Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Waarschijnlijk zijn de meeste van jullie al tijden bekend met de Beautyblender, ideaal om je foundation op een natuurlijke manier mee aan te brengen. Het merk Real Techniques heeft een soortgelijk beautytool ontwikkeld namelijk de Miracle Complexion Sponge, waar de Beautyblender helemaal eivormig is heeft de Miracle Sponge ook nog een vlakke kant. Het merk Real Techniques is bekend geworden door de fijne kwasten die ook gewild zijn bij veel makeup artists en is opgericht door de zusjes Chapman, zij zijn ook wel bekend van het populaire YouTube kanaal Pixiwoo. 

Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

De Miracle Complexion Sponge heeft 3 kanten die je voor verschillende dingen kunt gebruiken.

  • De vlakke kant is ideaal om foundation en concealer onder je ogen aan te brengen en bij de zijkanten van je neus, maar ook om heel gelijkmatig foundation aan te brengen op de grotere oppervlakten van je gezicht. Tip; gebruik bij de vlakke kant een “stippling” beweging voor meer dekking.
  • De puntige kant is fijn voor wat meer precisie werk zodat je heel gericht foundation en concealer kunt aanbrengen op bijvoorbeeld een pukkeltje. Breng een klein beetje concealer aan op de punt en druk dan lichtjes op de pukkel.
  • De ronde kant is prima te gebruiken voor foundation en concealer maar ook voor bijvoorbeeld een crème blush en zelfs poeder. Maak bij het aanbrengen van een crème blush tegelijkertijd een duwende en rollende beweging. Voor het aanbrengen van poeder is het fijn om los poeder te gebruiken en dit op de glimmende delen van je gezicht met een drukkende beweging aan te brengen.

De Miracle Complexion Sponge is een stuk goedkoper dan de Beautyblender, wel is het aan te raden om de spons na 3 maanden te vervangen voor een nieuwe. Maak ieder week de spons schoon met een kleine beetje (baby) shampoo en water, knijp het vocht er uit en laat de spons drogen aan de lucht.

Conclusie.

Ik heb geen ervaring met de Beautyblender omdat ik al tijden mijn foundation aanbreng met een foundation kwast van Zoeva of gewoon met mijn vingers. Na een aantal positieve reviews te hebben gelezen over de Miracle Sponge ben ik overgestapt van kwast naar spons. Wanneer ik een matte foundation gebruik vind ik het fijn de spons eerst vochtig te maken voor een natuurlijker finish, maar op het moment ben ik helemaal fan van de cover-expert foundation van het merk By Terry, deze geeft een gezonde glow en daarbij gebruik ik de spons liever droog anders is de foundation te nat en ga ik te veel glimmen. 

Real Techniques Miracle Complexion Sponge is te koop bij Bol.com voor € 7,49. 

Wat vind jij van deze oranje beautytool van Real Techniques? Let me know XO. 

2

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *