Wat Rice Up Rijstwater voor je haar kan doen

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Nathalie Amado, founder van Rice Up! Rijstwater voor je haar. Op internet zijn er tal van berichten te vinden over de voordelen van het gebruik van rijstwater, maar wat is het precies?

Rijstwater is water waar rijst in heeft gelegen en is rijk aan aminozuren, B-vitamines, vitamine E, mineralen en antioxidanten. Het is bekend dat gefermenteerd rijstwater vele voordelen heeft mits je het op de goede manier gebruikt. Bij regelmatig gebruik geeft het sterker, glanzender en gladder haar. Ook zou het de haargroei stimuleren.

Rice Up rijstwater

Het rijstwater van Rice Up is 100% natuurlijk en bevat geen kunstmatige stoffen en conserveringsmiddelen. Na ontvangst kan je het 6 maanden in de vriezer bewaren en 7 dagen in de koelkast.   

Haar

Haar bestaat uit een proteïne, die keratine genoemd wordt, en vocht oftewel moisture. Mannen hebben zo een 150.000-180.000 haren en vrouwen zo een 130.000-150.000 haren. En je verliest 50-100 haren per dag. Haar heeft een diameter van 0,05 mm en groeit elke dag zo een 0,35 millimeter. Haar kun je zien als twee delen: het afgestorven deel, dit zijn afgestorven haarcellen. Dit is het deel dat zichtbaar is op het hoofd. En het levende deel bevindt zich onder de hoofdhuid oftewel de haarwortel. De voedingsstoffen waarmee de haarwortel gevoed worden bepalen de kwaliteit van het haar.

Rice Up PH-waarde

Rice Up rijstwater

Ik kreeg 3 flesjes rijstwater opgestuurd, ieder met een eigen geur (Pepermunt, Rozemarijn en Lavendel). Mijn haar is altijd aan de droge kant omdat ik het blondeer. Er is zelfs een tijd geweest dat mijn haar extreem uitviel, vanwege hormonen na mijn tweede bevalling. Omdat ik mijn haren verf breng ik de PH-waarde uit balans, wanneer ik deze PH-waarde niet herstel beschadig ik mijn haar. Één van de voordelen van gefermenteerd rijstwater is dat koolhydraten omgezet worden naar een zuur. Deze zuur komt dicht bij de PH-waarde van het haar. Het herstelt als het ware de PH-balans van het haar. Dit zorgt voor minder haarbreuk, minder zwak haar en minder kwetsbaar haar. Dit zorgt weer voor een vollere bos haar. Tevens bevat gefermenteerd rijstwater inositol. De functie van inositol is beschermen en herstellen van beschadigd haar. Inositol is heel erg voedend voor de haarcellen. Haarverdikking bij beschadigd haar door een te hoge PH-waarde is dus zeker een van de sterke punten van gefermenteerd rijstwater. 

Hoe te gebruiken

Rice Up rijstwater

Je haar verzorgen met gefermenteerd rijstwater heeft vele voordelen, maar het moet wel op de juiste manier gebruikt worden. Je dient het te gebruiken naar de behoefte van jouw haar. Bij de één is dit 1x per week, bij de ander om de week. Vooral de mensen met low-porosity/protein sensitive haar dienen gefermenteerd rijstwater met voorzichtigheid te gebruiken. Omdat rijstwater een natuurlijke proteïne behandeling is, is het na het gebruik van het rijstwater belangrijk dat je je haar goed (deep) conditioned. Een goede proteïne/moisture balans is belangrijk voor de gezondheid van je haar.

Ik gebruik het als volgt:

  • Ik was mijn haar zoals ik dat normaal doe.
  • Vervolgens doe ik een beetje rijstwater in de meegeleverde spray fles en spray het door mijn hele haar. Belangrijk is dat je je hoofdhuid en wortels goed mee neemt.
  • Ik wikkel een handdoek om mijn haar en laat het 20 minuten zitten.
  • Vervolgens spoel ik het uit en maak het handdoek droog.
  • Als laatste stap doe ik een leave-in conditioner in mijn haar om zo de proteïne/moisture weer in balans te brengen.

Er zijn meerdere manieren om het rijstwater te gebruiken, maar dit vind ik het fijnst en het makkelijkst. Na de behandeling krijgt mijn haar een mooie glans en heeft het dat heerlijke bouncy effect. 

Kijk voor meer informatie en de producten op riceuprijstwater.nl, met de code Frieda10 ontvang je 10% korting op je bestelling.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *