Ondersteuning na operatie met Biotona Phyto-Detox

Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik een aantal maanden geleden mijn borstimplantaten laten verwijderen. Ik kreeg een knobbel in mijn linkeroksel die steeds pijnlijker werd en uitstraling gaf naar mijn linkerborst. Na een echo en mri-scan bleken beide implantaten te lekken. Inmiddels is de explant operatie achter de rug maar helaas moet ik nog een keer onder het mes omdat de pijnlijke knobbel in mijn oksel siliconen blijken te zijn. Siliconen kan je lichaam niet zelf opruimen, mijn lichaam probeert al jaren om de siliconen te detoxen. Het mooie merk Biotona wilde mij graag helpen in het ondersteunen na de operatie met de Phyto-Detox waar ik je graag meer over vertel. 

Biotona Fuel for Life ondersteunt een gezonde levensstijl met een complete lijn premium superfoods. Alle superfoods zijn puur en 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd, ze helpen om je snel en eenvoudig die extra gezonde en lekkere boost te geven aan je dagelijkse eetpatroon.

Biotona Phyto-Detox

Biotona Phyto-Detox

Na een aantal onderzoeken bleek helaas dat meerdere lymfeklieren, ook in mijn rechteroksel, siliconen bevatten. Deze zijn alleen te klein om operatief te verwijderen zonder schade aan te richten. Wanneer siliconen lekken in de lymfeklieren kan dat leiden tot een stoornis in het afweersysteem. Doordat het afweersysteem continue actief is en de siliconen wil opruimen (wat niet lukt) kan het immuunsysteem ontsporen en dat kan weer leiden tot klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, spierpijn, pijn aan de gewrichten en soms zelfs een beroerte. 

Biotona Phyto-Detox is een ideaal product voor de algemene zuivering en drainage, maar ook voor meer energie. Het is een product dat ook vaak wordt ingezet met de seizoenswisseling.

Biotona Bio Phyto-Detox® is een synergistische mix van 100% biologische en in de buitenlucht gedroogde plantenpoeders. De zaden van de mariadistel ondersteunen de lever in zijn ontgiftende en reinigende werking. Kurkuma, of geelwortel, ondersteunt de vetvertering. Chlorella is een oeroude, ééncellige groene zoetwateralg, met een felgroene kleur dankzij aan het aanwezige chlorofyl. De alg bevat verder ook een schat aan fytonutriënten, net zoals het poeder van tarwegrassap. Brandnetel en paardenbloemwortel dragen bij tot de inwendige zuivering en venkelzaad draagt bij tot de vermindering van het opgeblazen gevoel. Yacon, of Boliviaanse zonnewortel, bevat meer dan 40% inuline (oplosbare vezels). Artisjokblad ondersteunt de lever en de detoxificatie. Biotona Phyto-Detox® is aangewezen in ons dagelijks eetpatroon dat vaak vetrijk en erg belastend is of kan dienen voor een ontgiftende kuur.

Inhoud Biotona Phyto-Detox

 • Mariadistel ter bescherming van de lever en galblaas tegen toxines en andere schadelijke invloeden.
 • Geelwortel (Kurkuma) beschermt de cellen tegen vrije radicalen.
 • Paardenbloemwortel zit boordevol vitamine flavonoïden en (fyto)nutriënten die een antioxidatieve en diuretische werking hebben (afvoer via de urine).
 • Tarwegrassap zeer rijk aan vitamine B1, B2, E, zink, chlorofyl en magnesium.
 • Venkelzaad zaad bevat naast essentiële olie (met anethol) die leverbeschermend werkt ook veel calcium, kalium en mangaan.
 • Yacon heeft een prebiotische werking en draagt bij aan een gezonde darmflora.
 • Brandnetel heeft een zuiverende werking en helpt afvalstoffen te verdrijven.
 • Artisjok voor een gezonde lever- en galfunctie en ter verbetering van de spijsvertering. 
 • Chlorella is een chlorofylrijke natuurlijke eiwitbron en ondersteunt de inwendige reiniging.

Phyto-Detox Smoothie

Biotona Phyto-Detox

Vermoeidheid, mentale dipjes, huiduitslag… Het zijn signalen dat ons lichaam behoefte heeft aan een grondige zuiveringskuur. Dit is ook vaak het geval net voor de lente of de herfst, wanneer de natuur een metamorfose ondergaat. Er zijn dagen dat ik veel last heb van mijn oksel/lymfeklieren, pijn maar ook vermoeidheid komt daar bij kijken. Je lichaam regelmatig zuiveren is nodig om de overmaat aan toxische stoffen, waar iedereen mee te maken heeft, af te voeren. Zo’n zuivering zorgt voor extra energie waardoor je beter bestand bent tegen ziekmakers.  

Deze Phyto-Detox Smoothie kan je geheel naar eigen smaak wijzigen, maar dit is mijn favoriet. Met deze heerlijke licht zoete en frisse smoothie krijg je direct meer energie en hij is super lekker.

 • 1 middelgrote appel, geschild
 • 1 handvol spinazie
 • 1/4 komkommer
 • sap van 1 limoen
 • 1 avocado
 • 1 banaan
 • 200ml kokoswater
 • 1 theelepel Biotona Phyto-Detox
 • 1 theelepel Biotona Chlorella + Spirulina

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot het een gladde massa is geworden. 

Het gebruik van Biotona Phyto-Detox en Chlorella + Spirulina is voor iedereen een gezonde aanrader. Voor mij is het belangrijk om mijn lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften nu er nog restanten van zware metalen in mijn lichaam zitten. De siliconen zullen mijn lijf waarschijnlijk niet verlaten, maar het ondersteunen van mijn lijf met deze gezonde smoothie is wel belangrijk om andere toxische stoffen te verwijderen en om mijn lichaam zo goed mogelijk te laten genezen. 

Voor meer informatie en lekker recepten kijk je op Biotona.be.

XO Frieda

 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *