Pure vitamine E olie voor je huid

Ik heb een heel klein littekentje onder mijn lip door een ongelukje met een (nog steeds) lieve vriendin een dansvloer en een glas drinken. Het is bijna niet te zien maar ijdeltuit die ik ben wil ik er alles uit halen om het kleine streepje helemaal te laten verdwijnen. Nu ging ik in eerste instantie op pad voor een littekencrème maar er werd mij aangeraden om pure vitamine E te gaan gebruiken, een vitamine dat ook voorkomt in littekencrème. 

Vitamine E.

Vitamine E is een antioxidant dat gevoelig is voor licht en zuurstof, het is daarom belangrijk dat het verpakt is in een donker flesje of in capsules. Deze vitamine is belangrijk voor je huid, het gaat de strijd aan tegen vrije radicalen, vermindert rimpels en het bevordert de aanmaak van collageen.

Let wel; er wordt soms beweerd dat vitamine E (of littekencrème) littekens helemaal kan doen verdwijnen, dat ligt in eerste natuurlijk aan het soort litteken, de grote en kleur etc., maar een litteken laten verdwijnen is met een olie of crème vrijwel onmogelijk. Het kan een litteken wel drastisch verminderen en verzachten.  Een goede littekencrème moet ook uitdroging van de huid tegen gaan en het vochtbalans herstellen. 

Pure vitamine E olie voor je huid.

Deze pure vorm van vitamine E is eigenlijk bedoeld voor inname en is verkrijgbaar in vloeibare vorm en in capsules. Capsules werken ook prima maar moet je doorprikken om de olie er uit te halen, daarom vind ik het makkelijker om de vloeibare vorm te gebruiken. Ik smeer dit dus op mijn litteken en soms ook onder mijn ogen of zelfs mijn hele gezicht. 

Pure vitamine E olie voor je huid

Voor wat betreft vitamines heb ik maar een paar merken waar ik zeker van weet dat het geen placebo’s zijn en daar is het merk Solgar er eentje van. 

Pure vitamine E olie voor je huid

De druppels haal je uit het flesje met een pipetje en is daarmee heel makkelijk te doseren. 

Conclusie.

Vitamine E olie is vrij dik en het duurt daarom even voordat het volledig in de huid is opgenomen. Het is daarom ook echt geen optie om de olie voor overdag te gebruiken in je gezicht, tenzij je litteken natuurlijk ergens anders zit. Ik gebruik de olie in ieder geval alleen voor de nacht. Ik vind het fijn dat de olie mijn huid soepel maakt en ben ook zeer benieuwd of mijn littekentje straks minder zichtbaar is. Het fijne van deze pure vitamine olie is, is dat je het dubbelop kunt gebruiken want ook inname van vitamine E is van belang voor de gezondheid van je huid en het speelt een belangrijke rol voor je weerstand.

Solgar Liquid Vitamin E is te koop bij de vitaminestore.nl voor € 17, 15 (59,2 ml).  

1
3 Comments
 • Iris
  juni 13, 2016

  Ben benieuwd naar het resultaat! Heb zelf een vrij opvallend litteken op mijn voorhoofd, dus zou wellicht iets voor mij kunnen zijn 🙂

  • facebook-profile-picture
   Frieda
   juni 13, 2016

   Hoi Iris,

   Ik zal je over een tijdje een update geven of het bij mij ook daadwerkelijk heeft gewerkt.

   XO,
   Frieda

  • facebook-profile-picture
   Frieda
   september 19, 2016

   Hoi Iris,

   Ik zou je nog een update geven. Mijn litteken is sterk verminderd maar nu was deze ook erg vers en rood. Ik denk achteraf dat ik nog het meeste baat heb gehad bij mijn goede huidverzorging. Zie post over Alpha-H.

   XO,
   Frieda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *