Checklist voor de perfecte motorvakantie

Als motorrijder begint het vast al weer te kriebelen nu het over een paar maanden weer lente wordt. Misschien heb je binnenkort een motorvakantie in de planning, met een groep of alleen. Wat neem je mee en hoe ga je het meenemen? Wanneer je op pad gaat met de motor moet je goed nadenken over de spullen die je mee wilt nemen. Een motor biedt nu eenmaal niet veel opbergruimte. In deze blog vind je een checklist voor de perfecte motorvakantie.

Motorkleding

Goede motorkleding is belangrijk voor je veiligheid, je bent kwetsbaar en met de juiste motorkleding bescherm je jezelf goed. Naast veiligheid is het ook handig om rekening te houden met temperatuurverschillen. Wanneer je in het doorgaans frisse Nederland begint maar je wilt eindigen in Italië of Spanje, heb je onderweg ongetwijfeld met temperatuurverschillen te maken. Denk daarom in laagjes. Bijvoorbeeld een motorjas met een uitneembare regen- of warmte voering. 

Motorschoenen

Bij een goede bescherming op de motor horen natuurlijk motorschoenen. In principe zou je aan 1 paar genoeg moeten hebben, een tweede paar neemt ook weer veel ruimte in. De casual motorschoenen van nu zijn meestal waterproof en niet meer te onderscheiden van de “normale” schoen. 

Rugtas

Met een motor rugtas kan je op een veilige manier veel spullen meenemen. Er zijn stevige en robuuste tassen, gemaakt van weerbestendige materialen. De betere rugtassen voor op de motor verdelen het gewicht zodat niet al het gewicht aan je schouders hangt en hebben een soft-feel rugpaneel zodat je de tas nauwelijks voelt tijdens het rijden. 

Twee paar handschoenen

Wat wel handig is om twee paar van mee te nemen, zijn handschoenen. Dit neemt nauwelijks ruimte in en het is fijn om te kunnen wisselen van handschoen wanneer je in verschillende weersomstandigheden terecht komt. 

Voor de motor

Het is altijd slim om wat gereedschap en motorolie bij je te hebben. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar het is een prettig idee om het bij je te hebben. Denk ook aan reserve lampjes en een flesje met trechter voor benzine. 

Noodzakelijke papieren

Kentekenbewijs, rijbewijs en de pas van je zorgverzekering zitten in je portemonnee. Schadeformulier en je verzekeringspapieren bewaar je in een waterdicht reistasje. Stel dat de navigatie op je motor uitvalt is het handig om een kaart bij te hebben. Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar vind je het leuk om mooie wegen te ontdekken. 

motorvakantie

Of je nu van hotel naar hotel rijdt of gaat kamperen onderweg, een motorvakantie is een avontuur op zich. Stap af voor mooie bezienswaardigheden en natuur, ga lunchen op een terras en drink koffie in kleine dorpjes. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *