De do’s en don’ts van fillers

Fillers worden in de esthetische geneeskunde gebruikt om relatief snel en veilig een jeugdig uiterlijk te bewerkstelligen. Tegenwoordig maken veel huidconsulenten ook vaker gebruik van fillers. Waarop moet je letten als je je door fillers wilt laten behandelen? We vroegen het een huidconsulent van Fillers Maastricht. De do’s en don’ts van fillers.

 Zorg voor professionele behandelingen

De consulente van Fillers Maastricht geeft aan dat de meeste fillers zijn in staat om rimpels en groeven in minder dan een half uur te verminderen. “De effecten van behandelingen met fillers kunnen vier tot wel meer dan twaalf maanden duren. In veel gevallen zijn de resultaten spectaculair: herstel van een gezond, jeugdig uiterlijk en een gladde, stralende teint. Fillers dienen om rimpels glad te strijken, waardoor ze praktisch onzichtbaar worden. Ze worden ook gebruikt om het volume van bepaalde delen van het gezicht, bijvoorbeeld lippen, wangen, slapen of kin te vergroten en te modelleren. Vaak worden ze ook gebruikt om donkere kringen onder de ogen te corrigeren”, aldus de huidspecialist van Fillers Maastricht.

 Do’s bij behandelingen

“Fillers die in de esthetische geneeskunde worden gebruikt, zijn zeer veilige producten. Hyaluronzuur is de bekendste een van de meest gebruikte producten wie we bij Fillers Maastricht gebruiken. Het is populair omdat de effecten voorspelbaar zijn, de toediening ervan gemakkelijk is en er zeer zelden complicaties voorkomen”, geeft de specialist van Fillers Maastricht aan. “Bovendien kan hyalyronzuur eenvoudig worden verwijderd wanneer het resultaat niet bevredigend is. Hyalyronzuur wordt gebruikt om rimpels en groeven, volumetrie te vullen en de huid te hydrateren. Andere toepassingen die gangbaar zijn, zijn handverjonging en het vullen van atrofische littekens”.

Matiging bij gebruik van fillers 

De consulent van Fillers Maastricht geeft nog de volgende adviezen: “De sleutel tot het juiste gebruik van de voordelen van fillers op basis van hyaluronzuur is matiging. Opgeblazen wangen en lippen zien er namelijk niet esthetisch uit. Een overtollig gebruik van fillers kan ook leiden tot een volledige verandering in gelaatstrekken of het uitrekken van de huid. Het gevolg kan zijn dat het behandelde gezichtsdeel er nóg slechter uitziet na het absorberen van het preparaat. Het is dus beter om de behandeling meerdere keren in kleine doses te herhalen”.

 Don’ts bij behandelingen

“Alle procedures met betrekking tot middelen die worden geïnjecteerd, worden uitgevoerd in steriele omstandigheden” aldus de huidspecialist van Fillers Maastricht. “Kies liever niet voor behandelingen thuis, in een hotel of in een spa. Het is ook niet aan te bevelen om zelf fillers te kopen, buiten het kantoor van een arts. Oneerlijke verkopers kunnen namelijk producten aanbieden die industriële siliconen bevatten. Ook kan een onjuiste toediening van filler in zeer zeldzame gevallen leiden tot weefselnecrose”.

Allergie, stollingsstoornissen of ontstekingen

Zij vervolgt: “Onderbreek de behandeling met fillers wanneer je te maken krijgt met een ernstige allergische reactie of anafylactische shock, stollingsstoornissen en overgevoeligheid voor een van de componenten van het preparaat. Ontstekingen zoals puistjes, puisten of uitslag op de te behandelen plaats zijn ook een contra-indicatie voor deze therapiemethode”. 

Niet voor zwangeren en zogenden

De huidconsultente van Fillers Maastricht waarschuwt het gebruik voor zogende en zwangere vrouwen, mensen met kanker en auto-immuunziekten en personen met exacerbaties van chronische ziekten. Zij zouden ook liever geen behandelingen moeten ondergaan met fillers. “Een behandeling wordt ook afgeraden wanneer er kans is op vorming van keloïden. Voorzichtigheidshalve is het goed om aan de arts door te geven wanneer je aspirine, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen of kruidensupplementen inneemt. Die kunnen namelijk de bloedstollingsprocessen beïnvloeden”, sluit de consulente af.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *