Travel Essentials: Wat zit er in mijn handbagage?

Hoogtijd voor een nieuwe blogpost! Na 2 weken in zonovergoten Florida te hebben gezeten met mijn gezin heb ik behoorlijk wat catching up te doen op mijn blog. Ik kreeg een paar vragen over wat ik allemaal meeneem in mijn handbagage op zo’n lange vlucht. Ik neem niet eens zo heel veel mee (de handbagage van mijn man en kinderen niet meegerekend, veel snoep kan ik je vertellen).

Naast mijn handkoffer neem ik ook mijn handtas mee. Dat zijn dus 2 stuks handbagage en dat mag niet bij iedere vliegtuigmaatschappij. Check dit even van te voren op de site van de maatschappij waar je mee vliegt. Sommige hebben als eis dat je maar 1 stuks handbagage per persoon mee mag nemen, eventueel kan je dan je handtas in je handkoffer doen als je hier nog ruimte voor hebt.

Travel Essentials.

Wat zit er in mijn handbagage?

Het enige wat ik in mijn handtas stop zijn de paspoorten van iedereen, de reisdocumenten en mijn portemonnee. De rest gaat allemaal in de handkoffer.

 • Wat zit er in mijn handbagage?Een hele belangrijke, zeker wanneer je wilt gaan slapen en/of een nachtvlucht hebt, is een nekkussen. Zo word je niet met een stijve nek wakker. Deze is van de Hema en heb ik gebruikt op de terugreis richting Amsterdam. 
 • Ik heb een lichte vorm van smetvrees en was behoorlijk vaak mijn handen. Vliegtuigen zijn een bron van bacteriën en daarom neem ik desinfecterende doekjes mee. Deze Nice! Disinfecting Wipes kocht ik vorig jaar bij de Walgreens in Amerika. Dood veel bacteriën en kan je gebruiken in het vliegtuig om het tafeltje voor je af te nemen en de wc-bril (niet door de wc spoelen).
 • Overal sleep ik een notitieboekje en pen mee naar toe. Je weet nooit wat voor ideetjes je soms in één keer ergens op doet. Zo kan je het meteen opschrijven en hoef je niet bang te zijn dat je het gaat vergeten. Ook is de pen handig (naar Amerika iig) zodat je je Customs Declaration formulier in het vliegtuig al kunt invullen die je bij aankomst bij de douanepost moet inleveren. 

Travel Essentials

 • Om de tijd te doden tijdens een “lange” vlucht is het fijn om naast je entertainment systeem wat te lezen. Ik neem verschillende tijdschriften mee en een goed boek. Harlan Coben is één van mijn favoriete auteurs. Zijn nieuwste boek ‘Naar Huis‘ leest als een trein. 
 • Voor de terugvlucht heb naast mijn nekkussen ook een oogmasker. Deze leukerd is van Hunkemöller.
 • Nog meer bacteriën hysterie. Deze dettol reinigingsdoekjes reinigen je handen, zijn antibacterieel en voorkomen verspreiding van bacteriën.
 • Aspirines, voor het geval iemand hoofdpijn krijgt of zich niet helemaal fit voelt. Altijd fijn om bij je te hebben, ik heb altijd Finimal in huis en in mijn tas.
 • Travel EssentialsDe Beauty On The Fly travel bag speciaal voor vloeistoffen kreeg ik vorig jaar van Sephora. Het zakje is transparant zodat bij een eventuele controle direct zichtbaar is wat er in zit. Je mag per persoon 1 liter aan vloeistoffen meenemen in je handbagage. Deze vloeistoffen moeten dan vervolgens per stuk in een verpakking zitten van maximaal 100ml. Tandpasta, foundation en concealer vallen onder vloeistoffen, maar lipgloss en lippenbalsem niet (goed om te weten toch?). 
 • De compressed deodorants van Dove vind ik op het moment erg fijn. Klein van formaat (75ml) en daarom ideaal voor op reis. 
 • De airco in het vliegtuig is echt een aanslag op je huid. Goede huidverzorging is daarom heel belangrijk. Voordat ik het vliegtuig in stap heb ik thuis mijn huid optimaal gehydrateerd. Dit keer met het booster serum van NOVEXPERT dat een hele hoge dosering hyaluronzuur heeft (niet op de foto, wel binnenkort een review). Tijdens de vlucht spray ik af en toe mijn gezicht met een face mist. Deze van Bobbi Brown is erg fijn, verfrist, hydrateert en kalmeert de huid. 
 • Ook je lippen kunnen na een tijdje droog gaan aanvoelen in de lucht. Elizabeth Arden heeft een hele fijne lip balsem met 8 verzorgende vitaminen en mineralen. De lip balsem geeft een mooie gloss en bevat ook nog eens SPF 20 waardoor deze onmisbaar is op een zonvakantie.
 • Een 100ml flesje van mijn parfum die ik op dit moment gebruik, Boss The Scent For Her is een heerlijk zwoel en kruidig parfum. Dit soort kleinere flesjes zitten vaak in een speciale cadeauverpakking die je bijvoorbeeld veel met Kerst in de winkels ziet. Natuurlijk kan je ook een parfumverstuiver gebruiken waar je je favoriete parfum in doet. De Reload parfumverstuiver is geschikt om mee te nemen in het vliegtuig. 
 • Het gebruik van een handcrème is net zo belangrijk als een gezichtscrème omdat de huid van je handen snel ouderdomsvlekken vertoond. Pronails anti-aging hand cream heb ik gekregen van mijn nagelstyliste maar eigenlijk is iedere verzorgende handcrème voldoende. 
 • Ik draag contactlenzen (-3,75 aan beide ogen helaas) en dan kunnen je ogen wel wat extra aandacht krijgen. De lucht in het vliegtuig maakt je ogen droog en oogdruppels zijn daarom een must. Deze van A. Vogel zijn geschikt voor contactlensdragers. 
 • De terugreis vanuit Florida is altijd een nachtvlucht, dat betekent ogen dicht en hopen dat het je lukt een paar uur weg te dutten. Dan is het niet handig om je lenzen in te houden. De dag van de terugreis draag ik een goedkope bril van Lensway die ik makkelijk af en op kan zetten voor en na het slapen. 
 • Als allerlaatste Travel Essential, oordoppen. Niet gebruikt dit keer maar wel ideaal wanneer iemand last krijgt van zijn of haar oren omdat diegene bijvoorbeeld verkouden is. Deze van de Hema zijn van zacht siliconen materiaal en helpen bij grote drukverschillen.  

TIP: Drinken neem ik niet mee van thuis. Ik zorg er voor dat ik genoeg water heb gedronken voordat ik het vliegtuig in stap en ik koop een fles water zodra ik de douane door ben voor in het vliegtuig. Daarnaast is water één van de weinige dingen die je nog gratis krijgt aangeboden in het vliegtuig. Heel belangrijk om jezelf goed te hydrateren, zeker tijdens een lange vlucht. 

Dit zijn mijn Travel Essentials, wie weet heb je wat tips opgedaan voor jou volgende vlucht/reis. XO Frieda. 

11

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *