Negen ‘must do’s’ van Singapore op een rij

By Frieda donderdag, april 7, 2022 0 , , , Permalink 0

Singapore, het kleinste land van Zuidoost-Azië, is niet zomaar een stop-over bestemming. Het is een hippe en futuristische wereldstad. Met meer dan 300 parken en 4 natuurreservaten is Singapore ook een van de groenste wereldsteden. Voor wie eindelijk weer eens een verre bestemming wil ontdekken zetten we de negen ‘must do’s’ van Singapore op een rij. De stadstaat is per 1 april heropend voor alle volledig gevaccineerde reizigers en zonder quarantaineregels. 

1. Slenter over de Marina Bay Waterfront promenade en bezoek de spectaculaire ‘Gardens by the Bay’

Marina Bay Waterfront promenade

Gardens by the Bay
Bij Marina Bay, in hartje stad, kan je relaxed langs het water lopen en prachtige foto’s maken van de skyline. Je spot er het beroemde hotel Marina Bay Sands, met 3 gigantische torens van 57 verdiepingen en daarbovenop het grootste rooftop infinity zwembad ter wereld. ’s Avonds is het nog spectaculairder met een indrukwekkende lichtshow. Vlak ernaast zijn de Gardens by the Bay: een enorm kleurrijk en futuristisch park, gekenmerkt door de beroemde Supertree-structuren. Je wandelt hier hoog door de Supertree Grove en door de tuinen met extra grote schelpvormige kassen die koude bergklimaten nabootsen.

2. Ontdek de onbekende eilanden van Singapore waar de natuur je betovert
Singapore bestaat uit maar liefst 64 eilanden. Wil je weg uit de stadsdrukte dan neem je een ferry naar een van de eilanden ten zuiden van het vasteland, zoals Saint John’s Island of Lazarus Island. Op deze minder bekende eilanden vind je lagunes, stranden, picknickplaatsen en wandelroutes. Ongerepte natuurlijke schoonheid is wat je hier vindt. 
 
3. Verken downtown Singapore met een Bumboat

Singapore Bumboat
Een tocht over de rivier met een Bumboat is de meest betoverende manier om de adembenemende bezienswaardigheden van het centrum van Singapore te zien. Ga je in de late middag, dan krijg je er een prachtige zonsondergang bij. Vaar je ’s avonds, dan kan je de lichtshow in Marina Bay vanaf het water bewonderen.

4. Bezoek de Botanic Gardens, dé UNESCO-werelderfgoedlocatie van Singapore
Wat begon als nationale tuin van Singapore groeide uit tot ’s werelds enige tropische botanische tuin op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontsnap aan de drukte van de stad in dit weelderige paradijs, woon een concert bij aan het Swan Lake, bezoek de National Orchid Garden of ga naar de Healing Garden met haar geneeskrachtige kruiden.
 
5. Bewonder de stad vanaf het Sands Skypark

Sands Skypark
Het Sands Skypark observation deck is een populaire toeristische attractie die uitkijkt over Singapore vanaf de top van het iconische hotel Marina Bay Sands. Het observatiedek biedt een spectaculair 360-graden uitzicht over Singapore met dagelijks rondleidingen en uitleg over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Bewonder zeker het exclusieve rooftop infinity zwembad. Wil je hier een duikje nemen, dan moet je wel in het hotel verblijven.

6. Geniet een dag op Sentosa island

Adventure Cove WaterparkOp Sentosa island kijk je je ogen uit. Zo heeft het eiland ongeveer twintig attracties, waaronder een van de grootste aquaria ter wereld ‘S.E.A. Aquarium’, het Adventure Cove Waterpark en de Sentosa Golf Club, verkozen tot werelds meest eco-vriendelijke golfbaan. Voor wandelaars is het eiland met haar uitbundige natuur een klein paradijs. 

 

7. Azië in zakformaat

Kampong Glam
Singapore dankt zijn unieke cultuur aan de smeltkroes van culturen en rassen. Het is een intrigerende mengelmoes van Chinese, Maleisische, Indische, Euraziatische en Peranakan invloeden. Je ervaart het diverse erfgoed in de verschillende buurten en wijken, van Chinatown tot Little India, Kampong Glam en Joo Chiat. Overal zijn er gezellige restaurants, lokale markten en winkels

8. The sky is the limit voor avonturiers

Clarke Quay
Sensatiezoekers haasten zich naar de gloednieuwe attracties in het bruisende uitgaansgebied Clarke Quay. In ‘Slingshot’ word je met een 70 meter lange katapult de lucht ingeslingerd. Kies je voor ‘Extreme Swing’ dan maak je een vrije val van 40 meter boven de Singapore River. SkyHelix Sentosa is Singapore’s hoogste panoramische openluchtrit en de eerste CO2-neutrale attractie op Sentosa Island. Opwindender wordt het niet.
 
9. Spot krokodillen in het moerasgebied Sungei Buloh
Het Sungei Buloh Wetland Reserve ligt in het noordwesten van Singapore. In dit 87 hectare metende natuurreservaat zijn enkele wandelroutes aangelegd, waarlangs je veel watervogels kunt zien, maar ook varanen tot wel 2,5 meter lang. Onderweg kom je ook waarschuwingsbordjes tegen op de plaatsen waar vaak krokodillen zitten. En ja, ze lopen hier vrij rond, maar blijven het liefst in de mangrove, hun natuurlijke omgeving.

Versoepeling inreisvoorwaarden
Vanaf 1 april 2022 versoepelt Singapore de inreisvoorwaarden door over te schakelen op een ‘Vaccinated Travel Framework’, waarbij alle volledig gevaccineerde reizigers profiteren van toegang tot het land zonder quarantainemaatregels. Singapore is klaar om Nederlandse bezoekers te verwelkomen. Lees de regelgeving om makkelijk naar Singapore te reizen. 

Over de Singapore Tourism Board:
De Singapore Tourism Board (STB) is de belangrijkste ontwikkelingsorganisatie voor toerisme, een van Singapore’s belangrijkste economische sectoren. Samen met partners uit de sector en de gemeenschap geeft zij vorm aan een dynamisch Singaporees toeristisch landschap. Ze brengt het merk Passion Made Possible tot leven door Singapore te onderscheiden als een bruisende bestemming die mensen inspireert om hun passies te delen en te verdiepen.

Meer informatie op www.stb.gov.sg of www.visitsingapore.com 
Volg de Singapore Tourism Board op Facebook

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *