Esse Resurrect Serum

Vorige week had ik met een aantal andere beautybloggers een online lancering voor het nieuwste serum van het wereldwijd toonaangevende probiotische salonmerk Esse; het Esse Resurrect Serum. Effectieve anti-agebehandeling voor de gevoelige huid.

De krachtige formule is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en maakt gebruik van de kracht van probiotica en biotechnologie, voor een intens hydraterend en anti-age effect. Het resultaat is een rustige huid die er glad en stevig uitziet.

Esse

Wonderbaarlijke Resurrectie Plant

Esse Resurrect Serum
Het serum dankt zijn naam aan de Myrothamnus flabellifolia plant, ofwel
Resurrection Plant, die groeit in de Namib, de oudste woestijn ter wereld. De Resurrection Plant doet zijn naam eer aan vanwege de unieke eigenschap om binnen een paar uur weer tot leven te komen nadat hij compleet is uitgedroogd – zelfs na jaren zonder ook maar één druppel water te hebben gehad. De Resurrection Plant bevat een extreem hoog gehalte aan polyfenolen dat het extract een krachtige antioxidantwerking geeft. Bovendien zorgt het er door zijn vochtaantrekkende werking voor dat de huid direct intensief wordt gehydrateerd. Het wild en duurzaam oogsten van de toppen van de Resurrection Plant is een community project van Esse in samenwerking met de twaalf Kunene stammen die in Namibië leven.

Unieke Resurrect formule
De formule werd ontwikkeld door Esse oprichter en scheikundige Trevor Steyn en bevat behalve het unieke Resurrect extract ook Bakuchiol en Gamma Aminoboterzuur (GABA). Bakuchiol is een extract van Indische Babchi zaden en heeft effecten die vergelijkbaar zijn met de werking van het bekende anti-age ingrediënt Retinol, maar dan zonder de bijbehorende gevoeligheidsreacties. Het vermindert rimpeltjes, verstevigt de huid, beschermt de huid tegen schade en vermindert de symptomen van een (zeer) gevoelige huid. GABA is een aminozuur dat belangrijke voedingsstoffen bevat waardoor huidcellen zich sneller vernieuwen en de huidstructuur verbetert. Daarnaast bestrijdt het ontstekingsreacties en verzacht het  de geïrriteerde huid. De formule op basis van Aloë veragel bevat prebiotica en probiotica (1 mio per ml) die de microbiële diversiteit op de huid verbeteren en de barrièrefunctie van de huid versterken. Ook is er een hoge dosis hyaluronzuur toegevoegd waarvan bekend is het de huid intensief hydrateert en voller maakt, zodat fijne lijntjes verminderen. Tenslotte verzacht vitamine B5 (Panthenol) huidirritatie en bevordert het de genezing van wondjes en beschadigingen. Het totaalresultaat is een rustige, soepele huid die er steviger en gelift uitziet én die comfortabel aanvoelt!

Resurrect tips & tricks

Esse Resurrect Serum
Het Resurrect Serum gebruik je bij voorkeur ’s avonds, op een gereinigde huid na de toner en vooraf aan de Esse nachtverzorging, voor een anti-age boost die zelfs de gevoeligste huid kan verdragen. Voor een intensieve anti-agebehandeling gebruik je ’s ochtends het Esse Intensity Serum of het Esse Ageless Serum voor de Esse dagverzorging en ’s avonds het Esse Resurrect Serum. Je kunt het serum tevens gebruiken om ontstekingsreacties en roodheid te verminderen bij een gevoelige huid. Ook de door acne-ontstekingen aangedane huid herstelt sneller door gebruik van het serum. In combinatie met Esse Repair Oil en Esse Omega Moisturisers werkt het serum effectief tegen hyperpigmentatie. Heb je een (zeer) gevoelige huid, gebruik het serum dan altijd in combinatie met producten uit de Esse Sensitive lijn.

Over Esse
Esse is Latijn voor ‘zijn’. Het merk werd opgericht door Trevor Steyn in 2002 ten tijde van de opkomst van biologische huidverzorging. Als gevolg van nieuwe wetenschappelijke inzichten dankzij het ‘Human Microbiome Project’ richtte Esse zich vanaf 2010 op professionele huidverzorging met probiotica. Het bedrijf onderzoekt het gebruik van nieuwe probiotica om huidveroudering te bestrijden en de huidgezondheid optimaal te houden. Esse is een ethisch cosmeticamerk dat zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten gebruikt, geen dierlijke ingrediënten gebruikt, duurzaam produceert en een aantal woongemeenschappen in
Zuidelijk Afrika ondersteunt.

Conclusie

Esse Resurrect Serum

Esse is een merk dat ik erg graag gebruik. Ik ben vooral fan van de cleansers en het Probiotic Serum. Het nieuwe serum Esse Resurrect Serum is ook weer een topper. Een paar druppels per keer moet genoeg zijn, maar ik merk dat mijn huid meer nodig heeft. Het serum trekt heel snel in mijn huid, wil ik mijn gezicht en hals goed insmeren, heb ik iets meer product nodig. 

Sinds een tijdje heb ik zo nu en dan last van hormonale pukkeltjes, dit serum (eigenlijk alle Esse Probiotic producten) werkt hier heel kalmerend voor en haalt roodheid uit mijn gezicht.  

Consumentenadviesprijs Esse Resurrect Serum: € 109,- (30ml)

Esse Resurrect Serum is vanaf september 2020 verkrijgbaar bij de Esse beautyprofessional. Voor meer informatie over (online) verkooppunten:
www.esseskincare.com/nl

XO Frieda 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *