Powervrouwen in Beauty – Mardien van Skin for Skin

Powervrouwen in Beauty, dit keer een leuk interview met Mardien van Skin for Skin. Zoals jullie al meerdere keren hebben kunnen lezen op mijn blog geloof ik in schoonheid van binnenuit. Eerst de binnenkant goed verzorgen, dan pas geeft het optimaal resultaat wanneer je de buitenkant te gaan verzorgen. Het verhaal van Mardien is begonnen in haar geboorteplaats Urk, deze heeft de grootste visindustrie van Europa. Skin for Skin is ontstaan vanuit het moederbedrijf Varia Vis, een grote speler op de verse Noordzeevis-markt. Het hoofdproduct van Varia Vis is ‘schol’ en deze vis fileren zij dagelijks tot een mooi en smaakvol eindproduct. Hier verwerken ze natieve viscollageen als basis ingrediënt in allerlei beauty en health producten, Skin for Skin collageen bevat natieve viscollageen als basis ingrediënt.

Skin for Skin

Skin for Skin sfeerfoto haar

Frieda – Hoe ziet een werkdag voor jou er uit als oprichter van Skin for Skin?

Mardien – Mijn dag begint altijd hetzelfde: relaxed wakker worden, supplementen innemen, douchen, kids wakker maken, brood eten met ze en als iedereen naar school vertrokken is ruim ik de boel op. Ik zet het eten alvast klaar voor tussen de middag, (ja wij eten tussen de middag warm op Urk) , druk er een was in en dan is het toch echt tijd om naar kantoor te gaan. Op kantoor is altijd reuring, heerlijk vind ik dat. Wij delen ons kantoor met de mannen van ons moederbedrijf Varia Vis. Na mails gecheckt te hebben doen we eerst een mini overleg. Wat is er te doen, wat heeft prioriteit? Vervolgens gaat iedereen aan de slag. Momenteel ben ik druk bezig met het creëren van nieuwe producten, daar gaat veel tijd inzitten maar is ontzettend leuk om te doen!

Frieda – Kan je met ons delen waar je rekening mee houdt bij het creëren van producten?

Mardien – Ik denk dat mijn pijlers van het creatieproces zijn: eerlijkheid en transparantie, waar is (in mijn ogen) behoefte aan, hoe kunnen de nieuwe producten bijdragen aan het geven van een goed gevoel en aan beautiful aging aan onze klanten? Natuurlijk is de ingrediënt keuze heel belangrijk en vergt ook veel onderzoek en testen, maar ook wil ik dat de producten aantrekkelijk geprijsd kunnen worden. Immers, wij vrouwen, en dan ga ik zeker van mijzelf uit, willen eigenlijk alles. Bezoek aan je favoriete kapper, mooie verzorgde nagels, een fijne pedicure behandeling, heerlijk naar de schoonheidsspecialiste, af en toe een nieuw lingerie- of kledingsetje of een paar mooie schoenen, en wil je nog heerlijke parfums en/of beautyproducten scoren om jezelf mee te verwennen. Ik vind altijd dat ik het gewoon verdiend heb hahaha!

Frieda – Heb je een persoonlijke favoriet onder je eigen producten?

Skin for skin sfeerfoto delivery

Mardien – Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de DUO-PACK: onze beide 2 beautysupplementen die een hele mooie samenwerking hebben en echt een fantastisch resultaat geven!

Frieda – Wat vind je het meest uitdagend als ondernemer?

Mardien – Tja, er zijn veel uitdagingen! Maar ik zie eigenlijk meer voordelen…. Ik heb de vrijheid om een super mooie baan te hebben terwijl ik er ook 100% voor mijn gezin kan zijn. Verder ben ik elke dag met beauty bezig, een onderwerp dat mij altijd al heeft geïnteresseerd! Vooral ook omdat ik zelf een flinke probleemhuid heb. In ieder geval gehad heb, tegenwoordig heb ik mijn huidproblemen goed onder controle door het gebruik van onze producten. Ook de mooie verhalen van tevreden klanten zorgen ervoor dat ik elke dag weer met plezier naar het werk ga. Natuurlijk zijn er uitdagingen maar die hebben meestal te maken met het feit dat ik sneller wil als soms lukt of überhaupt kan.

Frieda – Ik voel mij het mooist wanneer…

Mardien – Ik of met een gereinigde en gevoede glowy huid op de bank met een boek lig, of als op mijn rustige huid een prachtig make-upje aanbreng, mijn haren voor de verandering eens krul in plaats van een knotje erin te draaien en een mooi setje met hakken aantrek in plaats van een joggingpak voor een gezellige borrel of heerlijk diner met manlief of vriendinnen!

Frieda – Zelf geloof ik ook heilig in schoonheid van binnenuit, kan je ons iets meer vertellen over jouw collageen supplement voor huid en haar?

Skin for Skin sfeerfoto wat is collageen

Mardien – Wij weten dat schoonheid echt letterlijk en figuurlijk van binnenuit moet komen. Niet alleen hoe je als persoon bent naar andere mensen toe, want laten we eerlijk zijn, iemand kan nog zo bloedje knap zijn, als er geen aimabel persoon schuilt achter dat mooie snoetje, ben je in mijn ogen niet mooi. Maar ook zeker komt schoonheid ook op een andere manier van binnenuit: je lichaam maakt nu eenmaal na een bepaalde leeftijd (ongeveer vanaf je 25ste jaar) bepaalde essentiële bouwstoffen zoals collageen steeds minder aan. Als je ouder wordt, wordt de huid droger, dunner en slapper. Tijdens de menopauze versnelt dit proces zelfs door de plotselinge daling van het oestrogeen. Tijdens de eerste vijf jaar van de menopauze ontstaat er een verlies van collageen (bindweefsel) van 30%! 

Ook je haarconditie is deels afhankelijk van de voeding die het krijgt. Als je bedenkt dat collageen belangrijk is voor de structuur van onze bloedvaten en zo ook voor de bloedvaten rondom onze haarzakjes, was het voor ons niet meer dan logisch om ons tweede beauty supplement een speciaal haar supplement te laten zijn. Ons natieve viscollageen gecombineerd met vitamines en mineralen waar je haren dol op zijn! Er zijn verschillende manieren om tekorten aan te vullen, wij houden van de makkelijke manier; beauty supplementen!

Frieda – Vertel ons eens wat meer over het duurzame proces om waardevolle stoffen uit de huid van de vis te halen.

Mardien – Wat begon als een mini-onderzoek van mijn man (mede-eigenaar van het moederbedrijf Varia Vis) om te kijken hoe wij duurzamer en volledig circulair konden ondernemen in het visbedrijf, is uiteindelijk gegroeid tot waar we nu staan. Middels een gepatenteerd proces halen we de waardevolle stoffen uit de reststroom van ons moederbedrijf: de vishuiden. Wij gebruiken geen zuren, chemicaliën of verhitting tijdens dit proces. Zo gebruiken wij bijna al het restafval zelf en waarderen het door dit proces weer op met als resultaat hoogwaardige beauty supplementen.

Frieda – In je collageen supplement zit natief viscollageen, wat is het verschil met normale viscollageen of rundercollageen?

Mardien – Het verschil tussen de bronnen rund of vis is dat viscollageen bijna identiek aan het menselijk collageen is en beter opgenomen wordt. Verder verkrijgen wij geen vis- of runderhydrolisaat zoals alle andere merken aanbieden, maar natief viscollageen. Bij natief collageen is de structuur nog intact. Onze maag breekt voedingsstoffen zoals eiwitten af tot aminozuren (collageen is een eiwit). Vervolgens worden de aminozuren aangeleverd daar waar ze nodig zijn. In het geval van ons bindweefsel (we willen met Skin for Skin werken aan beautiful aging en daar hoort een stevige huid bij die tegen een stootje kan en er op haar best uit ziet) maken de fibroblasten door de aminozuren pro-collageen aan, en dit pro-collageen wordt getransporteerd naar de extracellulaire matrix. Hier worden collageenvezels gevormd. Deze collageenvezels zijn ontzettend belangrijk voor het bindweefsel in de huid en in ons lichaam. 

Kijk voor meer informatie en alle producten op skinforskin.nl.

XO Frieda 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *