Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist

Er is weer een nieuw product uit van mijn favoriete skincare merk, Alpha-H. Een vitamine mist die speciaal ontwikkeld is om je huid te beschermen tegen alle onzichtbare, maar schadelijke, straling en stofdeeltjes. Deze mist is dus net zo belangrijk als SPF, misschien nog wel belangrijker zo blijft uit onderzoek.

Blauw licht.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen zomermaanden flink gesmeerd met zonnebrand om schadelijke UV-stralen te weren, maar het blijkt dat onze huid ook binnenshuis en op kantoor genoeg te verduren krijgt. In huis worden we continue blootgesteld aan schadelijke straling van je smartphone, tablet en beeldscherm. Het blauwe licht van al deze apparaten, ook wel HEV-licht genoemd (high energy visible) is net als, UVA en UVB stralen, onderdeel van het lichtspectrum van de zon. Uit onderzoek is gebleken dat het HEV-licht nog dieper in de huid dringt dan UV-stralen, éénmaal in de huid aangekomen veroorzaakt het afbraak van collageen en toename van pigmentvlekken. Blauw licht breekt binnen 8 minuten 21% van de hoeveelheid vitamine A in de huid af. 

Luchtvervuiling.

Dan is er nog een boosdoener; luchtvervuiling. Ook hier word je huid continue aan blootgesteld, het is al heel lang bekend dat er een direct verband is tussen luchtvervuiling en huidveroudering. Deze schadelijke stofdeeltjes, denk aan roet en uitlaatgassen, slaan neer op de huid, tasten de barrièrefunctie aan en veroorzaken schade. 

Naast dat we iedere dag te maken mer een vervuilde licht, denk ik dat de meeste van ons ook behoorlijk wat uurtjes per dag bloot staan aan blauw licht. Helaas voor jou en mij blijkt dat 4 uur blauw licht nog schadelijker is dan één uur onbeschermd in de zon te zitten. Voor deze problemen heeft Alpha-H een product ontwikkeld. 

Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist.

Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist

De Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist bevat 3 innovatieve ingrediënten die de licht- en luchtvervuiling op natuurlijke, maar zeer effectieve manier blokkeert en neutraliseert. Dit alles aangevuld met een vitaminecomplex, ik neem alle belangrijke ingrediënten met je door.

 • Moringa Zaad Extract. Deze zaden zijn extreem reinigend en bevatten een proteïne die bacteriën aan elkaar bindt. Daarnaast is Moringa rijk aan zeatine, een plantenhormoon waarvan is aangetoond dat het verouderingsverschijnselen van de huid vertraagt. Moringa bevat duizend maal meer zeatine dan welke andere plant of boom dan ook. Het is de meest voedingsrijke plant die we tot op heden kennen en bevat meer dan 90 verschillende voedingsstoffen, waaronder 46 verschillende antioxidanten en 36 onstekingsremmende stoffen. Het stimuleert de celdeling en voorkomt opbouw van schadelijke moleculen.
 • Pollushield™. Een polymeer dat in staat is om zware metalen aan zich te binden en te verwijderen. Ook neutraliseert het vrije radicalen en legt het een dun schild op de huid zodat roet en uitlaatgassen niet in aanraking komen met de huid. Pollushield™ helpt te voorkomen dat toxische stoffen zich opbouwen in de huid, de al aanwezige vervuilde stoffen af te voeren en reeds veroorzaakte schade te neutraliseren. Daarnaast is het klinisch aangetoond dan het de huid gedurende 6 uur beschermt tegen 74% tot 97% van de in de lucht aanwezige vervuilende stoffen.
 • Cureberry. Dit is een extract uit bladeren van de blauwe bosbes. Het stimuleert de huideigen aanmaak glutathion, het meest krachtige lichaamseigen antioxidant. Daarnaast heeft het een remmende werking op door blauw licht veroorzaakte vrije radicalen. Ook remt het de aanmaak van enzymen die collageen en elastine afbreken.
 • Vitamine ABCDE Complex. Al deze vitamines zijn rijk aan antioxidanten en hebben ieder hun eigen aanvullende positieve effect op de huid. Vitamine A remt het verouderingsproces en talgproductie, Vitamine B hydrateert en versterkt de afweer van de huid, Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en helpt pigmentatie en littekens verminderen, Vitamin D helpt een droge en beschadigde huid te verzachten en Vitamine E ondersteunt de hydratatie en huidherstel.

Daarnaast is de Daily Essential Mist aangevuld met kalmerende en hydraterende stoffen zoals aloë vera, lavendel, toverhazelaar, sinaasappel extract en geranium olie.

Hoe te gebruiken.

Goed schudden voor gebruik en ongeveer 20cm van je gezicht, hals en decolleté afhouden. Gebruik de spray na het reinigen van je gezicht en voor het aanbrengen van een serum of crème. Gedurende de dag kan je de spray gebruiken over je moisturizer en makeup heen. Ogen sluiten tijdens gebruik. 

Conclusie.Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist

De spray heeft een fijne nevel en een verkoelend effect. Mijn huid gaat een beetje tintelen voor een paar seconden en krijgt een flinke oppepper. Je bent meteen wakker ’s ochtends. Ook werkt de spray fijn over je makeup heen omdat het je makeup fixeert als een setting spray. Zo gaat het poedereffect van je huid af en oogt je foundation natuurlijker. De spray is heel handig in gebruik en trekt snel in. Het geeft mijn huid een ware oppepper, mijn huid oogt rustig, is gevoed en heeft een gezonde glans. 

De spray beschermt je huid overal, binnenshuis achter de computer of smartphone en zodra  je de deur uit stapt. Het is een spay die je het hele jaar door kunt gebruiken, in de zomer kalmeert en voedt het de huid dat veel zonuren heeft gehad, en in de winter hydrateert en beschermt het je huid tegen het uitdrogende effect van de centrale verwarming. Niet te vergeten, het is ook een ideaal product tijdens het vliegen, in een vliegtuig wemelt het van de bacteriën in de lucht door het gesloten circulatiesysteem, ook droogt je huid snel uit in het vliegtuig.  

Alpha-H Daily Essential Vitamin Mist is te koop bij Alpha-H.nl voor € 38,95 (100ml).

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

8
3 Comments
 • Esmeralda
  september 23, 2017

  Wow. Ik zit uren achter de computer. Vraag me nu oprecht af of dit de reden van mijn pigmentvlekjes is, aangezien ik nooit zon.

  • facebook-profile-picture
   Frieda
   september 23, 2017

   Hoi Esmeralda,

   Ja inderdaad! Ik heb mij ook nooit gerealiseerd dat het licht van je smartphone of computer zoveel schade kon aanrichten.

   Hopelijk heb je daarom wat aan mijn review gehad.

   XO,
   Frieda

   • Esmeralda
    september 24, 2017

    Zeker! Dit was echt een eye opener.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *