Biotona Barley Grass: ultieme bron van gezondheid!

Na mijn tweede operatie werd ik weer even een stap terug gezet in mijn dagelijkse bezigheden. Wanneer je gezondheid niet 100% is besef je dat zonder een goede gezondheid de rest bijzaak is. Het enige wat je dan wilt is weer helemaal de oude worden. Je gezondheid is verre van vanzelfsprekend en alles hangt af van hoe je je voelt. Sinds ik met mijn neus op de feiten ben gedrukt probeer ik bewuster om te gaan met mijn gezondheid. Biotona is een merk wat mij hier heel erg goed bij helpt, hier lees je meer over de producten van Biotona die ik gebruik. Sinds kort is daar een andere product bijgekomen, Biotona Barley Grass: ultieme bron van gezondheid!

Biotona Barley Grass 100% raw juice powder

BIOTONA BARLEY GRASS

Biotona Barley Grass 100% raw juice powder is een zeer gezonde toevoeging aan mijn dagelijkse portie groenten. Het sap van jonge, groene gerstegrasscheuten – ook bekend als barley grass – is een van de rijkste bronnen van plantaardige voedingsstoffen die er te vinden is en daarom ook supergezond! Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw is een gezonde toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Gezond voedingspatroon

Voor een gezond voedingspatroon wordt onder andere geadviseerd om elke dag verse groenten te eten: zo’n 250 tot 300 gram per dag. Groenten zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen, vezels en andere plantaardige voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. De oplosbare vezels in groenten houden het cholesterolgehalte laag en de niet oplosbare vezels zijn goed voor de spijsvertering. Het chlorofylgehalte van groene groenten heeft een bloedzuiverende en reinigende werking. Uit onderzoek blijkt echter dat de meeste mensen er niet toe komen hun dagelijkse portie verse groenten te eten. Hier kan Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw uitkomst bieden.

Zelfherstellend vermogen

Wat maakt gerstegrassap nu zo speciaal? De heilzame eigenschappen van het groene sap werden in 1969 ontdekt door de Japanse farmacoloog Y. Hagiwara. Bij hem werd een ernstige ziekte geconstateerd, waardoor hij op zoek ging naar het ultieme gewas om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Na onderzoek van zo’n 200 planten was zijn conclusie dat het sap van jong gerstegras verreweg de rijkste bron van voedingsstoffen is. Zijn ontdekking heeft hem niet alleen genezen, hij kreeg er ook voet mee aan de grond in Amerika waar het poeder van gerstegrassap één van de eerste populaire superfoods werd. Gerstegrassap bevat hoge concentraties aan mineralen, enzymen en vitaminen, daarnaast is het rijk aan eiwitten en bevat het grote hoeveelheden chlorofyl. Al deze stoffen bevorderen naast een goede gezondheid de afvoer van opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam.

Poeder van het groene sap

De jonge scheuten van gerst zijn op gras lijkende plantjes met diepe wortels die veel voedingsstoffen uit de grond opnemen. Biotona gebruikt hiervoor gerstegras dat wordt geteeld in Utah (USA) op de uiterst rijke bodem van een opgedroogd vulkanisch meer. Net voor de graanvorming is het gehalte aan voedingsstoffen in de scheuten op het hoogste niveau en worden de scheuten geoogst en geperst. Het unieke (EverRaw®) proces van de oogst naar het groene sap en vervolgens het poeder duurt zo’n twee uur waarbij het sap niet verder wordt verhit dan tot lichaamstemperatuur waardoor alle vitaminen, mineralen en enzymen uit het gras behouden blijven.

Sap versus poeder

Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw is gemaakt van het gedroogde sap van jonge gerstegrasscheuten. Dit bevat verreweg de meeste fytonutriënten vergeleken met poeder van gedroogd gras. Vandaar dat graspoeders veel lager van prijs en kwaliteit zijn. Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw bevat grote hoeveelheden enzymen, essentiële aminozuren, vitaminen (A, B, C en E) en mineralen (ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium), en dat is nog maar een klein deel van alle samenwerkende fytonutriënten!

Recepten

Biotona Barley Grass

Een shake of smoothie met Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw of met een Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw shot is ideaal voor een energieboost. Drink je gerstegras smoothie niet vlak voor of na de maaltijd zodat het lichaam alle gezonde stoffen volledig kan opnemen. Je kunt het poeder ook toevoegen aan koude gerechten zoals pesto en dipsausjes of zelfs in de soep (niet meekoken) verwerken. Ook een supergezonde groene chiapudding behoort tot de mogelijkheden. Kijk op www.biotona.be voor meer informatie en recepten.

PRIJS, VERKRIJGBAARHEID EN GEBRUIK

Biotona bio Gerstegrassappoeder Raw € 22,69 (200 gram) Een dagelijkse dosis van 5 tot 15 gram is voldoende. Het poeder is ook ideaal om te gebruiken als onderdeel van een ontgiftingskuur. Het Biotona assortiment is o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett of via de webshop: www.hollandandbarrett.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *