Houtskool voor je huid

Geactiveerde houtskool is het beauty ingrediënt van dit moment. Het wordt met name toegevoegd aan gezichtsreinigers en maskers maar ook aan tandpasta omdat het tannine (zorgt voor verkleuring van tanden door koffie en thee) verwijderd. Tegenwoordig kan je zelfs sapjes krijgen met houtskool om toxines te absorberen. Het gebruik van houtskool om je lichaam te reinigen is niet nieuw, in het ziekenhuis wordt houtskool al jaren gebruikt bij alcoholvergiftiging en drugs overdosis. Niet voor niets is Aziatische huidverzorging een trend want ook zij gebruiken houtskool al jaren als beauty product.

Houtskool voor je huid.

Houtskool is een perfect ingrediënt om je huid mee te reinigen. Het trekt als een magneet overtollig talg, vuil en oliën uit je huid. Houtskool is met name geschikt voor de combineerde tot vette huid, maar het is een ingrediënt dat de huid niet uitdroogt dus geschikt voor elk huidtype.

Hieronder een drietal producen met houtskool die ik zelf gebruik. 

Boscia Charcoal Makeup Melter.

boscia charcoal makeup melter

Ten eerste de Charcoal MakeUp Melter van het Japanse merk Boscia, een hele fijne reiniger waar ik al eens een review over geschreven heb. Het is een diep reinigende olie-balsem dat je huid ontgift en ontdoet van verstopte poriën. 

Te koop bij Sephora.com.

Sephora Collection Cleansing & Exfoliating Wipes – Charcoal.

Cleansing & Exfoliating Wipes Charcoal

Deze cleaning wipes uit de Sephora Collectie zijn top. De dubbelzijdige doekjes verwijderen alle makeup en vuil. Met de exfolierende kant verwijder je voorzichtig onzuiverheden en dode huidcellen, terwijl de andere kant al het vuil en make-up effectief verwijdert.

Te koop bij Sephora.com.

Sephora Collection Micellar Cleansing Water & Milk – Charcoal.

Micellar Cleansing Water & Milk Charcoal

Ook uit de Sephora Collectie een micellair water. In totaal heeft Sephora 4 verschillende micellair waters uit hun eigen collectie en ook eentje met Charcaol. Deze reinigt en ontgift terwijl vuil en makeup worden verwijderd.

Te koop bij Sephora.com

 

Wat vind jij van de reinigende werking van Houtskool (Charcoal)? Let me know, XO Frieda.

2

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *