Hoe jij je huid gehydrateerd houdt: een complete gids

Heb jij te maken met een droge, doffe huid? Je hebt misschien wat frisse hydratatie nodig. Een gehydrateerde huid is essentieel om er gezond en mooi uit te zien. Het verkrijgen van een gehydrateerde huid kost wat meer moeite dan alleen het aanbrengen van je nachtcrème. In feite begint een goede hydratatie van de huid meestal aan de binnenkant. Een mooie, gevoede huid krijgen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze handige en gemakkelijke tips om te leren hoe u uw huid gehydrateerd kunt houden.

Waarom is een gehydrateerde huid belangrijk?

Je huid hydrateren betekent de hoeveelheid water erin verhogen. Net als de rest van ons lichaam krijgt ook onze huid af en toe dorst. Dit helpt de huid een gladde, gelijkmatige teint en een stralende gloed te krijgen. Zonder de juiste hydratatie kan de huid er dof en schilferig uitzien. Er is echter een verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid. Maar hoe kun je het verschil tussen de twee zien? Laten we het opsplitsen:

Droge huid versus vochtarme huid: en wat te doen

Als het gaat om een vochtarme huid, is er een gebrek aan water in de huid. Dit betekent dat je huid minder in staat is om talg aan te maken, een olie die essentieel is om de huid een stralende glans te geven. Een vochtarme huid is meestal gemakkelijk op te lossen met de juiste stappen.

Een droge huid is echter een gebrek aan vocht op het huidoppervlak. Dit wordt meestal veroorzaakt door medicijnen of bepaalde ziekten en kan medische tussenkomst vereisen.

Je kunt onderscheid maken tussen de twee door de symptomen van elk te kennen. Waaronder:

Droge huid symptomen
● Jeukende huid
● Roodheid
● Irritatie van de huid
● Schilferige huid

Vochtarme huid symptomen
● Doffe huid
● Donkere kringen of schaduwen rond de ogen
● Fijne lijntjes en rimpels
● Irritatie van de huid
● Gezwollen ogen
● Droge mond
● Gebarsten lippen

Een vochtarme huid is meestal gemakkelijk te herstellen. Het enige dat nodig is, zijn een paar snelle stappen en een beetje zelfzorg.

Tips om je huid gehydrateerd te houden

Door zowel het watergehalte in je huid te verhogen als het in de diepste lagen van de huid te vergrendelen, kun je een jeugdige, stralende gloed bereiken.

Om de huid te hydrateren, moeten er meestal extra ingrediënten worden toegevoegd die elke laag van de huid helpen voeden. Dit helpt de huidbarrière te herstellen, zodat eventuele hydratatie behouden blijft.

Door de hydratatie vast te houden, blijft de huid op lange termijn voller aanvoelen. Door deze handige huidverzorgingstips te volgen, kun je een perfecte huid bereiken.

1. Drink meer water
Een perfect gehydrateerde huid heeft een perfect gehydrateerd lichaam nodig. Als de rest van je lichaam dorst heeft, is het een goede gok dat je huid dat ook zal zijn. Over het algemeen moet je ongeveer 2-3 liter per dag drinken. Afhankelijk van je activiteitenniveau, gewicht en omgeving heb je mogelijk zelfs meer water nodig. Drink de hele dag veel water om de gehydrateerde huid te helpen voeden.

2. Eet waterrijk voedsel
Veel water drinken is belangrijk, maar veel water eten ook. Voedsel dat rijk is aan water, zoals komkommers, sinaasappels en ander fruit en groenten, kan de huid helpen een gezonde glans te krijgen. Sappig fruit dat rijk is aan vitamine C, zoals sinaasappels en andere citrusvruchten, is essentieel voor het behoud van een gladde huid. Andere vitaminerijke voedingsmiddelen, vooral die met een hoog vitamine A- en B-gehalte, zijn ook van vitaal belang voor de algehele gezondheid van de huid.

3. Geen lange, hete douches
Hoewel een lange, warme douche na een lange dag goed kan aanvoelen, is het beter voor je huid om dit te beperken. In feite kan te veel baden/douchen je huid ontdoen van essentiële oliën die nodig zijn voor een gezonde, gehydrateerde gloed. Het wordt ook aanbevolen om douches op een lauwe temperatuur te nemen. Dit voorkomt dat je huid uitdroogt en helpt de huidbarrière te voeden. Probeer het douchen kort, krachtig en relatief koel te houden.

4. Investeer in een luchtbevochtiger
Luchtbevochtigers kunnen essentieel zijn als je omgeving extreem droog is. Wanneer je omgeving te droog is, is het een goede gok dat je huid dat ook zal zijn. Een luchtbevochtiger is een eenvoudig, goedkoop apparaat dat kan helpen het vochtgehalte in de lucht om je heen onder controle te houden. Ze zijn vooral van vitaal belang in de koude, droge wintermaanden, wanneer je huid waarschijnlijk extra vocht nodig heeft.

5. Draag altijd zonnebrandcrème
Zonnebrandmiddelen met een breed spectrum van minimaal 30 SPF moeten altijd worden aangebracht wanneer je naar buiten gaat. Zelfs als de zon niet te fel lijkt, is zonnebrandcrème essentieel om huidbeschadiging door UVA en UVB te voorkomen. Blootstelling aan de zon droogt ook de huid uit, waardoor vocht van het oppervlak wordt afgevoerd. Als je zonder de juiste bescherming in de zon gaat, worden collageen en elastine afgebroken. Hierdoor kun je voortijdig verouderen.

6. Kies de juiste schoonheidsbehandelingen
Niet alle huidverzorgingsproducten zijn hetzelfde. Als je te maken hebt met uitdroging, zoek dan naar crèmes op waterbasis die het huidoppervlak kunnen binnendringen en voedende ingrediënten afgeven. Bij het opstellen van je lijst met schoonheidsbehandelingen zijn enkele ingrediënten waar u op moet letten:

Hyaluronic Acid

Hyaluronzuur heeft waterbindende eigenschappen die de elasticiteit van de huid kan verbeteren en tegelijkertijd vocht kan vasthouden. Ook voorkomt het tekenen van vroegtijdige veroudering dankzij de herstellende eigenschappen.

Glycerin

Glycerine is een populair ingrediënt dat helpt bij het verlichten van een droge, jeukende huid. Het werkt door vocht uit de omgeving aan te trekken en het vast te houden aan het huidoppervlak, waardoor je een perfect gehydrateerde huid krijgt.

Urea

Als je te maken hebt met een ruwe, jeukende huid, zoek dan naar producten die ureum bevatten. Dit populaire ingrediënt helpt bij het afbreken van verharde eiwitten die het huidoppervlak verstoppen.

Ceramides

Ceramiden werken om de huidbarrière te herstellen, waardoor vocht vastgehouden wordt. Deze zijn geweldig om een gehydrateerd uiterlijk te behouden.

Panthenol

Panthenol, een ander barrièreherstellend ingrediënt, helpt je huid om vocht vast te houden. Het dringt ook door de barrière om vocht rechtstreeks naar de cellen te brengen.

Houd je huid fris en gehydrateerd

Nu je een paar basisstappen kent om je huid gehydrateerd te houden, ben je klaar om de stralende, gladde huid te krijgen waarvan je altijd al hebt gedroomd. Je kan je huid er jong, fris en mooi gehydrateerd uit laten zien door deze eenvoudige stappen te volgen. Bekijk de rest van onze Beauty-sectie voor meer huidverzorgingstips. Het bereiken van een perfecte huid is nog nooit zo eenvoudig geweest!

XO Frieda

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *