Zo voorkom jij een magnesium tekort

Wist je dat Magnesium supplement van het jaar 2018 is geworden? Magnesium is één van de mineralen die we het meest tekort komen. Het is een mineraal dat in de natuur voorkomt en niet door het lichaam zelf aangemaakt kan worden, we moeten het dus binnenkrijgen via voeding. Planten en dieren nemen de mineralen op uit de natuur, waardoor ze uiteindelijk in ons voedsel terechtkomen. Magnesium komt op deze manier in ons lichaam terecht.

Het magnesiumverbruik van het lichaam neemt toe naarmate het meer blootgesteld wordt aan stress. Dit kan mentale of fysieke stress zijn. Het is daarom aan te raden om extra op de magnesium te letten wanneer je veel sport, lichamelijk zwaar werk hebt of onder grote druk staat. Helaas kunnen we ook steeds minder magnesium uit onze voeding halen, omdat de kwaliteit van voeding steeds minder wordt.

Zo voorkom jij een magnesium tekort

Magnesium is onmisbaar voor je lichaam omdat het betrokken is bij meer dan 300 lichaamsprocessen. Het zorgt voor ontspanning van de spieren, bloedvaten en de zenuwen. Ook helpt het bij vermoeidheid en een goede geestelijke balans, denk aan een betere concentratie en geheugen. Daarnaast speelt magnesium ook een belangrijk rol bij de botopbouw. Veel mensen ervaren een toename van de energie wanneer zij hun magnesiumtekort aanvullen.

Flinndal

De ene magnesium is de andere niet. Magnesiumcitraat is een hoge kwaliteit magnesium en één van de beter opneembare vormen van magnesium. Flinndal Magnesium Kauwtablet bevat per kauwtablet van 1862 mg: 200 mg Magnesiumcitraat, dit is 53% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast bevat het 12 mg Vitamine C per tablet.

Flinndal_magnesium_kauwtablet

De kauwtabletten zijn super handig en hebben een sinaasasppelsmaak.

Ingrediënten

Magnesiumcitraat, natuurlijke zoetstof (sucrose), natuurlijk aroma (sinaasappel), granuleeermiddel (hydroxypropylmethylcellulose), antiklontermiddellen (stearinezuur, acaciagom), ascorbinezuur (vitamine C), vulstof (siliciumdioxide), natuurlijke zoetstof (stevia), emulgator (hypromellose).

Dit product is geschikt voor vegetariërs en voor veganisten.

Hoe herken je magnesium tekort?

Dit is vaak lastig te herkennen omdat de klachten vaag zijn, bij een magnesium tekort is er vaak sprake van vermoeidheid, maar ook medicijngebruik kan een oorzaak zijn dat je een tekort hebt aan magnesium. Wanneer je één van deze klachten hebt is het een overweging waard om je magnesiumgehalte aan te vullen met (kauw)tabletten.

Meer informatie over Magnesium van Flinndal vind je op hun website en shop.

XO Frieda

3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *