Beauty Hype op Instagram Farsali Rose Gold Elixir

Zo’n beetje iedere populaire beauty blogger heeft wel een keer een foto geplaatst op Instagram van het merk Farsali. Het merk heeft 2 verschillende elixers uitgebracht, een daytime moisturizer en een nighttime moisturizer. Daarnaast is er een huidversterkend serum dat ook dient als een primer. Ik review de daytime moisturizer, de Rose Gold Elixir.

Farsali Rose Gold Elixir.

Het merk is ongeveer 2 jaar geleden opgericht door Sal Ali, hij is de man van Beauty Goeroe en DIY Queen Farah Dhukai. Zo is ook de naam ontstaan, een combinatie van beide namen Farah en Sal Ali. 

Farsali Rose Gold Elixir

De elixir zit in een wit flesje van 30ml met een pipetje zodat je het heel precies kunt doseren en het werkt natuurlijk heel hygiënisch. 

De Rose Gold Elixir is te gebruiken als een moisturizer voor overdag, maar kan je ook prima gebruiken als nachtverzorging.  

Farsali Rose Gold Elixir

De pure 24k Gold Flakes worden direct in de huid geabsorbeerd en geven een natuurlijk glow. 

De basis van deze elixir is Rosehip olie oftewel Rozenbottel olie. Het is een anti-aging ingrediënt met een hoog gehalte aan vitamine A en C, zorgt voor een elastische huid en verminderd fijne lijntjes en hyperpigmentatie. Ook bevat het maar liefst 77% vetzuren (linolzuur en linoleenzuur). Deze vetzuren geven de celvernieuwing van de huid een enorme boost, daarom heeft het o.a. een positief effect op littekens. 

Hoe te gebruiken.

Gebruik de elixir als een dag- of nachtverzorging of voeg het toe aan je makeup routine. Op Youtube en Instagram zijn talloze filmpjes te zien van makeup artiesten en beauty bloggers die deze elixir gebruiken op hun beauty blender of kwast. Op deze manier vermengen ze de elixir met een foundation of concealer voor een natuurlijk en dewy resultaat. 

Vanwege de hydraterende werking is de Elixir op heel veel manieren te gebruiken:

  • Hydrateren van de lippen voordat je lipstick of een liquid lipstick aanbrengt. Wacht tot de elixir helemaal is opgenomen voordat je lipstick aanbrengt. Het zal het eindresultaat van de lipstick niet beïnvloeden.
  • Meng 1-3 druppels met je foundation en concealer, dit geeft een heel natuurlijk en dewy resultaat. Dit werkt het mooist bij een volledig dekkende en matte foundation. 
  • Het voorkomt uitdroging van producten. Voeg 1-3 druppels toe aan je concealer en highlighter zodat ze langer goed blijven.

Conclusie.

Farsali Rose Gold Elixir

Photo Source Farsali.com

Ik gebruik de Elixir op twee manieren, als nachtverzorging en in de ochtend meng ik mijn concealer met een paar druppels Farsali. Dat geeft zo’n mooi resultaat! Ik meng het niet met mijn foundation want ik vind dat ik dan iets te glanzend voor de dag kom met mijn gecombineerde huid, maar onder mijn ogen in combinatie met een concealer is het top. 

Ik gebruik dan wel een goed dekkende concealer die ik zonder elixir juist te heftig vind, de Tarte Maracuja Creaseless Concealer. De combinatie van de Farsali Rose Gold Elixir en de Tarte Concealer is een tip wanneer je op zoek bent naar de perfecte manier om wallen en kringen weg te poetsen.   

Wanneer je huid aan de droge kant is, is het toevoegen van deze elixir aan je foundation zeker aan te raden. Volgens Farsali is het dan wel mooier om een wat meer dekkende foundation te gebruiken.  

Als nachtverzorging werkt de Elixir ook erg fijn. Het is en droge olie die heel snel in de huid trekt. De volgende ochtend is mijn huid rustig, mooi egaal en heeft een gezonde glow. Ook fijn, de Elixir heeft een frisse citrus geur. 

Farsali Rose Gold Elixir is te koop bij BeautyBay.com voor € 67,20 (30ml). Vanwege de populariteit van Farsali kan je per persoon maar 2 flesjes kopen per keer.

Wat is jouw favoriete beauty olie? Let me know, XO Frieda.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *