4 tips voor reizen in Coronatijd

Bij het boeken van een vakantie begint vaak al de voorpret, maar sinds de pandemie zijn er extra zaken bijgekomen waar je op moet letten wanneer je wilt gaan reizen. De maatregelen omtrent Corona zijn per land verschillend en kunnen in jouw vakantieland heel anders zijn dan in Nederland, daarom een aantal tips voor reizen in Coronatijd. Het boeken van je vakantie en reizen in deze tijd vergt net even wat extra voorbereiding, moet je volledig gevaccineerd zijn? Moet je je op de heen- en terugreis laten testen? Moet je in quarantaine bij thuiskomst? Krijg je je geld terug wanneer je je reis wilt annuleren? 

Reizen in Coronatijd 

  1. Check de maatregelen in je vakantieland. Check bij je reisaanbieder bovenstaande goed voordat je de reis boekt en check dit ook net voordat je vertrekt. Daarnaast wil je ook weten of het dragen van mondkapjes verplicht is en of er bepaalde bedrijven dicht zijn, zoals restaurants, cafés, pretparken en musea.
  2. Boek een last minute. Om de situatie in je vakantieland goed in te kunnen schatten is het verstandig een last minute te boeken. Soms is de situatie in het land waar je graag heen zou willen nog onzeker, check dan van te voren of je bij je reisaanbieder gratis kunt annuleren of omboeken wanneer het land bijvoorbeeld op code oranje of rood gaat.  
  3. Check bij je verzekeraar waar je recht op heb. Voordat je boekt is het verstandig om je reis-en annuleringsverzekering maar ook je zorgverzekering te checken. Wat is gedekt? Wat wordt er vergoed? Wil je toch afreizen naar een land met code oranje dan bieden niet alle verzekeraars dekking. Wat als het reisadvies verandert in het land waar je op vakantie bent. Moet je dan terugkeren om verzekerd te blijven? 
  4. Geniet! Dit is natuurlijk de meest waardevolle tip die ik je kan meegeven. Laat de maatregelen je vooral niet afschrikken en boek die vakantie. Mijn motto is ook in deze tijd onveranderd gebleven, live life to the fullest! Misschien vind je het in deze tijd fijn om alleen maar te kijken naar een goedkope vakantie, bijvoorbeeld een meerdaagse citytrip of een all-inclusive met het hele gezin. Aanbod genoeg!

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *