Zo zorg je goed voor je haar

We willen allemaal wel gezonde, glanzende haren. Dit geeft je gezicht direct een gezonde uitstraling. Wij geven je in deze blog tips over het verzorgen van je haar. Hierdoor kun jij de mooiste lokken krijgen.

De beste shampoos voor gezond haar

Gezond haar begint bij goede reiniging. Hierbij is het belangrijk om gebruik te maken van natuurlijke shampoo. Dit zijn shampoos die geen toegevoegde stoffen bij zitten. Hierbij kun je denken aan een siliconenvrije shampoo of een product zonder parabenen en sulfaten.

Door gebruik te maken van natuurlijke producten houd je je haar het gezondst. Dit verzwaart het haar niet en geeft het ook geen extra laagje die niet op je haar hoort. Het beste zou zijn om je haar zo weinig mogelijk te wassen, maximaal een à twee keer per week. Moet je toch vaker je haar wassen? Zorg dan voor de shampoos die het beste voor je haar zijn.

Goede verzorging is de sleutel tot succes

Naast een shampoo is het belangrijk om je haar te verzorgen. Dit doe je door voedende maskers te gebruiken. Door de diepe verzorging ga je dof en droog haar tegen. Daarnaast kun je beschadigingen tegengaan, waardoor je haar minder snel breekt. Gevoed haar straalt, voelt dik aan en ziet er gezond uit.

Wij raden je aan om je haar minimaal één keer per week te voeden met een masker. Dit is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je mentale gezondheid. Wie houdt er niet van een heerlijk momentje voor jezelf. Een win-win situatie dus. Kappers gebruiken vaak producten van Olaplex voor een masker, maar je hebt ook veel andere alternatieven die goedkoper zijn.

Bescherm je haar tegen invloeden van buitenaf

De wereld is een plek die voor vervuiling zorgt. Dit heeft niet alleen effect op je huid, maar ook op je haar. Je reinigt je huid iedere dag, omdat je waarschijnlijk wel weet dat er veel vieze stoffen op je lichaam komen. Je kunt je haar hiervoor beschermen door een beschermende shampoo, conditioner en leave-in producten te gebruiken.

Verder is het ook belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte. Houd jij ervan om je haar te krullen of te stijlen? Dan doe jij je haar zeker een plezier door het te beschermen. Dit doe je door een hittespray te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je haar niet wordt beschadigd door de hitte. Helemaal wegblijven van hitteproducten is natuurlijk het meest gezond, maar wij snappen ook wel dat je eens iets anders wilt met je haar.

Ga regelmatig naar de kapper

Het klinkt misschien een beetje tegendradig wanneer jij lange lokken wilt, maar ga naar de kapper! Door een keer in de drie maanden je dode puntjes bij te knippen zorg je ervoor dat de gespleten punten niet verder omhoog gaan. Hierdoor bescherm je het grootste deel van je haar, waardoor je iedere keer maar een klein stukje hoeft te knippen.

Je haar blijft gezond en groeit sneller wanneer je regelmatig naar de kapper gaat. Het ziet er voller en gezonder uit. Daarnaast is het bewezen dat je haar sneller groeit. Wees dus niet bang voor de kapper, maar omarm de persoon die je haar levendig en gezond houdt. Neem eventueel een maskertje terwijl je je puntjes laat bijknippen. Zo zorg je voor goede voeding en gezonde puntjes.

Eten en drinken heeft ook invloed op je haar

Wist jij dat je haar sneller groeit wanneer je een gezonde leefstijl hebt? Je haarwortels worden gevoed door voedingsstoffen die je binnenkrijgt, via het eten. Je houdt je haar soepel en gezond wanneer jij ervoor kiest om 1,5 liter water te drinken en voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Weet je van jezelf dat je niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die je eigenlijk nodig hebt? Kijk dan eens naar vitaminepillen. Je hebt speciale pillen die goed werken voor je haar. Hierdoor krijg je alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezonde bos haar.

Wees lief voor je haar en koester het

Tot slot is het belangrijk om lief te zijn tegen je haar. Probeer het droog te deppen in plaats van te wrijven. Hierdoor beschadig jij het haar minder. Verder is het aan te raden om je haar vaker vast te dragen. Op deze manier hangt je haar niet altijd naar beneden, maar haal je ook even het gewicht van je hoofdhuid af. Zorg er wel voor dat je een goed elastiekje gebruikt.

Wat je ook doet, gebruik geen parfum in je haar! Door de alcohol die erin zit worden je lokken erg droog en zal het breken. Masseer je hoofdhuid regelmatig om de doorbloeding te vergroten en was je haar altijd met lauw water. Heet water droogt ook je haar uit, waardoor het sneller breekt. Luister je naar onze tips? Dan zul je zien dat je haar gezond, sterk en glanzend blijft! Wil je meer tips? Klik dan hier!

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *