Beauty College Care Cosmetics

Een aantal weken terug was ik aanwezig bij het Beauty College van Care Cosmetics in Barendrecht. Hier volgde ik samen met andere lieve beautybloggers, vloggers en journalisten een aantal Masterclasses. Tijdens deze Masterclasses kregen wij een kijkje in de laatste trends op het gebied van beautybehandelingen. 

Lezing Mardge Pascaud DNA + huidverzorging

Mardge Pascaud

De eerste lezing was van Mardge Pascaud die de toekomst van schoonheid belichtte aan de hand van een boeiend DNA-verhaal. Mardge Pascaud, founder van Pascaud Beauty Innovations is gespecialiseerd in de huid en cosmetische chemie en ontwikkelt met een wetenschappelijk team producten en methodes. Een van de samenwerkingsverbanden gaat over DNA en de huid, in samenwerking met Professor Maurice Zeegers, hoogleraar Complexe genetica en epidemiologie aan de Universiteit van Maastricht.

Veroudering. Waar begint het verhaal?

DNA

“Bij het Human Genome Project. Dit is een onderzoek van een hele grote groep wetenschappers uit vele landen. Ze hebben van 1990 tot 2003, dus 13 jaar, onderzocht hoe het menselijk DNA in elkaar steekt. Het is gelukt om het DNA van 1 persoon in kaart te brengen, om zeg maar de code van de mens te ontrafelen. En wat blijkt? Ons erfelijk materiaal is opgebouwd uit maar 4 letters: a, t, c en g. Deze staan voor adenine, thymine, cytosine en guanine en dat noemen we nucleotiden, de bouwstenen van ons DNA.

Ons hele lichaam is opgebouwd uit cellen; en genetisch materiaal is in elke cel van ons lichaam aanwezig. De volledige code is dus in elke cel terug te vinden en het DNA vertelt ons wie we zijn: hoe zien we eruit, wat zijn onze voorkeuren en zelfs hoe we denken.”

Feiten over DNA

“Je kunt je voorstellen dat je met die letters die ons DNA vormen, woorden kan maken en als je dat kan, kan je ook zinnen maken. Die zinnen noemen wij genen. Instructies binnen het DNA noemen wij een gen. Om een indruk te geven, hoe uitgebreid dit is om die code uit te schrijven, visualiseer ik dit vaak met een plaatje met meerdere boekenkasten, gevuld met 174 dikke boeken. Wat staat er in die boeken? Niks anders dan pagina’s met combinaties van de vier letters. Als ik die code van 1 persoon regel voor regel wil oplezen, dus jouw persoonlijke DNA-code, dan ben ik 11 jaar bezig! Zo complex is die code dus en ook zo uniek. Wat altijd mooi is om te vertellen, is dat we ondanks ons verschil in DNA ook op elkaar lijken. Als we naar alle pagina’s met letters kijken, dan is 173,5 boek van mij gelijk aan dat van jou. Slechts 500 pagina’s maken mij anders dan jou.”

DNA en huidveroudering?

“Op het moment dat een cel gaat delen dan wordt ons DNA gedupliceerd. Dat gebeurt de hele dag en dat maakt ons ook ouder. Biologische veroudering heeft dus te maken met geleidelijke veranderingen in ons DNA en daar hoort degeneratie bij van allerlei dingen; slechter zien, slechter horen, botontkalking een afnemende spiermassa.

Abnormaal of pathologisch veroudering houdt in dat we ziektes kunnen krijgen die we niet willen maar die wel zijn vastgesteld in ons DNA. De vraag is, kun je daar zelf invloed op uitoefenen? Als je DNA bij de geboorte vastligt, is het dan een vaststaand feit of je een bepaalde ziekte gaat ontwikkelen en hoe je huidbeeld zich ontwikkelt ? Als je weet voor welke aspecten je gevoelig bent, bijvoorbeeld vlekjesvorming of verslapping van de huid, dan kan je preventief het één en ander doen en kom je op de rol van DNA. Dit noemen we de epigenetica en dat is bepalend of genen wel of niet tot expressie komen”

Hoe werkt het dan?

“Je moet kijken naar het fenotype, dat zijn alle waarneembare eigenschappen. Hoe zie je er vandaag de dag uit en verbind dit met metingen. Hoeveel weeg je, wat is de diepte van je rimpels, hoe is je bloeddruk? Het genotype is de code met die letters die is vastgelegd bij jouw geboorte. Die twee typen zou je moeten zien te matchen en dat kan alleen door onderzoek. Jouw genetische profiel kunnen we in kaart brengen door biologisch materiaal, bijvoorbeeld speeksel of wangslijm, te testen. Zo kunnen we jouw genotype in kaart brengen en als we dat doen kunnen we jouw persoonlijke beauty-sleutel ontrafelen. Als we die uitkomst combineren met het fenotype, dan hebben we de meest ideale analyse. Je moet echter wel weten waar je deze informatie moet zoeken.”

En …

“We weten nu dat DNA megacomplex is en een gigantische code is en daarom werken we via SNP’s (uit te spreken als snips). Dat zijn stukjes op het DNA waarin aantoonbaar bij verschillende mensen een andere letter wordt aangetroffen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen  maken dat jouw huid misschien meer rimpels gaat vormen of juist meer pigmentvlekken. Dat achterhalen van zo’n SNP is een kostbare, langdurige geschiedenis, maar wel noodzakelijk want het is onmogelijk om jou hele DNA in kaart te brengen om jouw persoonlijke beauty-sleutel te decoderen. We letten op vijf aspecten, dat is hydratatie, pigmentatie, inflammatie, glycatie en hoe gevoelig je bent voor oxidatieve stress. Als we deze 5 uit jouw DNA kunnen halen en matchen met het huidige fenotype, dan hebben we jouw persoonlijke beauty-sleutel en weten we precies welke dingen jij zou moeten doen. Daarnaast spelen ook nog lifestylefactoren een rol.”

Toekomst

“Door de DNA-analyse weten we voor welke zichtbare gevolgen van huidveroudering jij aanleg hebt. We kunnen dan cosmetica personaliseren. In dit geval resulteert de analyse in jouw persoonlijke code waarbij er een match is met jouw persoonlijke serums. Een serum is, zoals bekend, een krachtig werkstofcomplex en deze sluit dus aan op jouw analyse. Het serum is dag en nacht te gebruiken onder een crème. De analyse en de gepersonaliseerde serums zijn vanaf januari 2020 verkrijgbaar onder het merk Pascaud.”

Presentatie Pascaud Contour

Pascaud Contour

Daarna volgde een presentatie van de Pascaud Contour door Daisy van Oers. De Pascaud Contour is het alternatief voor cosmetische chirurgie en bekroond met Beste Professionele Beauty Product van het jaar 2019 in de categorie apparatuur. Het apparaat maakt gebruik van 4 hightech technologieën voor esthetische behandelingen voor je gezicht en lichaam. De behandelingen zijn pijnloos, effectief en resultaat is al binnen 6 weken te zien. Een 10-voudige werking in 1 apparaat:

 • Omvangvermindering
 • Cellulitisvermindering
 • Vermindering rimpel(diepte)
 • Aanscherping gezichts- en lichaamscontouren
 • Versteviging van gelaat en lichaam
 • Verbetering huidelasticiteit
 • Afname onderhuids vetweefsel
 • Vermindering van acné littekens
 • Vermindering van vochtophoping
 • Verbetering van de huidstructuur

Presentatie Skin Analyzer van Matis

Skin Analyzer Matis

Anne Pieterman liet ons de Matis Skin Analyzer zien. Een apparaat die een complete huiddiagnose in 5 minuten geeft door middel van 8 deskundige metingen. Het laat huidproblemen zien die niet met het blote oog waar te nemen zijn. Denk aan hydratatie, elasticiteit, melanine etc., aan de hand van de objectieve resultaten kan je vervolgens je huidverzorging toe passen.

Presentatie Skeyndor Led

Skeyndor Led

Als laatste liet Monique de Haas zien wat een behandeling met de Skeyndor Led doet. LED T.H.E.S. BODY SYSTEM® is een behandelkuur die bestaat uit zes behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van het innovatieve LED T.H.E.S. Body System apparaat i.c.m. kwalitatieve producten die verrijkt zijn met drone technologie. Resultaten die behaald worden:

 • Sterk afslankend effect
 • Vermindering van cellulitis
 • Verstevigen van de spieren
 • Verstrakken van de lichaamscontouren

 

Lunch

Sushi & wijn

Pascaud Contour

Na de overheerlijke lunch (lees; sushi en wijn) hebben wij een aantal van deze nieuwe trends in beautybehandelingen mogen bijwonen. Daarna was het een tijd voor een heerlijke cocktail!

XO Frieda

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *