Sweet Bunny Hare Haarvitamines

Vorige week woensdag was ik bij een heel leuk persevent van Sweet Bunny Hare Haarvitamines, georganiseerd door lieve Mariska van Marvelousz.com. Het event vond plaats bij MaMa Kelly in Amsterdam, waar heel toepasselijk, net als de Sweet Bunny Hare Haarvitamines, alles roze is. Daar kregen wij een heerlijke brunch en werden ondertussen geïnformeerd over de werking van deze haarvitamines.

Sweet Bunny Hare

Sweet Bunny Hare

Sweet Bunny Hare

Sweet Bunny Hare

Toen ik het verhaal hoorde van Mariska hoeveel baat zij heeft gehad bij de Sweet Bunny Hare haarvitamines na het uitvallen van haar haren door stress, moest ik meteen denken aan mijn eigen periode van extreme haaruitval. Oorzaak zwangerschap/hormonen. Dit is waarschijnlijk voor veel vrouwen herkenbaar. Tijdens de zwangerschap van mijn jongste had ik een enorme bos haar. Dat ik deze “extra” haren weer ging verliezen was natuurlijk te begrijpen. Het probleem was alleen dat mijn haaruitval compleet doorsloeg. Zo erg zelfs dat ik mijn lange lokken helemaal kort moest knippen. Er bleef weinig over en ik voelde mij er vreselijk onzeker door. 

Vitamines die je haren versterken had ik natuurlijk wel van gehoord, maar heel eerlijk dacht ik toen dat ik gewoon mijn tijd moest uitzitten. Het is gelukkig ook weer helemaal goed gekomen met mijn lokken, maar wat was het fijn geweest als ik toen, zoiets simpels als, 2x daags een roze “snoepje” had kunnen innemen. Dat had waarschijnlijk het terugkomen van mijn vertrouwde lokken doen versnellen. Bovendien kost het geen enkele moeite en ze smaken dus echt naar snoepjes! 

De “snoepjes” zijn compleet vegan. Sweet Bunny Hare gebruikt Vitamine D2, dat wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels. In supplementen van andere merken wordt vaak Vitamine D3 gebruikt dat wordt gevormd in de huid van mens en dier.

Sweet Bunny Hare Haarvitamines

Sweet Bunny Hare

Twee keer per dag snoepen voor mooier, sterker, gezonder, glanzender en sneller groeiend haar, wie wil dat niet? Sweet Bunny Hare (nee geen typo, want betekent haas en klinkt als ‘hair’) is een kauwbare 100% veganistisch, 100% dierproefvrij en halal gecertificeerde haarvitamine.

The Story of

Sweet Bunny Hare is eind 2016 in San José opgericht door Tiffany Dan en VP Ann Wynn, toen beiden vegetariërs. Het duurde niet lang voordat ze overgingen op 100% veganistisch. Niet alleen omdat het een gezondere levensstijl is, maar vanwege dieren misbruik. Oorspronkelijk gebruikten Tiffany en Ann de werkzame haarvitaminen die ze bij de lokale schoonheidssalons hadden gekocht. Het frustreerde hen dat er niet een volledig veganistisch merk was dat geen kunstmatige kleurstoffen gebruikte en bij hun levensstijl paste. Want, de vegetarische merken gebruiken o.a. wel olie uit scheerwol. Dus creëerden ze Sweet Bunny Hare vanwege hun passie voor het veganisme. Met een klein budget hebben ze een jaar gezocht naar verschillende fabrikanten. De meesten wilden niet meewerken, omdat ze dachten dat niet genoeg mensen een veganistisch product zouden kopen. Na maanden plannen en het maken van een super gedetailleerd businessplan, waren ze eindelijk in staat om een grote fabrikant in Canada te overtuigen een testrun te maken. Tiffany en Ann wisten dat hun product heel goed was, maar ze hadden ook iemand anders nodig die in hun gelooft. De Sweet Bunnies moesten niet alleen goed smaken, maar er ook geweldig uitzien. En de bunnies moesten precies die ingrediënten bevatten die het lichaam nodig heeft om het haar van nature gezond te laten groeien, zonder de betrokkenheid van dieren. Dat is hun gelukt! Sweet Bunny Hare is niet alleen door de veganistische gemeenschap omarmd, maar wereldwijd een succes.

Waarom hebben we haarsupplementen nodig?

Gevarieerde en gezonde voeding vormt de basis voor gezond haar. Het is echter niet altijd mogelijk om op deze manier de benodigde vitamines en mineralen die nodig zijn voor glans, groei en kracht in te nemen. Dat kan doordat we deze vitamines niet aantreffen in onze voeding, maar ook doordat ons lichaam de benodigde vitamines simpelweg niet kan opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine D-tekort, terwijl je wel genoeg zonlicht krijgt. Zoals bekend vult het lichaam eventuele tekorten eerst aan bij de vitale organen, voordat het haar en de nagels aan de beurt zijn. Vandaar dat je na drie maanden (is per persoon verschillend) het maximale resultaat ziet. Het eerste waar je het aan merkt, zijn de nagels, en dat gebeurt al binnen een maand.

Ingrediënten

Sweet Bunnies bevatten ingrediënten die voor gezonder haar zorgen waaronder:

 • Biotine, maar liefst 5000 mg, en dit wordt ook wel het wondermiddel voor sneller groeiend haar genoemd. Het stimuleert namelijk de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid, welke nodig zijn om haargroei te bevorderen.
 • Kokosnootolie, bevordert de gezondheid en hydratatie van de hoofdhuid, zodat het ook uitval en breken van het haar voorkomt.
 • Vitamine A, een effectieve vitamine die bijdraagt aan de gezondheid van de huid en hoofdhuid (zit o.a. in wortelen, boerenkool en aardappelen).
 • Vitamine C, volgens een onderzoek in de ‘Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology’, zorgt vitamine C voor verbetering van de haargroei.
 • Vitamine D, is belangrijk bij het onderhouden van mooi haar en de voortdurende groei ervan. Onderzoek toont aan dat vitamine D kan helpen bij het creëren van nieuwe follikels waar nieuw haar uit groeit. In Sweet Bunny Hare zit Vitamine D2 dat wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels. Vitamine D3 in andere supplementen wordt gevormd in de huid van mens en dier.
 • Vitamine E, is nodig voor de circulatie van het bloed. Afgezien van de genezing en bescherming van het haar, helpt het ook bij rimpels en fijne lijntjes op de haarzakjes.
 • Vitamine B-6, is een krachtige vitamine die essentieel is tegen haaruitval. Het ondersteunt het lichaam om cellen te ontwikkelen en verhoogt de zuurstofstroom naar je hoofdhuid. Het resultaat: gezond haar.
 • Foliumzuur, staat bekend als een stimulerende vitamine die essentieel is voor de reparatie van je DNA. Een vitamine die de verdeling van cellen effectief ondersteunt, zodat de haarzakjes gezond haar produceren.
 • Vitamine B12, geeft een geweldige boost aan de groei van het haar doordat het energieproces van het haar wordt ondersteund en het helpt rode bloedcellen te bouwen.
 • Pantothenic Acid, Pantotheenzuur of vitamine B-5, helpt bij het stimuleren van de haargroei door de natuurlijke keratine van het haar te ondersteunen. Het helpt bij de vervanging van het haar, met name degenen die verloren zijn gegaan door extreme breuk of verlies.
 • Zink, speelt een belangrijke rol bij de groei en reparatie van haarweefsel. Het helpt ook om de olieklieren rond de haarzakjes naar behoren te laten werken.

De natuurlijke smaak van de roze bunnies komt van frambozen en bosbessen en de kleur van paarse wortel. Het enige nadeel van Sweet Bunny Hare is dat je er maar twee per dag mag (don’t eat them all at once) en dat je uitgroei heel snel gaat.

Kijk voor meer informatie op sweetbunny.nl voor € 24,95 heb je 60 gummies waar je dus een maand mee doet (2 gummies per dag max). 

Sweet Bunny Hare: No artificial colors, gluten free, soy free, lactose free, cruelty free, 100% vegan.

XO Frieda.

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *