Gezond afvallen gebruik deze tips!

Afvallen is in principe helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Door je levensstijl een beetje aan te passen, kun je namelijk al wat kilo’s kwijtraken! Het is namelijk belangrijk dat je een gezonde levensstijl leidt, waar je voor zorgt met deze tips. Gezond afvallen gebruik deze tips!

Vermijd eetbuien

Gezond afvallen is niet mogelijk als je elke keer je favoriete snack pakt als je er trek in hebt. Daarom is het belangrijk dat je deze eetbuien vermijdt, vooral als je dan het liefst bijvoorbeeld chips pakt. Hierin zitten veel calorieën, wat je natuurlijk juist moet verwijden als je gewicht wilt verliezen. Houd je eetbuien onder controle en je wordt zonder twijfel lichter!

Tel je calorieën

In een gezondheid app op je smartphone je calorieën tellen, raden we zeker aan. Hiervoor moet je eerst wel een maximum aantal calorieën beslissen. Dit moet je een beetje zien als een begroting voor je huis, je geeft dan dus binnen het budget uit. Ook bij je calorieën mag dit, je mag niet boven het maximum aantal komen als je gezond wilt afvallen. Door je calorieën bij te houden in een app weet je precies hoeveel je nog mag innemen.

Eet zelfgekookt voedsel

Verwijder Thuisbezorgd en Uber Eats van je mobiel, als je gezond wilt afvallen mag je alleen maar zelfgekookt voedsel eten! Een thuisbereide maaltijd voldoet aan de dagelijkse behoefte en is vrijwel altijd gezonder dan het eten dat je kunt laten bezorgen.

Verhoog je eiwitinname

Eiwit is een zogenoemde macronutriënt, terwijl dit ook een voedingsstof voor bodybuilding is. Bovendien ervaar je langer een verzadigd gevoel als je je eiwitinname verhoogt, waardoor je niet zult overeten. Eet daarom meer eieren, maar ook mager vlees, vis en soja. Drink bovendien diverse zuivelproducten!

Gebruik kleinere borden

Bij gezond afvallen is het beheersen van je porties essentieel. Ben je hier niet goed in? Er is dan een simpele oplossing: gebruik kleinere borden. Je kunt dan immers beter je porties beheersen omdat je simpelweg niet meer eten op je bord kunt scheppen.

Voeg vezels toe

Vezels zijn net als eiwitten een verzadigend voedingsmiddel. Je doet er daarom goed aan om ze meer te nuttigen. Dit kun je doen met behulp van fruit en groenten. Ook meergranen roti kan helpen als je meer vezels wilt eten.

Train regelmatig

Bij gezond afvallen helpt niet alleen een ander eetpatroon, maar ook meer bewegen. Sport daarom regelmatig, waarbij je zelf mag kiezen welke sport je wilt beoefenen. Eventueel kun je ook gaan wandelen of thuis workouts gaan doen.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *