Geen darmklachten meer met Biotona Superfibres

Wij vrouwen hebben vaak last van een opgeblazen buik en krampen. Meestal ligt dit aan verkeerd eten en voedsel dat je darmen slecht verteert. Zelf ben ik bijvoorbeeld dol op rood vlees, mijn biefstuk vind ik het lekkerst wanneer deze medium-rare gebakken is. Helaas kan ik er vervolgens de klok op gelijk zetten dat ik een opgeblazen gevoel en buik krijg. Een goede algemene gezondheid begint bij gezonde darmen. Maar waar worden je darmen blij van? Van onbewerkt, puur voedsel en veel vezels. Met Biotona pak je deze problemen eenvoudig en op natuurlijke wijze aan. Geen darmklachten meer met Biotona Superfibres.

Darmen op reis

Wanneer je op reis gaat heb je meer kans op verstopping, het kan zijn doordat je bijvoorbeeld langdurig in de auto of het vliegtuig zit of omdat je veel minder water drinkt dan normaal. Wanneer je naar een ander werelddeel vertrekt, is het tijdverschil ook een belangrijke oorzaak. Ben je eenmaal op de plaats van bestemming, dan kunnen je darmen gevoelig reageren op vermoeidheid en stress waardoor je kramp krijgt. Ook bevat het eten vaak andere ingrediënten en is het meestal vetter dan thuis waardoor je darmen kunnen gaan protesteren. In sommige landen moet je oppassen dat je geen verontreinigd voedsel eet als gevolg van minder hygiëne en vervuild water. Dan zijn je darmen helemaal aan de beurt en kun je fikse buikloop krijgen.

Superfibres to the rescue!

Voedingsvezels zijn een grote variatie aan stoffen die afkomstig zijn uit de celwanden van plantaardige voeding. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Ze verteren niet in het spijsverteringskanaal, maar ze zorgen voor een gezonde darmflora en een goede stoelgang.

Twee soorten vezels

Vezels kun je in twee groepen verdelen:

• Onoplosbare vezels die water opnemen en je een verzadigd gevoel geven. Eenmaal in de darmen zorgen ze ervoor dat je darmen geprikkeld worden en zo optimaal kunnen werken. Deze vezels vind je in appels, kool, granen, erwten en bonen.

• Oplosbare vezels dienen als voeding voor de darmbacteriën en zorgen voor een gezonde darmflora. Deze vezels vind je in aardappels, bonen, bananen, uien, prei, haver en gerst.

Biotona Superfibres

Biotona SuperfibresBiotona Superfibres bestaat grotendeels uit oplosbare voedingsvezels uit de gom van de Acacia senegalboom. Daarnaast bevat het poeder onoplosbare vezels uit kokosbloem, olijf en hennepzaad. Ook bevat de mix gedroogde vruchtenpulp van de Afrikaanse baobabboom, met oplosbare én onoplosbare voedingsvezels, vitaminen, mineralen en talrijke fytonutriënten.

Gebruik

Wanneer je op reis gaat neem je twee weken voor en gedurende de vakantie dagelijks 2 eetlepels Biotona Superfibres. Deze kun je simpelweg toevoegen aan water, sap of yoghurt. Hiermee kun je vervelende darmklachten helpen voorkomen. In het dagelijks leven voeg je dagelijks 1 tot 2 eetlepels toe aan je smoothie, yoghurt of water. 

Healthy gut juice

Neem een groene appel en een venkelknol van dezelfde afmeting. Snijd in stukken en doe met het sap van een citroen of limoen in de juicer. Voeg 1 à 2 eetlepels Biotona Superfibres toe en shake tot een heerlijke vezeldrank. Drink gekoeld met een schijfje citroen of limoen.

Biotona Superfibres

Mijn persoonlijke favoriete recept met Biotona Superfibres, vooral omdat het snel klaar is en ook nog eens super lekker is. Gebruik een blender of een kleine portable blender, doe er 1 banaan, een handvol blauwe bessen, 1 eetlepel Biotona Superfibres en havermelk in. Mix dit alles tot een gladde smoothie, enjoy! 

VERKRIJGBAARHEID EN VERKOOPADVIESPRIJS

Biotona Superfibres € 16,49 (300 gr). Het Biotona assortiment is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett of via de webshop: www.hollandandbarrett.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *