Alpha-H Vitamin C Paste

Upgrade je huidverzorging en zie het verschil met de nieuwe Vitamin C Paste van Alpha-H. Dit nieuwe vitamine C serum in crème vorm bevat 10% ascorbinezuur; een uitzonderlijk hoge dosis van de meest effectieve, want huid identieke vorm van vitamine C, verwerkt in een watervrije crème voor maximale stabiliteit. Nul procent water, honderd procent stabiel.

ALPHA-H VITAMIN C PASTE

10% HUID IDENTIEKE VITAMINE C IN EEN WATERVRIJE FORMULE

Alpha-H Vitamin C Paste

Vitamine C is één van de mooiste en meest nuttige ingrediënten voor je huid, maar tegelijkertijd een lastige tante. Ze geeft de collageen aanmaak een boost, vermindert pigmentatie en beschermt tegen schade door vrije radicalen van bijvoorbeeld de zon. Lastig is echter dat ze zeer instabiel is en bij het minste of geringste beetje licht, lucht of vocht uit elkaar valt; met juist het vrijkomen van vrije radicalen tot gevolg. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vitamine C, met elk hun eigen mate van irritatie en stabiliteitsproblemen.

ASCORBINEZUUR (L-ascorbic acid) is echter de enige vorm van vitamine C die van nature in de huid voorkomt. Het wordt dus onmiddellijk door je huid herkend en opgenomen. Dat maakt het, vergeleken met andere vormen van vitamine C, het meest efficiënt en effectief. Het hoeft immers niet eerst door de huid te worden omgezet naar ‘herkenbaar’ ascorbinezuur. Bovendien kunnen producten op basis van ascorbinezuur geen allergische reacties geven; het is immers huid identiek. Nog een pluspunt: ascorbinezuur is de meest stabiele vorm van vitamine C. Normaliter verliezen vitamines hun werking bij blootstelling aan licht, lucht of water. Ascorbinezuur niet. Het is de enige soort vitamine C die volledig stabiel en intact blijft zolang het niet in contact komt met water. De slimme, watervrije formule van de Vitamin C Paste biedt hiervoor de perfecte oplossing. Door ascorbinezuur in een watervrije formule te verwerken, heeft Alpha-H een vitamine C product gecreëerd dat 100% stabiel, werkzaam en effectief is; van het eerste tot het laatste gebruik. De vitamine C zelf komt vervolgens pas vrij – het activeert zichzelf – bij contact met het natuurlijke vocht in de huid.

Alpha-H Vitamin C Paste

Puur ascorbinezuur dat in stabiele vorm in de huid arriveert, zorgt voor een ongeëvenaard krachtige werking op verschillende niveaus. Als fruitzuur zorgt het voor exfoliatie van dode huidcellen en aan het huidoppervlak aanwezig pigment, waardoor verkleuringen oplichten.
Tegelijkertijd remt het de vorming van nieuw pigment, wat nieuwe verkleuringen helpt voorkomen, en het vermindert de oxidatie (het nóg donkerder worden) van reeds aanwezige pigmentvlekjes. Dezelfde antioxidantkracht helpt de huid bovendien beschermen tegen omgevingsfactoren die pigmentvorming triggeren, zoals luchtvervuiling en de zon.

Onderzoek in laboratoria heeft uitgewezen dat ascorbinezuur de werking van een SPF verbetert. Het plaatselijk aanbrengen van 10% ascorbinezuur resulteerde in 52% minder roodheid veroorzaakt door UVB en tot 40-60% minder celdood (apoptose). Kortom: door een SPF te combineren met Vitamin C Paste is de huid nog effectiever beschermd tegen de schadelijke gevolgen van de zon.

Ascorbinezuur zorgt daarnaast voor een enorme boost van de collageen aanmaak en voor collageen van betere kwaliteit. Dankzij de efficiëntere hydroxylatie worden er namelijk stabielere collageenvezels gevormd. Het vermindert ook nog bloeduitstortingen, roodheid en werkt ontstekingsremmend. Het is daarom onmisbaar ter voorkoming van ontstekingsreacties na bijvoorbeeld injectables, microneedling, peelings en laserbehandelingen. Dit soort behandelingen worden vaak ingezet om pigmentproblemen aan te pakken. De post-treatment ontstekingsreacties die erop kunnen volgen, kunnen op hun beurt echter juist weer leiden tot
hyperpigmentatie en littekens, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat. Vitamin C Paste is daarom onmisbaar als je dit soort behandelingen ondergaat; ter voorkoming van deze mogelijke neveneffecten.

De intelligente formule van Vitamin C Paste bestaat uit slechts 6 ingrediënten, waaronder SHEA BUTTER. Het hoge gehalte aan vetzuren in shea butter maakt het een effectieve moisturiser en een uitstekende hulpstof in huidverzorgingsproducten: de zachte, boterachtige
structuur smelt in de huid, werkt als buffer voor het (ascorbine)zuur en houdt de huideigen beschermlaag intact, waardoor de huid het actieve ingrediënt beter kan opnemen.

Vitamin C Paste is geschikt voor alle huidtypen, in het bijzonder de normaal tot droge en/of rijpere huid die zichtbaar last heeft of begint te krijgen van collageen verlies (verslapping), zonschade en pigmentatie. Vitamin C Paste heeft de textuur van een crème, maar fungeert als serum. Het is bovendien een uitstekende primer voor make-up: het trekt direct in en laat letterlijk een zijdezachte huid achter, met een matterend, soft focus effect. Vitamin C Paste is zuinig in gebruik. Gaat het ‘rullen’? Dan gebruik je te veel. Een mooie indicator om de volgende keer wat minder te gebruiken; less is more!

GEBRUIK: breng ochtend en/of avond een dun laagje aan op een schone, droge huid van gezicht, hals en decolleté. Laat goed intrekken en volg op met je favoriete Alpha-H dag-/nachtcrème. Bij gebruik in combinatie met andere serums: breng deze eerst aan en sluit af met Vitamin C Paste. Lichte roodheid of tinteling kan voorkomen; dit is normaal en verdwijnt naarmate de huid aan het product gewend is.

TIP: bij een gevoelige huid het gebruik opbouwen, start met gebruik om de andere dag. Er kan nimmer sprake zijn van een allergische reactie op het ascorbinezuur, dit komt immers van nature in de huid voor. Sterker nog: ascorbinezuur wordt vaak ingezet bij allergische (huid)reacties. Het gaat de werking van histamine tegen, een stof die het lichaam aanmaakt als allergische reacties optreden.

Conclusie.

Alpha-H Vitamin C Paste

Dit serum brengt aan als een primer en zo voelt het ook op de huid. Het trekt snel in en geeft een fluweelzachte huid. Voor mijn huid is dit serum ideaal, het houdt mijn huid mooi mat gedurende de dag. Tegelijkertijd geeft het mijn collageenproductie een boost, wat wil je nog meer!

Alpha-H Vitamin C Paste 30ml | €42,95 bij alpha-h.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *