Essence Make-Up

By Frieda zondag, oktober 18, 2015 0 , , , , Permalink 4

Mooie make-up hoeft helemaal niet duur te zijn, budget merk Essence heeft mooie make-up voor hele zachte prijsjes en je kan het merk met name vinden bij de drogist Kruidvat. De make-up van Essence kenmerkt zich altijd door vrolijke verpakkingen wat een beetje te vergelijken is met het merk Benefit, leuke prints en veel vrolijke kleuren.

Ik heb een matterend papier getest maar ook een matte blush die nieuw is in het assortiment van Essence en die te verkrijgen is in twee verschillende kleuren, als laatste heb ik een mooie lip balm getest uit de nieuwe collectie Happy Girls Are Pretty.     

Essence all about matt! oil control paper.

ssence all about matt! oil control paper

Met mijn gecombineerde huid dat nogal snel kan gaan glimmen (ligt er wel aan wat voor producten ik gebruik) is matterend papier een uitkomst, handig om mee te nemen en snel in gebruik. In de kartonnen verpakking van Essence zitten 50 stuks matterende papiertjes.

Essence all about matt! oil control paper

De papiertjes trek je gemakkelijk één voor één uit de verpakking en zijn precies groot genoeg om je t-zone mee te matteren. Dep het voorzichtig op de plekken die je wilt matteren, het papier neemt overtollig talg op zodat je huid er weer mooi mat uitziet.

Essence matt touch blush.

Essence matt touch blushDeze matte blush is er dus, zoals ik al zei, in twee verschillende kleuren, bovenstaand is de kleur 010 peach me up! en daarnaast is er nog de kleur 020 berry me up! deze is wat de naam al doet vermoeden een tintje donkerder.

Essence matt touch blushDe blush ziet er echt heel mooi uit en deze peach kleur is heel zacht en subtiel. De blush is niet heel sterk gepigmenteerd maar geeft wel een hele mooie en natuurlijk ogende kleur op je wangen die gemakkelijk op te bouwen is.

Essence sheer lip balm.

Essence sheer lip balm

Deze lip balm komt uit de collectie Happy Girls Are Pretty en het is de kleur 02 live, laugh, love and repeat. Er is ook nog een tintje lichter verkrijgbaar en dat is de kleur 01 pretty you!. Handig, de kleur van de verpakking is exact hetzelfde als de lip balm zelf.

Essence sheer lip balm

Het is dus een lip balm en geen lipstick wat betekent dat het een vleugje kleur geeft en niet heel sterk is gepigmenteerd zoals bij een lipstick. Ik vind de kleur precies goed, het is een ideale kleur voor overdag, het is een zachte en warme roze kleur die mooi is bij iedere huidskleur. De lip balm zelf is heel zacht en geeft een subtiele gloss aan je lippen zonder te plakken.     

Conclusie.

Essence Make-UpLet niet op de wenkbrauw fail! Hier kan je zien hoe zacht de blush van kleur is en de lip balm accentueert de kleur van mijn lippen heel mooi met een lichte gloss. De blush blijft eigenlijk de hele dag mooi zitten en de lip balm is na ongeveer 2 uur weer verdwenen, prima dus voor die prijs. Ook over het matterende papier ben ik te spreken, heel handig om gedurende de dag even snel mijn glim weg te nemen.

Essence make-up is te koop bij Kruidvat.nl. Het matterende papier kost € 1,99 (5o stuks), de matte blush kost € 2,59 (5 gram) en als laatste de lip balm kost € 2,39 (1,9 gram).   

Wat vind jij van het budget merk Essence? Let me know XO.

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *