Zonnen met Samantha Sona

Ontworpen in Dubai … geboren in Sydney. Samantha, oprichter van Samantha Sona Ethical Beauty, had al jaren een passie voor een fake tan en huidverzorging. In Dubai begon ze haar carrière in zonloos zonnen. Ondanks dat ze in één van de heetste landen van de wereld woonde, was haar fake tanning business booming en mocht ze vele beroemdheden op haar klantenlijst zetten. Perfectionist als ze is, vond ze dat de zelfbruiners die op de markt beschikbaar waren beter konden en besloot ze zelf een product op de markt te brengen.  

Omdat Australië een van de meest gereguleerde landen ter wereld is, heeft ze veel vertrouwen in Australische producten. Daar volgde ze de cursus Cosmetische Scheikunde en onderzocht ze de Australische botanische producten en ging ze op zoek naar manieren om botanische ingrediënten in haar producten op te nemen.

De lijst waar de producten aan moesten voldoen was lang; 

  • Luxueus
  • Natuurlijk en organisch
  • Vegan
  • Niet getest op dieren
  • Australische plantaardige ingrediënten bevatten
  • Mooie kleur
  • Vervaagt gelijkmatig
  • Ruikt niet.

Na een jaar van testen had ze eindelijk een product waar ze trots op kon zijn. Het paste niet alleen in alle bovenstaande criteria, maar het was ook nog eens de beste kleur die zij en haar team ooit hadden geprobeerd.

Om deze mooi kleur gelijkmatig te laten vervagen zonder vlekken, moesten er ook huidverzorgingsproducten komen die deze kleur niet in het gedrang zouden brengen. Ze ontwikkelde haar eigen huidverzorgings- en lichaamsverzorgingsproducten met dezelfde hoge normen die ze had toegepast op de self-tanning producten. Uiteindelijk is haar merk gelanceerd in december 2017.

Zonnen met Samantha Sona.

Australian Superberry Botanical Body Custard.

Photo by: Samantha Sona

Deze voedende body custard heb ik iedere dag gebruikt op vakantie. Heel mooi dat bruine kleurtje door de zon, maar je huid wordt er ook ontzettend droog van.  

Australian Superberry Botanical Body Custard

In de avond, na het douchen, smeerde ik mij van top tot teen in. De botanische ingrediënten ruiken lekker, de crème trekt snel in en laat geen vettige waas achter. Op deze manier bleef mijn huid soepel de gehele zonvakantie en kreeg ik geen droge plekken of nog erger vervellen. 

Foaming Self-Tan – Medium To Dark.

Photo by: Samantha Sona

Ik ben nu nog te bruin van mijzelf en heb daarom deze foaming self-tan nog niet zelf getest. Dit is een schuimende zelfbruiner met natuurlijke en biologische ingrediënten. Ruikt niet, geeft niet af op je kleren of lakens en geeft geen vlekken op de huid.

Belangrijk is om altijd eerst je huid goed te exfoliëren voordat je een self-tan aanbrengt. Voor een lichte kleur laat je het product 4 uur op je huid zitten voordat je gaat douchen, een middelmatige kleur 6 uur en voor een donkere kleur 8 uur. 

Conclusie.

Zonnen met Samantha Sona

De Superberry Botanical Body Custard is voor mij een hit, ik gebruik hem nog steeds iedere avond na het douchen omdat het mijn huid heerlijk zacht en soepel houdt. Ook wanneer je een self-tanning product gebruikt is het hydrateren van je huid belangrijk, je kleur zal gelijkmatig vervagen.

De Foaming self-tan ben ik heel nieuwsgierig naar, ik heb hoge verwachtingen en wanneer het Nederlandse weer rokjes en korte broekjes toe laat ga ik natuurlijk met gebruinde benen de deur uit. Ik zal een foto op Instagram plaatsen voor het resultaat. 

Kijk voor meer Vegan & Cruelty-Free huidverzorging producten op Samantha Sona. Ze verzenden wereldwijd (behalve naar China vanwege de huidige dierproevenwetgeving).

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *