Stralende huid op oudere leeftijd? Ja, dat kan!

Hoe graag we ook jong willen blijven, ouder worden we allemaal. En bij ouder worden horen helaas ook vervelende kwaaltjes zoals krakende gewrichten, haarverlies of een slappe huid. Maar wist je dat dat laatste heus niet altijd zo hoeft te zijn? Met een goede huidverzorging en gezonde gewoontes houd je je jeugdige gloed nog jarenlang bij en ziet je huid er stralend uit. Stralende huid op oudere leeftijd? Ja, dat kan!

Hydrateer van binnenuit

Water drinken is misschien wel de meest vergeten stap in huidverzorging. Voldoende water drinken helpt je huid nochtans om gehydrateerd te blijven en giftige stoffen uit je systeem te spoelen. Probeer daarom elke dag minstens acht glazen water te drinken en kies ook voor waterrijk voedsel, zoals komkommer, watermeloen en sinaasappels.

Bescherm je huid tegen de zon

De zon kan schade aanrichten aan je huid, ongeacht je leeftijd. Zorg er dus voor dat je altijd een zonnebrandcrème met een SPF 50+ draagt, zelfs op bewolkte dagen. Kies liefst voor een zonnebrandcrème die beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen en vergeet niet om deze regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

Reinig en hydrateer

Een goede reinigingsroutine is super belangrijk voor een stralende huid. Kies milde reinigingsmiddelen die je huid niet uitdrogen en vermijd producten met agressieve chemicaliën. Na het reinigen, hydrateer je je huid best met een vochtinbrengende crème die past bij jouw huidtype. Hydratatie helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen en geeft je huid een gezonde glans.

Schakel hulp in van een professional

Begint je huid na verloop toch te verslappen of ziet je gezicht er voller uit dan in je jonge jaren? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen van een professional. Er bestaan namelijk verschillende behandelingen die je helpen vermageren in je gezicht of rimpels weg te werken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je jezelf eerst goed informeert en dat je zo’n behandeling enkel bij een professionele huidarts laat uitvoeren.

Slaap voldoende

Een goede nachtrust is belangrijk voor een gezonde huid. Tijdens je slaap herstelt je huid zichzelf en worden nieuwe cellen aangemaakt. Probeer dus elke nacht minstens zeven tot acht uur te slapen om je huid een kans te geven te herstellen en te vernieuwen. Een tip? Gebruik eventueel zijden kussenslopen om rimpelvorming te verminderen en je huid glad te houden.

Beperk stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op je huid en kan zelfs leiden tot huidproblemen. Daarom is het aangeraden om stress te verminderen, zeker wanneer je een dagje ouder wordt. Denk maar aan een rustgevende sport zoals yoga, zwemmen of wandelen. Of verwen jezelf af en toe eens met een facial, massage of een MF Face behandeling om er jong en fris te blijven uitzien. Door stress te verminderen, houd je je huid stralend!

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *