Nieuwe geur van Perris Monte Carlo Fragrance

By Frieda woensdag, augustus 10, 2022 0 , , , , Permalink 0

Rond het begin van deze zomer is er een nieuwe geur van Perris Monte Carlo Fragrance bijgekomen, Neroli Mediterraneo. Oprichter van Perris Monte Carlo, Gian Luca Perris, heeft deze nieuwe parfum ontwikkeld als eerbetoon aan Italië en de zon. Terug naar Calabrië, een regio in het zuiden van Italië waar de heerlijke citrusgeuren en bergamot je tegemoet komen.

Zelf was ik al een beetje bekende met de fragrances van Perris, naast deze heerlijke Neroli Mediterraneo, heb ik thuis namelijk ook het parfum Arancia di Sicilia.

Neroli Mediterraneo

Neroli Mediterraneo

Deze nieuwe geur brengt je naar Calabrië waar door het gunstige klimaat ongeveer 35.000 hectare is bestemd voor de teelt van citrusvruchten, zoals sinaasappel, mandarijn, citroen en bergamot. Het is de nieuwe geurreis van Perris Monte Carlo gewijd aan Neroli, de kostbare essentie die wordt verkregen door de distillatie van de oranjebloesem. Een geur die onmiddellijk het weelderige citrus- en bloemige karakter van Neroli onthult, afkomstig van de zonnige kusten van Calabrië en nog sprankelender gemaakt door een rijke mix van citrusvruchten: Siciliaanse bittere sinaasappel, Siciliaanse mandarijn en bergamot uit Calabrië. De frisheid onthult in het hart de meest veelzijdige nuances van de zonnige en bloemige tonen van de Orange Blossom Absolute en Petitgrain, tot het sprankelende akkoord samengesteld uit Gember en Timur peper, tot de meest fluweelachtige en mysterieuze tonen van de Geranium Absolute. De basis is zacht en elegant dankzij de tonen van cederhout, kostbare iris en musk. Neroli-olie is een essentiële olie dat uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom wordt geproduceerd. De Bigaradia sinaasappelboom wordt veel gekweekt in de mediterrane gebieden. De bloesems worden, meestal met de hand, van eind april tot begin mei verzameld. Neroli wordt door stoomdestillatie gewonnen uit de oranjebloesem en is zeer kostbaar: 1000 kg verse bloesems geven 1,5 kg essentiële olie. De Neroli-essence die is geselecteerd voor deze nieuwe geur komt uit Reggio Calabria, een stad in het zuiden van Italië, bekend om zijn Neroli citrusproductie van topkwaliteit. De geur is fris, licht bitter, bloemig met aromatische facetten.

GEURNOTEN:

Hoofd: Siciliaanse bittere sinaasappel, Siciliaanse mandarijn, bergamot uit Calabrië
Hart: Gember, Geranium Absolute, Neroli Italia, Oranje Bloem Absolute, Petitgrain, Timur Peper
Basis: Cederhout, Iris, Musk

INGREDIËNTEN:

Alcohol denat., Parfum (Fragrance), Aqua (Water), Limoneen, Linalool, Geraniol, Citronellol, Farnesol, Coumarine, Citral.

Neroli Mediterraneo is sinds begin juni te koop bij geselecteerde parfumerieën en Ici Paris XL. Edp 50 ml € 98 | 100 ml € 150

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *