tussen de behandelingen. Bij een filler duurt de werking wat langer, gemiddeld een jaar. Hier hangt dan ook wel een wat duurder prijskaartje aan. 

Fillers met eigen vet

Naast Botox of een filler kan je er ook voor kiezen volume in je gezicht terug te brengen met eigen vet. Het resultaat is permanent en volkomen veilig omdat je met een lichaamseigen stof werkt. 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van injectables en prijzen kun je terecht bij Kliniek Veldhoven.

XO Frieda 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *