Beauty Kitchen Return Refill Repeat

Laatst was ik op een heel leuk event van Beauty Kitchen. Lieve en zwangere Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen uit Glasgow, introduceerde daar Return.Refill.Repeat. Een unieke en innovatieve oplossing voor alle plastic verpakkingen die in onze natuur en oceanen verdwijnen. Duurzaamheid is de toekomst, ook in cosmetica, en met dit duurzame retoursysteem maakt Beauty Kitchen het nóg makkelijker voor de consument om te kiezen voor duurzaamheid. 

Return.Refill.Repeat

Duurzaamheid van cosmetica wordt tot nu toe grotendeels bepaald door de ingrediënten, maar verpakkingen hebben ook een enorme impact op het milieu. Elk jaar produceert de cosmetica-industrie 120 miljard verpakkingen, waarvan de meeste niet worden gerecycled. Beauty Kitchen lanceert in samenwerking met Holland & Barrett en ondersteund door Plastic Soup Foundation het eerste unieke duurzame retoursysteem voor cosmeticaverpakkingen in Nederland en België. Met Return. Refill. Repeat breng je je lege Beauty Kitchen verpakkingen terug naar de winkel waarna ze teruggaan naar Beauty Kitchen. Daar worden de verpakkingen gereinigd en opnieuw gevuld en gelabeld voor hergebruik. Om dit mogelijk te maken, maakt Beauty Kitchen vanaf nu uitsluitend gebruik van herbruikbare verpakkingen.

Hergebruiken is nóg beter dan recycling, omdat het energie bespaart die je anders voor recycling nodig hebt. De verspilling wordt tot een minimum beperkt want er wordt niets weggegooid. Het succes van hergebruik ligt in het nadenken over wat we doen met dingen die anders op de vuilnisbelt terecht komen. Het gaat erom dat we de levensduur van gebruiksproducten zo lang mogelijk weten te verlengen. Aldus Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen.

 

Cosmetica en duurzaamheid – de cijfers

• 99% van de cosmeticaverpakkingen wordt na 1x gebruiken weggegooid
• dat zijn 120 miljard verpakkingen per jaar
• minder dan 30% van de verpakkingen wordt gerecycled
• Hergebruik van verpakkingen kost minder energie dan recycling
• Lege Beauty Kitchen verpakkingen kunnen bij elke Holland & Barrett
winkel in Nederland en België worden ingeleverd.

R.R.R. Hoe werkt het?

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

1. Maak je lege Beauty Kitchen verpakking schoon en breng deze terug naar Holland & Barrett,
2. Je ontvangt als dank 200 Passie Punten (ter waarde van € 2,-) op je Holland & Barrett Loyalty Card,
3. Beauty Kitchen reinigt en hervult de verpakking en stuurt deze mee met de volgende zending.

Samen sterk

Plastic Soup Foundation omarmt het initiatief van Beauty Kitchen om het
eenmalig gebruik van plastic verpakkingen van schoonheidsproducten tegen te gaan. Beauty Kitchen sluit zich op haar beurt aan bij de wereldwijde campagne van Plastic Soup Foundation tegen het gebruik van microplastics in schoonheidsproducten. Om deze doelen te bereiken doneert Beauty Kitchen 1% van haar wereldwijde verkoop aan Plastic Soup Foundation.

Voor meer informatie www.plasticsoupfoundation.org


Beauty Kitchen is een B-Corp Certified Corporation. Dat betekent dat Beauty Kitchen:
• zaken doet met het hart op de juiste plaats
• veranderingen verwezenlijkt die het merk noodzakelijk vindt voor de wereld
• een bedrijf is dat zijn mensen op de eerste plaats zet
• zowel op het gebied van producten als op het gebied van winst het goede wil doen.

Voor meer informatie: www.bcorporation.net

 

Closing The Loop

De relaunch van de huidverzorgingslijnen Seahorse Plankton+ en Abyssinian Oil. Behalve dat de formules en producten vernieuwd zijn, zijn ook de verpakkingen gewijzigd naar duurzaam. Met de introductie van herbruikbare verpakkingen maakt Beauty Kitchen het gemakkelijker
voor de consument om te kiezen voor duurzaamheid.

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

Seahorse Plankton+ lijn is samengesteld met een effectief complex van mariene extracten, zoals microalgen, duurzaam gekweekt plankton en drie met de hand geoogste zeewiermengels. Dit is het wat het complex voor je huid doet:

  • vervaagt fijne lijntjes onmiddellijk door de huid van vocht te voorzien
  • vermindert roodheid door de huid te kalmeren
  • zorgt voor een gelijkmatige teint

Abyssinian Oil lijn is de ultra hydraterende lijn binnen het assortiment. De producten zijn samengesteld met een krachtige combinatie van voedende oliën uit plantenzaden, erucazuur (een onverzadigd vetzuur uit koolzaadolie) en omega 3, 6 en 9 om het vochtgehalte in de huid een boost te geven. 

De producten van Beauty Kitchen zijn te koop bij Holland & Barrett.

XO Frieda 

 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *