Verduurzaam je huis met isolatieglas

Nu de energieprijzen door het dak gaan, ben je misschien wel op zoek naar manieren om je huis te verduurzamen. Hoogstwaarschijnlijk heb je al dubbel glas in je huis maar het kan nog beter. Met triple glas of HR++ glas bespaar je nog meer op je stookkosten en verlies je minder warmte in huis. In huis ervaar je meer comfort doordat je geen tocht en kou meer voelt bij de ramen, ook geluiden van buiten zijn minder goed hoorbaar. De meest makkelijke en snelste manier om je huis aan te pakken, verduurzaam je huis met isolatieglas. 

Online glas bestellen

Misschien heb je net een huis gekocht die je nog moet verduurzamen of is je huidige huis toe aan vernieuwing en verduurzaming. Gelukkig is er voor iedere situatie een oplossing en is online glas bestellen nog nooit zo makkelijk geweest. Glas kan je namelijk op maat bestellen en in diverse soorten glasplaten. 

Warmte in huis gaat vaak verloren via de ramen. Voor de beste aanpak en rendement vervang je ramen en kozijnen voor HR++ glas, maar wat is HR++ precies? HR staat voor Hoog Rendement, isolerend dubbelglas dat bestaat uit twee glasplaten met ruimte er tussen. Deze tussenruimte is bij standaard dubbel glas gevuld met lucht en bij HR++ glas is deze gevuld met edelgas. De randen zijn afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. Voor extra goede isolatie is er één zijde gecoat.

Isolerend HR++ glas kan zorgen voor condensvorming, dit komt het meest voor op de plekken waar het kouder is in huis. Het plaatsen van een ventilatierooster boven het isolatieglas is daarom aan te raden. 

Triple glas

Wil je het nog beter doen en nog meer energie besparen, dan ga je voor triple glas. Triple glas HR+++ is de meest isolerende beglazing die er is. Dit is driedubbel glas, heeft een derde extra glasplaat, een extra tweede ruimte gevuld met edelgas en als laatste een extra HR coating. 

Onderhoud van glasplaten

Het reinigen van een glasplaat doe je met een vochtige doek. Je gebruikt alleen water of een glasreiniger. Daarna is het belangrijk dat je de glasplaat nadroogt met een droge doek. 

 

Gewoon dubbel glas is niet meer van deze tijd en enkel glas al helemaal niet. Heb je nog ergens in huis enkel of dubbel glas, vervang het dan zo snel mogelijk naar HR++ of triple glas. Dit bespaart je zoveel aan energiekosten. Heb je dubbel glas, dan is het een kleine verbouwing met veel verbetering. Zijn je kozijnen ook aan vervanging toe? Ga dan voor triple glas.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *